Mihnea Nastase a ajuns consilier in cabinetul de eurodeputat al social-democratului Catalin Ivan, completand astfel galeria copiilor de politicieni romani ajunsi la Bruxelles in posturi de asistenti de europarlamentari. Fiica primarului Brasovului sau nepoata lui Ioan Rus, alti copii sau sotii de parlamentari romani, se numara si ei printre copiii de politicieni platiti din bani europeni. HotNews.ro a realizat o mica ancheta in cabinetele europarlamentarilor romani si un scurt inventar al numelor de rubedenii angajate in Parlamentul European.
Mihnea Nastase. Fiul fostului premier Adrian Nastase a fost angajat ca asistent al eurodeputatului social-democrat Catalin Ivan la varsta de 22 de ani. Singura experienta profesionala notata in CV-ul sau de pe Linkedin este un internship la Institutul pentru Studierea Holocaustului Din Romania “Elie Wiesel”, in vara anului 2010. Acesta a fost invitat permanent la dezbaterile organizate de Centrul pentru Studii Strategice al Fundatatiei Europene Titulescu.
“Pe Mihnea l-am cunoscut la Parlamentul European, unde a avut colaborari cu colegi din delegatia europarlamentarilor PSD. Cand s-a eliberat un loc la mine in echipa, l-am chemat sa lucram impreuna […] Este un tanar foarte pregatit, cu foarte mult bun simt si dornic de munca. Evident ca a contat si faptul ca-l cunosc pe tatal sau, dar nu a fost decisiv acest fapt in alegerea mea. Mihnea se va ocupa in echipa mea de activitatea in Comisia de relatii externe si de relatia UE-Rusia”, a declarat, miercuri, Ivan pentru Libertatea.
Potrivit CV-ului sau de pe Linkedin, mezinul fostului premier urmeaza un master comunicare publica si sociala la The London School of Economics. Acesta a absolvit Universitatea Americana din Paris, unde a studiat „psihologie politica” si „behaviorism colectiv”, dupa cum scrie in propriul CV.
Mihnea Nastase a studiat la Liceul Alpinum Zuoz din Elvetia in perioada 2008-2011, unde taxa de scolarizare este de 80.000 de franci elvetieni pe an, asa cum sustine Cristian Sima intr-o postare pe Facebook din ianuarie 2015. Adrian Nastase a mentionat intr-o postare pe blogul sau ca mezinul ar beneficia de o bursa de studiu din partea Fundatiei “D.STURZA”: “Mihnea a incheiat primul an de liceu […] I-am transmis, mandru, notele obtinute, lui Dimitrie Sturza, pentru a-i arata ca nu-si iroseste banii cu bursa lui”. Potrivit lui Cristian Sima, Dimitrie Sturza a creat in 2007 bursa de studii pentru Liceul Alpinum Zuoz din Elvetia prin Fundatia “D.STURZA”, al carei unic beneficiar a fost Mihnea Nastase, bursa fiind desfiintata dupa absolvirea acestuia.
Andreea Scripcaru. Este fiica primarului liberal al Brasovului George Scripcaru, acuzat de DNA de abuz in serviciu si luare de mita si cercetat sub control judiciar. Ea este consilier in biroul de europarlamentar al liberalului Daniel Buda, care are alti 12 consilieri in echipa sa. Buda este al doilea in topul alesilor europeni cu venituri din alte activitati, cu peste 21.000 de euro lunar, potrivit Mediafax. Contactat de HotNews.ro, pana la data publicarii acestui articol, Daniel Buda nu a raspuns.
Fiica primarului brasovean a fost angajata in 2014 la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), in functia de consilier debutant in cadrul Serviciului IT, Relatii Internationale si Proiecte, potrivit site-ului institutiei de stat. In 2014, director ORDA era Adriana Dontu, fost prefect de Brasov in 2007-2008 si sotia deputatului liberal Mihai Dontu.
Ioana Surpateanu. Este fiica fostului deputat democrat-liberal de Dolj Mihai Surpateanu. Ea este una si aceeasi cu consilierul din cabinetul de europarlamentar al liberalului Marian Jean Marinescu, potrivit surselor HotNews.ro.
Potrivit CV-ului de pe Linkedin, Ioana Surpateanu are un master in studii ebraice de la Universitatea din Bucuresti, precum si un master in studii politice si economice in Orientul Mijlociu de la Universitatea din Tel Aviv. Ioana Surpateanu a fost consilier de comunicare in cadrul ambasadei Israelului din Romania, iar din 2009 este consilier politic al unui vice-presedinte al Partidului Popular European.
Ioana Rus. Este nepoata ministrului demisionar al Transporturilor Ioan Rus. Ea face parte din echipa de consilieri ai Corinei Cretu, comisar european pentru Politici Regionale, ocupand o functie de expert. Ioana Rus a fost anterior asistent acreditat in cadrul biroului de europarlamentar al Ramonei Manescu, potrivit site-ului institutiei.
