Deși a fost suspendat din funcția de director al cotidianului Puterea, după ce a făcut mai multe dezvăluiri din dosarul EADS, atât într-un articol apărut în publicaţia pe care o conducea cât și în emisiunea Nașul, moderată de Radu Moraru, jurnalistul Mihai Pâlșu nu se lasă intimidat. Ba chiar este hotărât să continue seria dezvăluirilor.

Acest lucru a fost subliniat de ziarist pe pagina sa de Facebook unde, prin mai multe mesaje postate, a dat asigurări că îşi va exercita în continuare meseria de jurnalist la cele mai înalte standarde, aşa cum a făcut-o şi până acum.

Mai mult, chiar dacă factorii de decizie au decis să-l suspende din funcţia de director al cotidianului Puterea, invocând lipsa unor dovezi explicite în articolul legat de ancheta EADS şi încălcarea codului deontologic al profesiei de jurnalist, Mihai Pâlşu ESTE DECIS SĂ PUBLICE ÎN CONTINUARE EPISOADE care să aducă la suprafaţă încrengăturile tenebroase din cel mai mare dosar de corupţie: EADS.

„Vă GARANTEZ că am să public următoarele episoade din Schema Fraudei EADS. Credeți-mă. Iar celor care au făcut presiuni asupra patronilor ziarului PUTEREA le dau o veste tristă din partea jurnalistului româno-german Vlad Georgescu: Parchetul din Munchen a preluat schema mea. Cu siguranță procurorii nemți o să revină. Și eu am să revin!”, scrie Mihai Pâlșu pe contul său de Facebook.

Într-un alt mesaj postat pe reţeaua de socializare, Mihai Pâlșu dezvăluie că cel care a făcut presiuni pentru debarcarea sa de la conducerea cotidianului Puterea a fost Vasile Blaga. Motivul este evident. Pentru că numele lui apare în dosarul EADS.

„Aștept momentul când postacii de serviciu o să înceapă cu atacuri la persoană, o să mă acuze că sunt un bețiv, un troglodit sau că sunt acoperit, că tot e la modă. Da domnilor, RECUNOSC sunt ACOPERIT… dar de DOCUMENTELE care se găsesc în Parchetul de la Munchen și în biroul doamnei Codruța Kovesi, patronul DNA!!!Apropo! Oare domnul Vasile Blaga face presiuni asupra patronului DNA ca să fie scos din schemă așa cum a făcut asupra unuia dintre patronii mei care se crede buricul pământului?! Ups!”, scrie jurnalistul.

Totodată, Pâlșu a postat pe pagina sa de Facebook și câteva informaţii interesante pe care le are de la jurnalistul Vlad Georgescu, inițiatorul anchetei EADS în Germania.

„Schema Fraudei EADS.
Stiri de la Vlad Georgescu, jurnalistul care a declanşat ancheta EADS în Germania:
1. Un inalt functionar de stat roman colaboreaza de mai mult timp cu Parchetul din Munchen.
2. De putin timp, un alt inalt functionar de stat roman colaboreaza cu Parchetul din Munchen si cu… DNA.
3. Schema Fraudei EADS publicată de mine în ziarul PUTEREA a ajuns pe masa procurorilor din Parchetul din Munchen.
Multumesc Vlad Georgescu”, adaugă Mihai Pâlșu.

Jurnalistul Mihai Pâlşu a declarat miercuri, în exclusivitate pentru Naşul TV, că nu a încălcat în niciun fel codul deontologic atunci când a redactat ancheta referitoare la dosarul EADS, anchetă pe  care a publicat-o în cotidianul Puterea şi care i-a adus drept “mulţumire” din partea şefilor, suspendarea din funcţia de director al publicaţiei.

Factorii de decizie au luat hotărât să-l suspende pe jurnalistul Mihai Pâlşu din funcţia de director editorial al cotidianului Puterea sunt Adrian Thiess și Gabi Bleandă, co-proprietari ai mărcii Puterea, şi patronii societăţii comerciale care editează ziarul: Gabi Bleandă şi Georgian Puiu.

“De 25 de ani de zile, sunt jurnalist şi înţeleg foarte bine importanţa unei anchete şi daunele pe care ea le poate produce. De aceea, îi invit pe toţi cei care au furat de la stat în Escrocheria EADS, în frunte cu fostul premier Adrian Năstase şi foştii şi actualii miniştri Ioan Rus, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cristian David şi Dan Nica, să-şi ceară scuze public şi să se retragă definitiv din viaţa politică. Ar fi un act de onoare!”, sublinia jurnalistul Mihai Pâlşu în comunicatul trimis redacţiei Naşul.

MIHAI PÂLȘU ESTE INVITAT ÎN ACEASTĂ SEARĂ, DE LA ORA 22.00, LA NAȘUL TV, LA O EMISIUNE DESPRE LIBERTATEA PRESEI INDEPENDENTE, MODERATĂ DE GRIGORE CARTIANU.