Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu a vrut să dea nici o explicație referitoare la decizia de a îl demite pe șeful ISU Constanța și nici nu a acceptat să vorbească despre tragedia aviatică care a avut loc în Mamaia, în urma căreia patru persoane și-au pierdut viața.

Prezent la evenimentul organizat de ANAF la un an de la înființarea Direcției Generale Antifraudă, la plecare, Oprea a fost asaltat de jurnaliști și întrebat dacă este mulțumit de cum a gestionat M.A.I. operațiunea de salvare de pe lacul Siutghiol, precum și despre deciziile  referitoare la demisiile șefului ISU Constanța și a prefectului județului.

Singura replică a lui Oprea, a fost că Parchetul General va decide cine sunt vinovații și va trage concluziile rezultate din anchetă. „Așteptăm concluziile Parchetului General”, a fost singurul răspuns al ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Imediat după ce a aruncat câteva cuvinte presei, ministrul Oprea  a trântit ușa de la mașină și a demarat în trombă.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus miercuri preluarea de către Secţia Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General, a cauzei privind accidentul aviatic de la Siutghiol. Procurorii militari au decis deschiderea unui dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic în care a fost implicat un elicopter SMURD și în urma căruia și-au pierdut viața asistenta Camelia Harton, copilotul Petre Cătuneanu, pilotul Ginel Claudiu Crăcănel şi medicul Laura Vizineanu.