UPDATE: Completul de 3 judecatori al ICCJ i-a achitat pe inculpatii din Dosarul „Valiza” cu 2 voturi pentru si unul impotriva. Inculpatii din dosar erau finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino. Pentru inculpatul Radu Volcinschi, Instanta a luat act de incetarea urmarii penale deoarece acesta a decedat. In ceea ce priveste opinia separata, judecatorul a recomandat pentru toti inculpatii condamnarea la inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi. Procurorii pot contesta decizia ICCJ la completul de 5 judecatori, sentiinta nefiind definitiva si irevocabila.

Gigi Becali a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in anul 2008, in Dosarul „Valiza”, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de el au mai fost inculpati in dosar Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Radu Volcinschi. Victor Piturca a mai fost acuzat si de favorizarea infractorului alaturi de Radu Marino si Radu Vocinschi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a achitat marti pe inculpatii din Dosarul „Valiza” pentru infractiunile de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Gigi Becali a declarat la aflarea sentintei :”Multumesc Domnului Hristos ca in tara mea este Dumnezeu si ca, in tara mea, Satan nu are putere mai multa decat Hristos. Temerea mea era legata de o condamnare cu suspendare”.

13 COMENTARII

  1. Dan,17/04/2012 20:32

    De asta merge justitia romana bine pentru ca avem o gramada de juristi care in loc sa judece simplu asa cum facea Solomon din Biblie sau Stefan cel Mare si Sfant, judeca si interpreteaza fiecare cum vrea limba romana.
    Nu sunt un sustinator al lui Becali ci chiar din contra. Acest individ are pacate lui, gura mare, e fudul, in nici un caz un bun crestin cum se pretinde sau nu se pretinde, sta prost cu bibilica din anumite puncte de vedere – dar – are si lucrurile lui bune, e milos cu unii mai saraci si e mai milos decat multi din aia care sunt vedete prin politica romaneasca, gen Videanu, Nastase, si alti indivizi dubiosi. Cred ca cei doi judecatori au judecat cu ceea ce trebuiau sa judece – cu sufletul – si nu cu interpretarile legislative cum fac si unii aici pe blog. Uneori legea umana nu e corecta iar legislatia romaneasca e de tot rahatul asa cum sunt si multi juristi si judecatori.
    „””Legea romana e facuta cu un singur scop, sa poata fi ocolita si interpretata, e perfect valabila fara nici un fel de interpretare pentru oamenii simpli si e total interpretabila cand vine vorba de politicieni si politica.””” Acest fapt e cel mai sigur in legea romaneasca, asa ca dle Dan scuteste-ma cu interpretarile tale juridice ca aici nu este curs de legislatie.

  2. Pai conform ziselor lui Becali, inseamna ca oricine poate premia un judecator sau un procuror, asa ca are picioare lungi sau ochi verzi.

    Ori, judecatorii au fost manjiti, ori procurorii au facut un dosar, ca sa nu poata fi condamnat, ori toate la un loc!
    Nu stiu cum se face, ca majoritatea politicienilor, ori demnitarilor, judecati scapa de pedepse…Incep sa cred ca procurorii nu-si fac treaba, nu aduc probe indubitabile. Probabil ca nu au si atunci, de ce aceasta mascarada?

  3. S-a creeat un precedent periculos in jurisprudenta. De acum incolo se poate mitui legal prin „recompensa”. Jalnici cei doi judecatori.

  4. Justitia noastra a indicat din nou spre ce directie ne indreptam. Spre Europa?
    Romania sa fie numai tara lui Becali, a lui Nastase, a lui Vantu, a lui Voiculescu? Sau am intrat intr-o valtoare din care vom iesi dupa alti ani, multi ani, de sacrificii daca vom rata sansa la alegeri.

  5. Asta-i culmea! Orice ce infractiune face acest mirlan analfabet, NU se sanctioneaza de lege…
    ALO! Parlamentul European NU se sesizeaza? Dezlegati justitia de la ochi! Ori e oarba cu totul…
    Jegosul de JIJI e face mereu infractiuni perfecte! Sa-i fie rusine justitiei pentru ca cheltuieste banii poporului pe procese in favoarea infractorilor…HUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

    dec

  6. Viitor de aur fotbalul nostru are… Cine merge in Congo!? Ce lichea! Si ce zustisie…

  7. Dupa spectacolul facut azi de Becali rezulta ca „Justitia” e la nivelul Becali ! Beee, Inalta Curte ! Beee !

  8. eu cred ca trebuia sa palateasca .e coruptie aia nu premiu.hai deniscasian ca nu e chiar .
    -ce faceau in aia de la u cluj in meciul direct cu steaua?i-si aduceau aminte ca becali e domn?’si le da bani cu sacul?

  9. Hai sa fim seriosi. Ceea ce a facut Becali atunci e mizilic fata de ceea ce fac jegosi ca Mircea Sandu, Dragomir si altii din fotbalul romanesc. El a platit ca o echipa sa-si joace sansele corect in schimb altii platesc exact invers. Nu avea nici o legatura cu darea de mita mai ales ca meciul depindea in special de cei de la CFR Cluj si nu de U Cluj. Cand Dinamo a fost prinsa cu mata in sac si a si castigat campionatul, la Ceahlaul – Dinamo, unde inclusiv Lupu a recunoscut ca au cumparat meciul, ce comparatie mai poti face. La spanioli s-a intamplat acelasi lucru ca si la Becali si acolo presa nu zice nimic. Ce poate fi de spus atunci cand cineva te recompenseaza sa-ti faci datoria in mod corect. La noi ar fi un castig clar pentru fotbalul si asa namarat ce se joaca pe la noi, asa am vedea echipe slabe jucandu-si corect sansele sau cel putin s-ar putea elimina din eventualele oferte de a nu-si juca corect sansele, pentru ca ar trebui sa aleaga intre a pierde un meci intr-un mod incorect si a juca o sansa corect.

    • Greşeşti,se vede că nu eşti jurist.La noi în Codul Penal darea de mită se poate savârşi prin oferirea de bani sau alte foloase,adică exact ce a făcut ,,gibonul” ,în mare am prezentat situaţia.Sunt foarte curios să văd motivarea judecătorilor.

  10. La asa o ”surpriza” nu ne asteptam. 😉
    ”Felicitari ”judecatorilor ce nu se dezmint .

    • Ei, aici m-ai faultat! Care judecatori!? Care justitie? Da’ banii de unde au fost „confiscati”? Din eter?
      Da’ halatu’, cat costa halatu’?

Comentariile sunt închise.