O dezvăluire din culisele politicii românești publică astăzi Gandul.info: amintirile unui reporter care a ascultat fără intenție o convorbire telefonică a Elenei Udrea purtată în sediul PDL, atunci când actuala candidată a PMP la Președinție nu știa că există „intruși” care trag cu urechea, relatează Reporter Virtual pe paginadepolitica.ro

Iată ce povestește Anca Simina în editorialul publicat astăzi în Gândul sub titlul „Odată, din întâmplare, am „filat-o” pe Elena Udrea. Sau despre libertatea negociată la Cotroceni”:

E o întâmplare pe care, deşi am povestit-o uneori, n-am scris-o niciodată. E o întâmplare de acum aproape şase ani (…) Era o zi oarecare, după alegeri. Rămăsesem uitată în sediul PDL, în aşteptarea noului Guvern, în rol de ziarist fără somn (…)

Când intră, din senin, Elena Udrea.

Tânăra speranţă PDL-istă trece glonţ holul rectangular de la intrare, apoi pe cel mare, de la parter. Nu vede pe nimeni, aşa că urcă fără grabă, rămânând o vreme în capul scărilor, la telefon.

“Ne-am întâlnit aseară cu PSD-iştii. Mergem împreună”.

Într-o lume paralelă, toate discursurile politice jurau contrariul: PDL ţinea morţiş, la televizor, să facă guvern cu liberalii, numai că Tăriceanu, “avid de putere”, nu ceda locul de prim-ministru. În lumea reală, accesibilă celor puţini, Ilie Sârbu – azi tată socru urmărit penal pentru retrocedări ilegale de păduri – negociase cu Traian Băsescu, înainte de a i se fi cerut părerea lui Mircea Geoană, noul Guvern PSD-PDL. Iar Elena Udrea se ştia deja ministru.

“Nu avem niciun obstacol. Doar Mazăre s-a ridicat să pună condiţii: «Mai uşor cu dosarele»”.

Vocea Elenei Udrea a dispărut apoi, după uşile din lemn masiv.

Nu ştiu nici azi care au fost, la Cotroceni, toţi cei strânşi în noaptea aceea în jurul mesei, nici ce le-a răspuns, Traian Băsescu, deşi pe Radu Mazăre nu l-a deranjat, în timpul acelor 9 luni de guvernare, vreun procuror. Ca miniştri în Guvernul de a doua zi, Victor Ponta şi Elena Udrea au beneficiat însă direct, prin preluarea puterii, de micul lor aranjament. Fără sfială, tot ei ne cer azi, din nou, votul.

Articolul integral, aici.

 

4 COMENTARII

  1. nu mai avem nici-o speranta ,suntem o tara si o natie pierduta ,noi poporul o sa murim in saracie iar ei ghiolbanii si borfasii din conducerea tari o sa traiasca in veci furand ROMANIA nepasandule de ce se-ntampla cu plebeea!….daca mai crede cineva ca vom trai mai bine se inseala ….nemernicii ne vor exploata pana la sange furand tot ce a mai ramas …..toti sunt o apa si-un pamant …..vai de copii nostrii ca nu sunt nepotii lui hrebe sau rus sa ajunga si ei consilierii lui cretu !nu-mi ramane decat sa spun praful si pulberea sa se aleaga de averile acestor nemernici , sa moara in cele mai cumplite chinuri la cat si-au batut joc de popor !….praful si pulberea de ponta si toate neamurile lui care se afla la guvernare ……adio romanica !…iar tampitilor care ne-au harazit aceasta soarta votând hotii sa traiasca in mocirla ca porcii si sa manince laturi ,asta merita !

    • @speranta…Ţi-ai pierdut speranţa? Există o cale prin care românii o pot recupera ! Să iasă masiv la vot şi să voteze pentru JUSTIŢIE ! Oare cine o fi creat DNA-ul?

      • daca urmariti realitatea tv ,pana si voturile vor fi furate prin calculator ,….ce drak de speranta sa mai am !….la numararea votului sta firma lui ghita prietenul lui ponta si oprea cu jandarmi schimba sacii ….clar ca suntem o natie de hoti care toti fura caciula unul altuia de dragul banilor si a puterii !…..

Comentariile sunt închise.