După ce pădurarii din Apuseni au reuşit să ajungă primii la locul accidentului aviatic produs la începutul anului, în urma căruia studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa, astăzi, un cioban reuşeşte să fie cel dintâi care soseşte în localitatea sibiană unde s-a prăbuşit elicopterul militar IAR 330 PUMA, tragedie soldată cu opt morţi.

 

sursa foto: adevarul.ro

„Câteva secunde nu am ştiut ce să facem, ne-a fost frică să ne apropiem. Am strigat dacă ne aude cineva şi am auzit: «Da! Ajutor!». Am văzut un om, am alergat la el. Când am ajuns am văzut că era ars, distrus pe faţă şi pe mâini. Ne-a cerut apă, dar nu am avut. Îi era frig, l-am ajutat cu o pătură. Întreba de un telefon, apoi l-a găsit pe al lui şi a încercat să îşi sune şeful. Nu ştia unde se află, i-am explicat unde, între Stejărişu şi Mălâncrav“, spune Beniamin Bădilă, potrivit adevarul.ro

Beniamin Bădilă (24 de ani), cioban din Sibiu, este prima persoană care a ajuns la locul accidentului după ce elicopterul militar s-a prăbuşit în această dimineaţă pe un deal, în apropierea satului Stejărişu. Bărbatul povesteşte ce a văzut imediat după prăbuşirea elicopterului şi cum a reuşit să îi ajute pe supravieţuitori.

„Acolo era dezastru. Am văzut mulţi morţi la viaţa mea, dar arşi până acum nu. Am sunat în sat la cineva, iar ăla din sat a sunat la urgenţă. A venit Poliţia, Salvarea. Primii oameni au ajuns aici în 20 de minute. Când am venit noi, doi oameni mai trăiau. Unii erau afară din elicopter, ardeau. Alţii erau carbonizaţi deja. Flăcările atingeau un metru jumate. Îmi amintesc că unul dintre cei doi răniţi ne tot întreba ce s-a întâmplat, de ce arde alicopterul“, adaugă Bădilă.

Elicopterul militar a luat foc şi s-a prăbuşit pe pe un deal, la limita dintre Sibiu şi Mureş, iar în urma accidentului şi-au pierdut viaţa opt persoane. Doi bărbaţi au supravieţuit, fiind duşi la spitalul din Târgu-Mureş cu elicopterele SMURD

Ciobanul care a ajuns primul la locul accidentului are 24 de ani şi era prin apropiere cu oile sale şi cu un alt prieten când s-a întâmplat tragedia. Beniamin Bădilă spune că prima dată a auzit elicopterul zburând jos de tot, apoi a auzit bubuitura şi a văzut mult fum negru.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit, vineri, urma să participe la un exerciţiu în poligoul Cincu. În aparatul de zbor se aflau zece persoane. Doar două au supravieţuit. Cei doi bărbaţi au fost duşi la Târgu Mureş şi de acolo la Bucureşti, având arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.