Adelin Petrișor va fi anchetat de Comisia de Etică din TVR pentru că a publicat pe blogul personal înregistrarea interviului telefonic realizat de reporterul Andreea Anghel cu șefa DIICOT, Alina Bica, în care procuroarea spunea ”Am apărut trăgând pe nas?”, după ce au apărut fotografiile cu ea și cu Elena Udrea în excursia de la Paris, scrie reportervirtual.ro

Înregistrarea a fost oprită de la difuzarea în Telejurnalul TVR, întrucât șefa DIICOT a făcut presiuni la șeful Știrilor TVR, Claudiu Lucaci.

Comisia de Etică vrea să vadă dacă Adelin Petrișor a încălcat regulamentul intern al TVR, întrucât ar fi făcut public un material aparținând Televiziunii Române care nu fusese însă difuzat în prealabil pe unul din canalele sale, scrie exclusivnews.ro.

Claudiu Lucaci aruncă vina pe reporter spunând într-un interviu DCnews.ro că nu el a oprit înregistrarea.

Replica lui Petrișor a venit pe blogul său:

„Sub titlul ” Conflict între Adelin Petrișor și un șef al televiziunii publice”, DC News publică un interviu cu Claudiu Lucaci. El spune că decizia de a nu da prima înregistrare cu Bica i-a aparținut reporterului, Andreea Anghel, un reporter care nici măcar nu e angajat cu carte de muncă, ci are contract de colaborare până-n decembrie. Interviul esteaici. M-a bușit râsul. Oricum, nu-l bănuiam de curaj pe Claudiu… De ce știu că a fost cum am povestit eu? Foarte simplu. Inițial, am fost implicat în decizia editorială pentru că sunt (poate chiar am fost :) ) șeful Secției Eveniment, deci și al Andreei. Împreună cu producătorul Telejurnalului, am hotărât să difuzăm partea cu trasul pe nas. Asta până Claudiu Lucaci a fost sunat de procurorul-șef al DIICOT, a venit în redacție și a hotărât: nu intră!

Ce să zic? Sunt amuzat, dar și îngrețoșat de lașitatea celui care, vremelnic, ne conduce..

P.S. Nu am făcut referire la martori (mulți), desfășurătoare telefonice, probe pentru că mi se face scârbă. Eu știu că mă pot uita în ochii colegilor mei. El poate?

Completare:

În interviul DC News, cu un tupeu uluitor, șeful Știrilor TVR susține că înregistrarea de pe blogul meu a fost și în știrea difuzată ieri de Telejurnal.

“DC News: De ce nu s-a difuzat înregistrarea cu Alina Bica apărută pe blogul jurnalistului Adelin Petrișor, difuzată ulterior de televiziunile private?

Claudiu Lucaci: A fost difuzată. Cred că s-a uitat la altă televiziune când a zis.”

Mai jos vedeți  știrea. E luată de pe site-ul TVR. Poate găsiți pasajul publicat de mine și preluat de aproape toată presa. Eu nu l-am găsit… :)