Invitați la televiziunea lui Sebastian Ghiță, RTV, Vadim și Cozma au reușit să ofere, încă odată, un show grotesc, condimentat cu tot felul de elucubrații și acuze la adresa noului Președinte ales, Klaus Iohannis și a românilor din Diaspora.

Corneliu Vadim Tudor, tribunul renegat până și de simpatizanții sai după ce l-a susținut pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor Prezidențiale și Miron Cosma, fost Luceafăr al huilei, actualmente băgător de seamă pe puținele televiziuni care îl invită, au avut o ieșire violentă zilele trecute împotriva românilor din Diaspora, pe care i-au insultat cu etichitări ieftine și i-au acuzat că ți-au vândul votul pe 40 de euro.

Astfel, după l-a acuzat pe Iohannis că i-a furat sloganul, prezentând o carte de vizită pe care era scris. „Veniți cu noi să ne luăm țara înapoi.”, într-un delir total, Miron Cozma a adăugat:

„ROMÂNII CARE TRĂIESC ÎN STRĂINĂTATE SUNT CERȘETORI. Să nu vină ei să ne stabilească preşedintele. Iohannis nu e român şi nu e ortodox. Mie nu mi-e frică! În Italia s-a dat pentru un vot pentru Iohannis 40 de euro. 20 de Euro la intrarea în secţia de vot şi 20 de euro la ieşire. (…) Mie ca român niciodată n-o să-mi stabilească destinul 400.000 de români, din care 200.000 sunt cerşetori… (…) Să vină-n ţară, să sufere ca şi noi, nu să stea afară”

În același ton, Vadim nu s-a lăsat mai prejos, acestă declarând:

„Țara mea e pe mâna unui handicapat, unui neamț de mâna a doua. Sunt revoltat. (…) Iohannis a fost susţinut de Germania. Eu nu pot să trec peste străbunii mei morţi în cele două războaie mondiale. Angela asta să se ducă să stea la cratiţă şi să ne lase. NE ALEG NOUĂ PREȘEDINTELE CĂPȘUNARII? Să-l ia la ei dacă îl vor.”

În răspuns la gravele acuzații aduse de cei doi, un grup de români din Diasporă, au creat o petiție adresată CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII, în vederea sancționării ieșirilor necontrolate a celor două persoane publice.

Textul petiției:

„Către,

CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII

 

DOMNULE PREŞEDINTE,

Prin prezenta, subsemnatii, formuleaza:

PETIȚIE

În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, formulam prezenta PETIŢIE prin care solicitam constatarea şi sancţionarea contravenției prevăzută de art. 15 din OG 137/2000 săvârşită la dată de 30 noiembrie 2014 de către Domnul Corneliu Vadim Tudor, presedinte al Partidului Romania Mare, precum si a celei savarsite de Domnul Miron Cozma, presedinte al Partidului Social Democrat al Muncitorilor.

Consideram că prin fapta ce face obiectul acestei petiţii am fost discriminati, noi subsemnatii, romani care locuim, studiem si lucram in strainatate. De asemenea, consideram ca a fost discriminat si Presedintele ales al Romaniei, Domnul Klaus Iohannis, prin injurii referitoare la originile acestuia.

Vă solicitam ca, pe lângă aplicarea amenzii contravenţionale, să dispuneţi obligarea părţilor care au săvârşit faptele să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi orice măsură necesară pentru înlăturarea consecinţelor acestei fapte.

De asemenea, solicitam să ni se comunice modul de soluţionare a acestei petiţii.

MOTIVELE PETIŢIEI SUNT URMĂTOARELE:

În fapt, partile mai sus citate, respectiv Corneliu Vadim Tudor si Miron Cozma, au instigat la ura nationala, definindu-i pe jumatate din romanii din strainatate « cersetori », « capsunari », « o mana de zapaciti care v-ati vandut votul ». De asemenea, au instigat la ura etnica impotriva lui Klaus Iohannis, catalogandu-l drept « hot », « handicapat », « neamt de mana a doua ». Toate aceste incriminari sunt evidentiate, indeosebi incepand cu minutul 16:30, in timpul emisiunii « Romania Exclusiv », difuzata in direct duminica 30 noiembrie 2014, pe postul de televiziune Romania TV.

În drept, faptele descrise se încadrează în prevederile art. 15 din OG 137/2000.

Putem dovedi cele afirmate cu înregistrarea video a emisiunii, disponbila la adresa : https://www.youtube.com/watch?v=Gua50aV8JJs#t=1458

Puteți semna petiția accesând următorul link: petitieonline.com/instigare_la_discriminare_si_ura__cvadim_tudor__marin_cozma

sursa: newsromania.info