S-o luăm sistematic:

1. Și-a plagiat teza de doctorat, teză pe baza căreia a încasat o leafă consistentă de cadru didactic universitar și a fost admis în avocatură fără să susțină examenul de admitere în barou (de altfel, un examen extrem de dificil). Ulterior, fiind conștient de faptul că ar putea fi tras la răspundere penală (plagiatul fiind infracțiune conform legislației penale speciale din România) și folosindu-se de funcția de prim-ministru, și-a dat o OUG prin care să poată renunța la teza de doctorat plagiată, încercând astfel să scape de răspunderea penală, adică de amenda penală sau de pușcărie.

2. Și-a angajat sau și-a numit o parte din rudele cunoscute publicului (câte or mai fi cele necunoscute publicului larg, de gradul II, III, IV sau de spița a șaptea!) în instituții, autorități sau companii ale statului român, pe funcții călduțe, neapărat de conducere și bine remunerate (de ex. verișoara Cazanciuc, angajată la Tarom, al cărei soț este ministru al Justiției în guvernul condus de Ponta).
O altă parte a rudelor sale – mama, sora și cumnatul – au prosperat și s-au îmbogățit din afaceri cu bugetul de stat și cu fonduri europene nerambursabile, fiind anchetate acum de DNA pentru evaziune fiscală și fraudă, acuzațiile din referatul procurorilor anticorupție făcând referire la un „grup infracțional organizat”. Mai mult decât atât, socrul său, senatorul PSD Ilie Sărbu, este anchetat într-un dosar celebru deja de trafic de influență, „dosarul retrocedărilor”, în care prejudiciul adus statului este imens – peste 300 de milioane de euro!
Imaginați-vă în care țară civilizată din lumea asta primul ministru ar mai rămâne în funcție după asemenea acuzații aduse rudelor din imediata sa apropiere.

3. A mărit povara fiscală asupra contribuabilului român (persoane fizice sau juridice) prin creșterea taxelor și impozitelor existente și prin introducerea de noi taxe și impozite (taxa pe construcții speciale, așa numita „taxă pe stâlp”, mărirea accizei pe carburanți total nejustificat etc.). Efectul a fost devastator pentru economia românească, care a intrat în recesiune tehnică după ce, în 2012, la preluarea guvernării de către USL, începuse să dea semne de revigorare.
Acum, același Ponta vine și propune reducerea accizelor la carburanți pe fondul unei reduceri generale a fiscalității. În mod clar, individul ăsta habar nu are ce face, are consilieri incompetenți, își bate joc de noi sau, pur și simplu, se joacă cu nervii, soarta și viețile noastre. Alte explicații nu există.

4. A folosit bugetul de stat al României ca pe propria-i pușculiță, alimentând cu bani primăriile ale căror edili i-au jurat credință veșnică și tone de voturi la alegerile prezidențiale. În acest sens, a dat o OUG prin care a suspendat pentru 45 de zile o lege în vigoare numai și numai pentru a putea atrage de partea sa cât mai mulți primari din zona adversă, a așa-numitei „opoziții”. Imaginați-vă că legea care incriminează omorul ar fi suspendată pentru 45 de zile, timp în care fiecare dintre noi ar putea să căsăpească în voie pe oricine, chiar și în plină zi, fără să-i fie teamă de consecințele juridice ale acțiunilor sale. Greu de imaginat, nu? Și, totuși, așa cum se poate observa, orice este posibil cu Ponta la guvernare…

5. În încercarea disperată de a câștiga cu orice preț alegerile prezidențiale a împiedicat milioane de români din diaspora să își exercite dreptul de vot încălcând legea, uzând de diferite tertipuri birocratice și folosindu-se de cozi de topor, gen Titus Corlățean, Teodor Meleșcanu sau Liviu Dragnea. Recent, DNA a început cercetările în acest dosar, în urma nenumăratelor plângeri făcute de cetățenii români umiliți la cozile kilometrice de la reprezentanțele diplomatice ale României din străinătate.