Intr-un articol publicat pe HotNews.ro se arata ca Ioana Rus a lucrat mai intai la o agentie de turism, dupa care s-a dus consilier la Ministerul Turismului (2000-2001), iar in 2001, cand unchiul ei Ioan Rus era ministru de Interne in Guvernul Nastase, a fost trimisa la Londra ca director la oficiul roman de turism din Marea Britanie, potrivit CV-ului publicat pe Linkedin.
In 2003, Ioana Rus a plecat la Bruxelles, pe o functie similara, dupa care, in august 2004 a ajuns diplomat in Reprezentanta Permanenta a Romaniei la institutiile europene. In perioada decembrie 2008-iunie 2014, Ioana Rus a fost consilier europarlamentar la Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European. Ulterior, Corina Cretu a luat-o la cabinetul ei de vicepresedinte al Parlamentului European. Ioana Rus este de profesie economista, specializata in marketing la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, potrivit prezentarii de pe blogul Corinei Cretu.
Georgiana Draghici. Este sotia deputatului social democrat de Arges Mircea Draghici, precum si presedinta organizatiei de tineret a PSD Arges. Draghici este angajata in cabinetul de eurodeputat al Dacianei Sarbu inca din 2008. Inainte de a ajunge la Bruxelles, Georgiana Draghici a fost consilier la biroul de deputat al Dacianei Sarbu, dupa ce renuntase la presa locala.
Mircea Draghici este cercetat de DNA pentru complicitate la trafic de influenta . Astfel, Constantin Nicolescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges, ar fi atribuit contracte in valoare de aproape 3,8 milioane de lei firmei controlate de parlamentar. Urmarirea penala a lui Draghici a inceput in 2011, alti 43 de edili sunt pusi sub acuzare in acelasi dosar.La botezul fiicei Georgianei Draghici, de la inceputul anului 2015, ar fi participat si Victor Ponta impreuna cu sotia sa, potrivit ziarului Profitul Argesean.
Cristina Semanaru. Este angajata in cabinetul de eurodeputat al nasei sale, liberala Ramona Manescu, potrivit surselor HotNews.ro. Potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei, Cristina Semanaru a fost asistent acreditat in biroul de europarlamentar al nasei sale inca din 2009. Sotul Cristinei Semanaru, Codrin Semanaru, a fost numit director adjunct al Autoritatii Rutiere Romane atunci cand Manescu era ministrul Transporturilor, potrivit ziuanews.ro. Cristina Semanaru este de profesie avocat. Pana la data publicarii acestui articol, Cristina Semanaru si Ramona Manescu nu au putut sa fie contactate.
Tudor Mataragiu. A fost consilier personal al lui Grapini in minister, este angajat in cabinetul de europarlamentar al acesteia. Sora lui Mataragiu, Anca Cristina Mataragiu, este casatorita cu Cosmin Grapini, fiul eurodeputatei. Potrivit Adevarul, Tudor Mataragiu a fost anterior consilier personal la Mariei Grapini, atunci cand ea era ministrul pentru Mediu, Afaceri si Turism. Ulterior, Mataragiu a fost numit de Grapini in Consiliul de Administratie al SC Mamaia SA. Costel Mataragiu, cuscrul Mariei Grapini, a fost sef al Directiei Economice SRI Timis, demis in 2004 pentru implicarea sa in dosarul Jimbolia.
El a fost cercetat in dosarul Jimboldia, legat de exportul ilegal in Iugoslavia a circa 1000 de vagoane-cisterna cu produse petroliere, in timpul embargoului impus de organismele internationale. Dosarul Jimbolia a fost inchis de catre Parchetul General. Intr-un interviu acordat site-ului Adevarul dupa numirea lui Tudor Mataragiu ca consilier personal, Maria Grapini a declarat ca „Poate fi numit… Da, e fratele nurorii […] Nu, nu e ruda. Eu l-am luat din Bucuresti de la o firma de audit si el a pirdut venind la mine. Salariul lui de consilier e de 2.000 de lei. Eu l-am luat sa ma ajute pentru ca pe audit nu aveam pe nimeni. Care sa vina pe 2.000 de lei? El a facut sacrificiu, imi pare rau. Credibilitatea mea in ceea ce am facut e ca am construit nu pe alt sistem decat competenta. Poate fi ruda sau nu.”. In interviu, Maria Grapini continua sa sustina ca „fratele nurorii nu este ruda”.
