Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române  nu se mai mulțumesc doar să închidă ochii când se împart bilețele electorale pro Victor Ponta în timpul slujbelor din diferite mănăstiri, ci au început să îi facă o campanie pe faţă candidatului PSD, Victor Ponta. Episcopul-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, le-a cerut public credincioșilor să voteze doar cu un candidat creștin-ortodox pentru președenția României. 

„Să dați dovadă de iubire de neam și țară și de purtare de grijă. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete încoronate și nici regi, dar sunt de-ai noștri și e bine să le dăm credit pentru că fiecare a făcut cât a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e dacă nu face bine să nu facă rău. Siguri că demnitarii sunt două tabere și unii vor spune Votați-l pe al nostru și ceilalți Votați-l pe al nostru, iar noi vă spunem Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie creștin, să fie ortodox, să se închine, să facă Sfânta Cruce.”

Înaltul prelat le-a ordonat preoților din zonă ca în ziua votului, direct de la biserică și în ținută de slujbă să meargă direct la votare și să se asigure că enoriașii votează un ortodox. Adică pe Victor Ponta, pentru că Iohannis este creștin de confesiune luterană.

„Părinții, puneţi-vă în fruntea credincioșilor, de la biserică nu doar că îi îndemnați, vă puneți în fruntea credincioșilor și de la biserică direct la vot în haine preoțești.”

Gestul PS Iustin Sigheteanul nu a rămas nerecompensat de către Guvern. La doar câteva zile de la îndemnul public al acestuia, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a primit în proprietate, gratuit, o serie de imobile ale statului.

Într-o înregistrare prezentată de Gândul, preşedintele PSD Satu Mare afirma într-o şedinţă de partid că s-a înţeles cu preasfinţitul pentru susţinerea lui Victor Ponta la prezidenţiale. Mircea Govor le spune colegilor de partid că preoţii au fost ameninţaţi cu concedierea preoteselor dacă nu se implică în campanie.

Proiectul stabileşte „transmiterea, fără plată, în proprietatea unităţilor de cult deţinătoare a unor imobile aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, respectiv a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului” şi este iniţiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor şi Secretariatul de Stat pentru Culte, scrie gandul.info.

La finalul şedinţei de marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a precizat că proiectul a fost amânat pentru că este necesară realizarea unor evaluări.

sursa: stiripesurse.ro