UPDATE – 19:00La sectia 152 de votare din Londra „sunt mii de oameni si doar trei stampile” a declarat un alegator pentru Hotnews. Acesta a mai spus ca sectia de votare este la etajul trei al unei cladiri din Londra. Emanuel Diaconu, un alegator roman in Anglia, semnaleaza ca „sunt 300 de persoane la etaj care stau de 2 ore. Încă 1000-1100 la parter si probabil 6-700 în afara complexului”.

Reprezentati ai MAE au precizat ca numai Biroul Electoral Central poate lua o astfel de decizie. BEC, insa, a subliniat ca nu va prelungi votul, criticand MAE ca nu a organizat suficient d ebine procesul electoral din strainatate.

„Nu vom prelungi votul. Solutia este ca MAE sa organizeze mai bine, data viitoare, sectiile de vot. MAE trebuia sa organizeze mai bine sectiile de vot”, a declarat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Cetatenii romani din strainatate care nu pot vota pot sa solicite masuri pentru fluidizarea/prelungirea votului la adresele de mail: [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] .

 

Primele nereguli la sectiile de votare din strainatate au aparut in Spania, acolo unde un martor a declarat ca este vorba despre tricouri care ar fi fost oferite de către unul dintre competitorii aflaţi în cursa electorală în schimbul voturilor, aşa cum a declarat un martor pentru echipa Digi24 din Spania.

Studentii cazati in Bucuresti nu pot vota la singura sectie de votare, deoarece s-au terminat formularele tipizate. Acelasi problema o intampina sectia de votare din cadrul  facultatii de Arhitectura.