Primarul Brasovului, George Scripcaru a declarat, luni,  ca a fost amenintat cu moartea de liderul revolutionarilor brasoveni, Dorin Lazar Maior, in timpul unei audiente pe care i-a acordat-o in 6 aprilie. Incidentul a avut loc atat in biroul primarului cat si in secretariat, unde se aflau alte patru persoane. George Scripcaru spune ca amenintarea a avut loc pe fondul unei dispute pe tema spatiului de la Cinematograful Astra, unde Dorin Lazar Maior are un club pe care primaria l-a castigat in instanta.

„S-a ajuns la strigate si amenintari la viata mea si a familiei mele si la chestiuni de natura personala (…). Acest lucru s-a intamplat in prezenta a patru martori care se aflau in secretariat, respectiv secretara si alte trei persoane care asteptau sa discute cu mine. Am facut, de asemenea, declaratii in scris, solicitand sa se ia act de aceste lucruri pentru a se face demersurile conform procedurii intr-o situatie de acest gen”, a spus Scripcaru.

Primarul a anuntat Politia cu privire la incidentul care a avut loc, mentionand ca Maior nu este prima persoana care il ameninta cu moartea. Atat Scripcaru cat si cei patru martori din primarie au fost audiati de cinci politisti si de un procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

„Am fost sesizati vineri, la ora 13.00, despre acest incident petrecut in biroul primarului. Ne-am deplasat pentru a face cercetari pentru ultraj, deoarece este vorba despre o persoana care exercita o functie publica”, a spus comisar-sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Braşov.

In apararea sa, Dorin Lazar Maior a declarat ca nu l-a amenintat cu moartea pe Scripcaru si a recunoscut ca intre cei doi a existat “un schimb dur de replici”, edilul Brasovului amenintandu-l cu “dosare penale.”

Municipalitatea a castigat in instanta cladirea Cinematografului Astra, unde Maior detine un club privat si o sala de jocuri. Liderul revolutionarilor brasoveni i-a cerut primarului sa faca demersuri ca sa-si pastreze clubul si sala de jocuri. In schimbul acestui favor, Maior ar fi promis ca va opri actiunile de protest din Brasov ale revolutionarilor, care se desfasoara aproape in fiecare seara in Piata Sfatului.

Scripcaru a refuzat propunerea lui Maior, motiv pentru care acesta s-a enervat si l-a amenintat cu moartea.

Firma lui Maior, SC Trust President SRL, a chemat in judecata firma RADEF  Film pentru a o obliga sa vanda Cinematograful Astra. Firma lui Maior a pierdut procesul, hotararea fiind definitiva si executorie. RADEF a cerut rezilierea contractului de inchiriere si de evacuare a SC Trust President din spatiul minicipalitatii. Judecatoria Brasov a dat castig de cauza RADEF , municipalitatea Brasov fiind intervenient.

5 COMENTARII

  1. Regretata jurnalistă Maria Petrașcu a fost agresată de mardeiasii acestui ticălos,iar după o lună a decedat,in conditii neclare,neelucidate.
    Am găsit pe http.//www.ziaristi online.ro/2012/01/11/maria petrascu-voi ati tras in noi ion iliescu agentul 000.video.documentar premiat de Memorialul Revolutiei.
    In Memoriam Maria Petrascu:”Am văzut că pe Ziaristi Online sunt postate filme despre decembrie 1989.Eu am făcut un film ,in 2005,despre mortii de la Brasov,care se cheamă”Voi ati tras in noi!”.Este ,de fapt o sinteză care contine extrasele cele mai importante din cele 120 de emisiuni pe care le-am realizat despre Revolutia de la Brasov,pe cind lucram la tvs,un post de tv.local.
    Filmul a fost premiat de Memorialul Revolutiei de la Timisoara,unde a si fost difuzat.Dar la Brasov nu s-a putut mediatiza din cauza lui DORIN LAZĂR MAIOR.Să il puneti pe Z.O dacă apreciati că merită.”
    Ziaristi online a considerat că merită si l-a difuzat!