Potrivit site-ului paginaeuropeana.ro, salariul minim pentru consilierul unui eurodeputat este de 1.619 euro, la acest salariu un asistent acreditat mai poate obtine si alte beneficii. El poate primi si sume suplimentare din bugetul europarlamentarului, ca plati pentru diverse proiecte separate care ii sunt incredintate. Bugetul lunar pentru cheltuielelile cu personalul este de 21.209 euro, la care se adauga 4.299 euro pentru cheltuielile cu biroul. Europarlamentarul are dreptul de a stabili cuantumul remuneratiei oferite colaboratorilor, precum si numarul acestora, atat timp cat nu depaseste bugetul stabilit.
sursa: comisarul.ro
Se vede ca parintii lor au fost repetenti la lectiile de etica si echitate socialista, desi faceau majoritatea parte din structurile fostului PCR, apoi grupati fara secera si ciocan in FSN dar tot sub coloarea rosie a trandafirului,continuind sa minta poporul ca in trecut numai ptr interesele lor mirsave si egoiste.
Așa e doar ca mai lipsește una și anume Elena Basescu fost eurodeputat , care are aceleași atuuri ca și ceilalți. Românul nu poate renunța la metehne.Pe ea o recomanda „vocea și talentul” nu e așa ? Era foarte activă în parlament doar ca se descurca mai greu sa pună în acord subiectul cu predicatul , în rest era foarte competenta. Cum naiba acum când Base nu mai e președinte nu mai încheie nici o multinaționala acte la notariatul din comuna Paunesti și nici aia mica nu mai are acces la nici o funcție publica sau la vre-o societate care are contracte cu statul sau cu primăria ? E greu sa ne schimbăm mentalitățile dar suntem cei mai aprigi critici cu alții.
Yeeeeeeees, Boss-ule! La fiecare comunist cacacios sta cate un securist fara carte care-l apara de muste. Totusi o sa va ia locul tineretul, cu texte mai proaspete nu cu citate din ziare expirate de trei ani
Cu astia ne maninca paduchi fratilor , Scoala astia a facutocu DASAGI nu ca is destepti.COMUNISTI ADEVARATI. Asa ne trebuie ca la revolutie au murit oameni adevarati,nu aceste lichele comuniste impreuna cu neamurile lor.
Ce sa facem??? Daca nu s_au gasit altii mai buni, asta e!!!! Metehne comuniste!!!!!!
ba se gasesc mai buni decat beizadelele astea peste tot in tara dar nu au loc de nemernicii de parinti ai acestor cacati puciosi .
Romania are viitorul asigurat….. doar au avut „profesori buni”, parintii si bunicii lor.
fara comentarii,,,multa….UE!!!
….iar bunicii lor sunt cei care au trimis in inchisorile comuniste elita intelectualitatii romanesti dupa WWII! De aceia ii vedeti ca toti vor doctorate, diplome, etc. pentru a se crede si ei precum victimile lor pe care le-au ucis in inchisorile comuniste, canal, etc!
Nepotismul aceste impiedica schimbarea Romaniei. Aici e marea buba a tarii noastre. Asa a fost de secole si, cel mai probabil, asa va fi si de aici incolo. 25 de ani a propus Brucan. Nu. Schimbare adevarata, pe valori, nu va fi niciodata in Romania. Vom ramine la „ale noastre”.
Brucan a „propus” 25 de ani, pina cind indivizi ca tine se vor prinde/ intelege cum functioneaza democratioa JUDEO-AMERICANA!
Pentru ca ceea ce s-a facut in 25 de ani in Romania, in SUA a luat cam 100 de ani! deh! erau si ei – sionistii kabalisti – mai la inceput!
Mai citeste tinere bavarez!
Nu v-am jignit. Expresia indivizi ca tine ma jigneste. Nu stiu cine sinteti, nu stiti cine sint. Aveti o problema cu societatea, cu oamenii in general de jigniti fara sa cunoasteti persoanele? Aveti o aroganta dimboviteana si poate si ceva cultura, insa cu educatia stati prost. Va dau un sfat cetatenesc: nu va mai luati de oameni. Comentati articolele, nu comentatorii. Nu e asa ca nu va place sa mincati ceva ce a mai fost mincat? Sau poate va place si nu stiti, nu-i asa?
Lipsa de caracter, demnitate si loialitate impiedica schimbarea Romaniei. Brucan nu a propus nimic, era un imbecil apatrid care a „vazut cartile” inaintea noastra. O sluga cu acces la informatii si atat. Puturosii si ratatii ne-au furat 70 de ani, au distrus elitele, au viciat scolile si gandirea si au adus in fruntea tarii niste Ponti si Iliesti obraznici care au dat din maini si din gura cum li s-a poruncit. Obligatia noastra a romanilor de rand era sa nu le dam pe mana ce avem mai de valoare scoala (care trebuia reformata din temelii) si trecutul care trebuia rememorat si reformat. Cel mai comod e sa ne uitam la drobul de sare si sa ne vedem de ale noastre. si atunci nu vad ce facem pe-aici…
Comentariile sunt închise.