Victor Ponta a ajuns la limita de jos a încrederii românilor. O arată un barometru realizat de Inscop Research. Şi mă întreb cum ar fi putut să fie altfel când întreg stafful de campanie al liderului PSD, inclusiv preopinentul, se plâng pe unde pot, de vreo două-trei săptămâni, că au fost cam fraieri şi cam debili. Îşi pun cenuşă-n cap, recunosc că au greşit şi pretind că au plătit. Până unde va mearge, oare, refuzul lui Ponta de a percepe realitatea?
Când a spus Ghiţă, în urmă cu vreo două săptămâni, „Am fost fraieri, habar n-am avut că oamenii ăia sunt interesaţi de România şi votează; credem că suntem deştepţi, şi n-am fost..”, m-a trecut un frison, ca un scurtcircuit, când mergi pe calea ferată, în ploaie, şi te face catenara „arc electric”.
Cu alte cuvinte, ăştia erau oamenii care şi-ar fi pus întreaga talpă pe gâtul ţării: o adunătură de debili care nu s-au prins că şi diaspora e interesată de România? Doamne-Dumnezeule!
E lesne de-nţeles de ce Ghiţă, care nu pare oligofren – ba dimpotrivă -, face, subit, pe prostul. E limpede de ce vine pisicuţu’ Ponta la tv, lipsit de proverbiala-i aroganţă, şi miorlăie-n batistă, că a greşit şi că, pentru asta a plătit, vezi Doamne, la alegeri.
E ca şi când Cocoş s-ar prezenta azi, în faţa completului de judecată, şi ar pleda cam aşa: „Am fost prost, onorată instanţă. Am greşit, dar pentru greşelile mele am plătit: Nuţi m-a părăsit…”.
Păi ce are trăsura cu prefectura?! Pentru ce să încurcăm planurile? Prima, că în toate fazele guvernării, inclusiv mizeria cu votul diasporei, nici vorba să se fi manifestat prostia, ci perversitatea umană, tradusă în şmen politic. A doua, că despre premeditarea anihilării votului în străinătate reamintesc inclusiv declaraţiile proaspeţilor excluşi din partid – Geoană şi Vanghelie -, care susţin că tema ar fi fost intens dezbătută în campanie, la nivelul staffului, împreună cu prezidenţiabilul.
Ca să nu mai vorbim că frâna, în poveste, fusese trasă demult, la modul cel mai hoţ. Adică, să păstrăm, tovarăşi, numărul secţiilor de votare, ca să nu bată la ochi, dar să mutăm din ele fix acolo unde românaşii se-numără pe degete. Pe urmă, îl trimitem pe Meleşcanu la Paris, ca să-i uşuie pe-ai noştri, de la coadă, tocmai unde şi-a-nţărcat dracu copiii, la Nancy, cale de vreo 400 de kilometri.
Nu, domnilor Ponta, Ghiţă, Dragnea şi compania! Aici nu e vorba de prostie, ci de şmecherie răsuflată. Aţi ştiut prea bine despre ce e vorba. Aţi înţeles că oamenii nu vă mai vor şi le-aţi pus piedică. Iar ei v-au ras, câţi dintre ei au putut, votând nu atât împotriva prezidenţiabilului Ponta, cât împotriva politicii comunistoide practicată de tinerii lideri ai PSD. De aia au strigat ei “Jos comunismul!”, nu din cauza lui Iliescu.
Pentru asta, de fapt, nu a plătit nimic Victor Ponta. Românul a votat împotriva unui gen de politică perversă, mincinoasă şi făţarnică, în aceeaşi măsură în care l-au respins şi pe liderul partidului care o promovează. Nici ei n-au uitat că premierul are, îndeobşte, două feţe, şi au votat împotriva amândurora: a lui Ponta preşedinte şi a lui Ponta premier. În consecinţă, Ponta ar fi trebuit să plătească, în primul rând, din acest motiv – adică să plece de la conducerea guvernului.
Abia pe urmă poate să plătească, în calitate de cetăţean, “dacă decide DNA” şi rândul celălalt, pe care ni l-a dat. Cel legal, cu privire la împiedicarea alegătorului de a-şi exprime votul, aşa cum scrie la “Legea alegerii preşedintelui, nr 370/2004, republicată 2011”, art. 57, al I: “Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de vot sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.
Sursa: gandul.info