Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, se declară nemulţumit de cum a decurs campania PSD-ului şi crede că Liviu Dragnea nu s-a ocupat aşa cum ar fi trebuit, mai ales că la nivelul Capitalei nu a existat un staff de campanie, afirmă preşedintele organizatiei PSD sector 5.

„Eu cred ca am avut niste deficiente in pregatirea si organizarea campaniei… Cred ca trebuie sa schimbam locurile. In primul tur, candidatul a luat un scor foarte bun si cred ca a fost o deficienta de organizare, de comunicare, la nivel de director, director adjunct, director de campanie. Înteleg ca domnul Dragnea este director de campanie, cred ca si el este direct raspunzator… nu-mi dau seama (…) Din păcate nu am avut staff de campanie la nivelul Capitalei. Am inteles ca a existat o strategie si un director de campanie de la nivel national a gandit si a vizualizat campania şi la nivelul Bucureştiului. Rezultatul Bucureştiului putea fi mult mai bun daca era un staff de campanie la nivel de Capitală. Sectoarele nu pot functiona unul in stanga si unu in dreapta. Ala din Balta Albă trebuie sa gandeasca la fel cu ala din Drumul Taberei si cu ala din Cotroceni. Dacă ma duc cu un mesaj la RADET trebuie sa ma duc si la RATB cu acelasi tip de mesaj”, a declarat Marian Vanghelie.

Totodată, Marian Vanghelie a mai spus că el vrea ca problema referitoare la organizarea alegerilor şi cum a decurs campania trebuie discutată în urma unor întâlniri „statutare” şi nu în „grupuri restrânse”.

„Eu vreau sa ma intalnesc statutar nu in grupuri restranse. Nu stiu ce inseamna in grupuri restanse ca d-aia au fost probleme ca tot ne-am strans, ne-am strans si nu am mai stiut care este acel grup restrans. Cred ca domnul presedinte Iliescu are dreptate in ceea ce a spus”, a precizat Vanghelie.

În replică, Victor Ponta a declarat că Vanghelie şi Negoiţă au greşit făcând publice anumite afirmaţii, mai ales în contextul în care în sectorul 5 al Capitalei s-au pierdut alegerile, după cum afirma premierul.

 

Despre Legea amnistiei şi graţierii, Vanghelie  a spus că trebuie respinsă rapid în Parlament.

„Cred ca aceasta decizie ne-a costat, faptul ca nu a cazut rapir. Cred ca la fel cum a facut Hrebenciuc, toti colegii ar trebui sa faca un pas, cred ca si parlam ar trebui sa nu aiba imunitate. Parlamentul nu este o ascunzătoare a unora (…)  Trebuie facuta o analiza cu subiect si predicat si cu factorii de decizie care au fost alesi in Congres”, a declarat Marian Vanghelie.

În ceea ce priveşte votul din Diaspora, Vanghelie îl vede vinovat pe Titus Corlăţeam

„Acel intre 10 si 15%, pana… in unele judete… mai mult de 15%, pur si simplu oamenii au fost adusi pe unele din geselile noatsre pe care le-am facut. Deci din acets considerent e clar ca trebuie sa ne uitam de la reorganizarea oganizatiei, într-o analiza foarte clara si trebuie sa fim corecti si sa spunem ca am pierdut in toate orasele mari si acolo se pierde in primul rand cu teevizorul, ca si mesaj si comunicare. Votul din Diaspora a fost dezastruos. Numai greselile noastre i-au facut pe acei oameni care… i-au facut pe buna dreptate sa voteze… cred ca si Titus (nr. Corlăţean) a gresit…”, a conchis Vanghelie.