Se știa că PSD-ul va încerca din nou să fure. Simțeam cu toții asta, văzându-la la TV pe candidatul Ponta cum împrumută în expresii tot mai mult din aroganța mentorului și predecesorului său, Adrian Năstase. Din ”glumițele” cu iz acid, la adresa principalului său contracandidat, Johannis. Din relaxarea ostentativ afișată de domnul Dragnea.

Ne așteptam la vechea metodă, cu autocare alergând harnice între secțiile de vot, precum albinele, de la o floare la alta în vremea recoltei. Și la DNA-ul cel rău, care să le sufle în ceafă, să-i prindă cu semnături multiple, pe listele suplimentare. Ei bine, se vede treaba că PDS-ul n-a înțeles nimic din lecția dosarelor penale, a condamnărilor și arestărilor din ultima vreme. Baronii roșii ai reșapatului partid comunist nu vor să accepte ideea că vremea minciunii și a hoției a trecut. Precum niște dinozauri din altă epocă, aceste bestii ale preistoriei noastre refuză să dispară, nu vor să părăsească scena vieții politice de bună voie. În loc să își accepte pur și simplu înfrângerea, să înțeleagă odată pentru totdeauna că românii s-au săturat de ei, de metehnele lor, ei perseverează în hoție, crezând că le va merge încă o dată.

Așa că au speculat slăbiciunile sistemului și au pus la punct o metodă aproape perfectă de furat, pe care au încercat-o în premieră la votul din 2.11.2014, ca o repetiție generală pentru votul din 16.11.2014.

În ce constă metoda ?

  1. Se corup/cumpără reprezentanții unui partid sau mai multe dintr-o secție de votare – să zicem o secție de votare din orașul Buzău.
  2. Președintele secției de votare are pregătite o listă a străzilor din circumscripția de votare respectivă, de unde știe cu siguranță că anumiți cetățeni lipsesc fie din țară sau din localitate, fie nu vor vota din diverse motive (religioase, politice, etc.)
  3. Străzile cu cei mai mulți astfel de votanți absenteiști sunt distribuite ”aleatoriu” membrilor de comisie ai PSD-ului sau al partidelor ”vecine și prietene”.
  4. Vine autobuzul cu votanți multipli. Liderul de coloană, cunoscut de șeful de secție intră și îl avertizează discret de sosirea ”votanților”.

Cum decurge furăciunea:

5. ”Votantul” să zicem din București, strada Câmpului, dă buletinul șefului de secție. Acesta se uită pe buletin și zice către cei cu listele pe străzi: cine are str. Zăgazului (din localitatea Buzău) !?

6. Membrul ”vecin și prieten” care primise ”aleatoriu” str. Zăgazului, zice ”la mine !”.

7. Votantul se duce la respectivul, cu buletinul său de București, pe care membrul comisiei îl interpretează ca fiind taman localnicul X de pe str. Zăgazului, care de 3 ani de zile muncește cu toată familia în Spania (și care probabil vociferează la coadă de vre-o 4 ore, la Ambasada României din Barcelona, încercând să voteze), drept pentru care îl bifează pe tabel, îi dă ștampila și buletinul de vot, iar respectivul votează ”cu cine trebuie”. Apoi respectivul semnează pentru cetățeanul X pe care l-a votat, și pleacă liniștit, fericit că a mai câștigat un ban cinstit, și fără riscul de a fi depistat ca votant multiplu, pe liste suplimentare.

Și așa, domnul Dragnea își permite liniștit în continuare să facă glume ironice la adresa DNA-ului, invitându-l să-i prindă pe alegătorii multiplii care au votat pe listele suplimentare, cu votanți din alte localități, aidoma domnului premier Năstase, care ne invita să-i numărăm ouăle.

Ce putem face ?

De lege ferenda:

Trebuie urgent schimbată legea electorală. Listele cu cei ce au votat ar trebui să rămână afișate timp de 30 de zile la fiecare secție, astfel încât toți cei care au votat sau nu au votat să poată verifica existența unor posibile fraude, iar rezultatul votului să nu poată fi validat decât după soluționarea eventualelor contestații ivite în urma acestor verificări cetățenești.

Ca și cetățeni:

Cu prilejul votării, când semnăm pe listă, ne putem după vecinii noștri, să vedem dacă apar că au votat. Dacă știm că vecinul X este plecat la muncă în străinătate, sau e în provincie, și totuși el apare votat, să sesizăm imediat DNA-ul cu privire la fraudă, pe numărul de telefon de pe pagina instituției.

 

Sursa: rapcea.ro