6. A speriat întreaga lume civilizată în vara lui 2012 când, împreună cu Crin Antonescu și reuniți în alianța de tristă amintire denumită USL (apropo, ce mai face Crin(a)?…), a încercat demiterea președintelui ales al României printr-o lovitură de stat „soft”, obiectivul final fiind acapararea justiției și înlocuirea magistraților numiți pe funcții de conducere la instanțe și parchete (ÎCCJ, DNA și DIICOT) cu persoane obediente care să oprească instrumentarea dosarelor penale având ca protagoniști politicieni corupți și prietenii acestora abonați la contractele cu bugetul de stat.
Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă Avocatul Poporului, transformat în Avocatul PSD-ului sau Avocatul lui Ponta, unde au fost numite doar persoane „de încredere”, loiale puterii politice, cum ar fi Valer Dorneanu sau Victor Ciorbea, persoane care nu au deranjat nici măcar cu o floare sarabanda de OUG-uri emise pe bandă rulantă de guvern (de ex. OUG cu privire la posibilitatea de renunțare la teza de doctorat plagiată).

7. Și-a trecut în subordine Monitorul Oficial al României. Asta înseamnă că nicio lege, hotărâre judecătorească, decizie a CCR, decizii ale diferitelor instituții sau autorități publice nu mai intră în vigoare decât dacă și când dorește guvernul, adică Ponta. Este un instrument deosebit de eficient pe care puterea executivă, formată din membrii unuia sau a două-trei partide aflate temporar la butoanele puterii, îl poate folosi și îl folosește în interes propriu.
Tot ca un exemplu în acest sens, Toni Greblă, judecător CCR, fost senator și membru PSD, a demisionat din CCR în data de 4 februarie 2015, în urma deschiderii unui dosar penal de către DNA, dosar în care este acuzat de trafic de influență. Ei bine, deși au trecut două săptămâni de atunci, demisia lui a fost publicată abia acum câteva ore în Monitorul Oficial. Pentru cei care nu știu, DNA-ul nu a putut efectua acte de urmărire penală și nici nu a putut să-l rețină, să ceară percheziția domiciliară sau arestarea lui atât timp cât demisia nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Cu titlu de comparație, în cazul Elenei Udrea avizul camerei deputaților pentru începerea urmăririi penale și încuviințarea cererii de arestare a fost publicat în miezul nopții, imediat după votul din Parlament.

Aș putea umple încă câteva pagini cu abuzurile și încălcările flagrante ale legii săvârșite de acest individ profund nefast și dăunător pentru societatea și democrația românească de la instalarea sa în funcție, în primăvara de rău augur a lui 2012. Însă mare parte din faptele lui sunt cunoscute și arhicunoscute și, cu toate acestea, iată că rămâne de neclintit în funcție. Explicații ar fi câteva, dar ele țin de resorturile murdare și ascunse ale politicii românești, unii vorbind pe la colțuri de reînvierea mai vechii alianțe dintre PSD și o parte a „vechiului” PNL. Deh, se pare că marile iubiri nu se uită atât de ușor…

Marea problemă este că prejudiciul de imagine și răul făcut deja de acest personaj României și românilor este imens, dacă mai are cineva vreo îndoială cu privire la asta. Iar în contextul unui conflict armat aflat în plină desfășurare la doar câteva sute de kilometri de granița de est a țării, un prim-ministru lipsit de moralitate, cu deficiențe majore de caracter și pentru care exersarea imposturii a devenit o rutină cotidiană este, nici mai mult nici mai puțin, o amenințare reală la adresa securității naționale a României.

Nu știu de ce fel de arme politice, legale sau de culise dispune așa zisa „opoziție” în acest moment pentru a-l debarca din fruntea guvernului României, însă este tot mai limpede că nu există o voință politică reală pentru schimbare. Dacă cineva și-a făcut cumva socoteala că în acest moment Ponta este vulnerabil și că asta ar putea fi în avantajul unora sau altora dintre membrii „noului PNL”, ar fi bine să se mai gândească o dată. Pentru că ar fi nu numai cinic dar și de-a dreptul criminal să sacrifici interesul național pentru interese obscure de partid, de grup sau de afaceri personale.

Ponta va fi cu atât mai periculos cu cât va fi mai tare strâns cu șurubul. Iar în momentul în care va crede sau va realiza că nu mai are nimic de pierdut va reacționa total imprevizibil, întocmai ca un animal încolțit. Dacă până acum ați crezut că guvernarea lui a fost catastrofală, așteptați să vedeți ce va urma de acum înainte.

 

Sursa: politicstand.com

Comentariile sunt închise.