Fostul Premier Mihai Răzvan Ungureanu lansează o bombă în spaţiul public. El susţine că ministerul va trimite 780 de angajaţi, din cei 850 din centrala MAE, pentru a „asigura securizarea votului”, în data de 16 noiembrie, în condiţiile în care nu s-au suplimentat secţiile de votare din diaspora.

„Aud, din diferite surse, că la Ministerul Afacerilor Externe s-a decis ca, din 850 de angajați în centrala Ministerului, 780 să fie trimiși pentru a „asigura securizarea votului” la secțiile de votare din diaspora, în data de 16 noiembrie. Asta în condițiile în care numărul secțiilor de votare în continuare nu s-a schimbat, nu au fost relocate în comunități unde există foarte mulți români și programul de votare nu s-a modificat.
Dacă este adevărat, consecințele ar fi două la număr:
1. Pentru 48 de ore, Ministerul Afacerilor Externe, instituție strategică a statului român, devine nefuncțională. Este o situație nemaiîntâlnită până acum.
2. Efectul creșterii numărului de personal în secțiile de votare este aproape nul, câtă vreme numărul secțiilor de votare nu s-a mărit, în special acolo unde fluxul de votanți depășește capacitatea de procesare a actualelor secții de votare.
Pur și simplu, se prefigurează o enormă eroare de ordin strategic. La limită, ar putea fi interpretată ca atentat la siguranță națională. Aștept răspunsul oficial al Ministerului Afacerilor Externe”, scrie fostul Premier pe contul personal de Facebook.