  2. E clar ca revolutionarii (nu vorbesc de cei adevarati) sunt scosi in pietze ca niste robotei intorsi cu cheia. In amintirea tinerilor morti la revolutie, le transmit un tovarasesc „Sa va fie rusine”.

  3. Cu stilul asta alert nu poti urmari cu folos o tema asa ca inafara topicului un update la o postare ref la exploatarea gazelor de sist prin procedeul Fractionarii Hidraulice si anume:

    Opinia specialistului corecta si neutra politic:
    O parere de specialist pe care o consider perfect corecta:
    “Fractionarea hidaulica in sist este o noutate pentru tara noastra. Pentru exploatarea gazelor de sist este nevoie de realizarea unor studii amanuntite bazate pe informatiile din zona perimetrelor pentru care exista aprobare, respectiv zonele din Dobrogea. E nevoie de un studiu deoarece se lucreaza in necunoscut, in adancime si nu stii comportamentul in stratul sistului. Astfel, pot avea loc accidente foarte grave si chiar la distante mari fata de locul in care s-a forat”, a declarat Maria Cristescu, conferentiar doctor inginer in cadrul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.
    “Discutia incepe de la tipul de roca in care se face fractionarea hidraulica. Este foarte greu sa estimezi ce gasesti la o adancime de 2.000-2.500 de metri. Ca sa cedeze roca, astfel incat sa realizezi o fisura, trebuie invinsa presiunea litostatica, iar fisura se extinde cu ajutorul fluidului, a apei gelatinoase. Pentru a estima presiunea de fisurare trebuie cunoscuta densitatea medie a rocilor aflate deasupra zonei ce urmeaza a fi fisurata. Sistul este o roca alcatuita din mai multe placi sau foi, ca o felie de tort, cu grosime de circa jumatate de centimetru fiecare. Aceste sisturi apar sub forma unor pachete neconsolidate ce pot aluneca foarte usor. Nu ai de unde sa stii cum vor reactiona mineralele din compozitia sistului in contact cu substantele din apa sarata introdusa sub presiune. Fluidul introdus nu mai poate fi controlat, el isi cauta punctele de minima rezistenta pentru a inainta. Astfel, fisura nu mai are nici o geometrie, iar fluidul nu mai poate fi controlat”, a mai explicat Maria Cristescu, pentru sursa citata.
    In SUA, metoda a produs mai multe cutremure
    Acest tip de exploatare a provocat in SUA cutremure cu magnitudinea de pana la 4 grade pe scara Richter, se arata intr-un raport al Institutului de Seismologie din Ohio trimis in 19 martie premierului bulgar Boiko Borisov de ambasadorul american la Sofia, James Warlick.
    12 seisme au avut loc in zona orasului Youngstown, Ohio, in 2011. Epicentrul tuturor cutremurelor a fost localizat in apropiere de un put de exploatare a gazelor de sist. Potrivit geologilor americani, seismele au fost provocate de tehnologia fractionarii hidraulice, folosita in productie
    Nota mea: acest tip de seismicitate se numeste seismicitate indusa si este produsa in urma activitatilor umane care schimba si perturba echilibrul scoartei terestre . Cel mai mare cutremur indus a foat produs de lacul de acumulare Koyna din India unde s-a produs un seism de intensitate 7 . Au fost si in Grecia si la noi in zona lacurilor de acumulare dar foarte slabe.
    Cred ca riscul poluarii freaticului si acviferelor de mare adancime este poate mai important decat riscul seismic.

  4. Iata un exemplu mic-micut de cum se amesteca interesele personale (SRL-ul) cu cele de grup (protestul din piata), nemaistiind unde incep unele si se termina altele. Ce-o fi la nivel macro (de tara), cred ca numai Dumnezeu stie.

  5. Astia cand vor pricepe ca nu se mai fac pomeni revolutionarilor de carton?
    Daca umbla cu amenintari care sunt dovedite poate ajunge linistit pe la puscarie.

Comentariile sunt închise.