Johnny Raducanu l-a vizitat, in 1989, pe Andrei Plesu, aflat in exil la Tescani, iar aceasta vizita s-a incheiat cu o seara de romante si cantece de petrecere. Andrei Plesu marturisea multi ani mai tarziu ca Johnny Raducanu a fost singurul om care l-a determinat sa cante.
“A avut ideea sa încercam o inregistrare cu muzica veche interbelica. Eu am marsat destul de prompt si am ramas uimit sa vad cat de in serios a luat el lucrurile; a compus un fel de suita a melodiilor, mi-a dat cateva indicatii tehnice… Eu i-am cerut sa imi faca atunci un curs de jazz. Si a fost mirat cand a vazut ca am aparut la prima lectie, cu un caiet si un creion, la pianul lui Enescu din casa de la Tescani. Eram intr-o postura asumata de invatacel. Asta l-a intimidat putin, dar pe urma si-a dat drumul si au fost ore minunate”, povestea Andrei Plesu.

Aceasta intalnire inedita s-a incheiat cu cateva inregistrari audio inedite, in care ii puteti asculta  pe Andrei Plesu si pe Johnny Raducanu cantand.

[jwplayer config=”600×394″ file=”https://www.nasul.tv:1001/wp-content/uploads/2012/04/Plesu-si-Raducanu.m4v” image=”https://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2012/04/Plesu-si-Raducanu.jpg” html_5=”https://www.nasul.tv:1001/wp-content/uploads/2012/04/Plesu-si-Raducanu.m4v”]

15 COMENTARII

  1. excelent material cu o singura corectie: „…cantau la Tescani” este corect din absolut toate punctele de vedere. oricat de mare angelolog ar fi dl Plesu, totusi…

    • Ai mare dreptate. Nu a fost o greseala din nestiinta, ci din neatentie. Multumim.

  2. si-a pus vreodata intrebarea mr.plescu cat de ridicol e in aceasta povestioara de mahala cu mare dandana filozofica?! nu e de mirare ca aventura sa prin Japonia a fost un mare esec.nu e de nici o mirare ca tinerii nu au de la cine ce invata

    • Daca atat ai inteles din vizionarea acestor imagini de videoteca , atunci nu mai e nimic de spus , prietene !

  3. Într-o emisiune TV domnul Pleşu a povestit cum spre toamna anului 1989 când se afla „exilat” împreună cu domnul Liiceanu, la conacul din Tescani, a apărut un grup printre care Ion Iliescu, Virgil Măgureanu şi Viorel Hrebenciuc. Nu a spus însă ce au cântat şi nici pe cine.

  4. Şi geniile sunt oameni.
    Uneori Zeii, pentru amuzament, coboară printre muritori.

  5. Unii cântau la securitate, alţii plângeau, alţii mureau. C’aşa-i în artă!

  6. Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa va calauzeasca pasii, sa va aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in preajma voastra !
    Un Paste Fericit cu Lumina in suflet !
    “Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești.” (Parintele Arsenie Boca)

  7. Mi-a placut filosofia cantaretului (il rog pe marele artist sa ma ierte, de acolo de Sus) iar acum imi plac si cantecele filosofului! 🙂

Comentariile sunt închise.