Deputatul Sebi Ghiţă, cel mai de nădejde tovarăş al premierului şi preşedintelui PSD Victor Ponta, a cerut suspendarea din PSD a binomului Hrebenciuc-Şova. Propunerea lui Ghiţă, făcută luni seară pe la ora 23.00 la postul său de nişă, România TV, vine ca urmare a apariţiei în presă a stenogramelor discuţiilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dănuţ Coman Şova. În aceste interceptări, guzganul Hrebe şi fantele Şova pun la cale o manevră de câştigare a supremaţiei în PSD după epoca Ponta – indiferent că va câştiga sau nu Preşedinţia României, el nu va mai fi premier. Din transcrierea dialogului rezultă că Liviu Dragnea nu trebuie lăsat să devină şef peste pesedişti, iar pentru a obţine succes, Şova deja îi gâdilă intens orgoliul “Papei” Marian Oprişan! Luni seară, ca director al ziarului naţional PUTEREA, am fost invitat în emisiunea lui Rareş Bogdan, „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV. Imediat după difuzarea ştirii cu declaraţia lui Sebi Ghiţă, am realizat o schemă care prezintă schisma din PSD. Din schema prezentată la miezul nopţii pe Realitatea TV rezultă că, de luni seară, prin solicitarea lui Ghiţă, Ponta a demarat epurarea incomozilor din PSD. De luni seară, nici un baron local, nici un mahăr din generaţia veche sau lup tânăr nu mai are voie să mişte-n front, nu mai are voie să asculte de o altă persoană decât de supremul Victor Ponta.

Ultimatumul lui Ponta, lansarea lui Ghiţă spre şefia partidului

Liderii din teritoriu au primit un ultimatum: nu mai vorbiţi între voi sau cu Liviu Dragnea în special despre viitorul şef al PSD. Prin vocea lui Sebastian Ghiţă, Victor Ponta le-a ordonat liderilor din teritoriu rezolvarea unei singure teme: munciţi 24 de ore pentru ca PSD să câştige Preşedenţia. „Cât priveşte viitorul preşedinte al PSD, eu voi avea cel mai important cuvânt”, le-a transmis generalul Ponta. Şi a mai apărut o certitudine cu foarte mari şanse de izbândă: Sebi Ghiţă a ţâşnit ca o ghiulea din blocstart în cursa pentru şefia PSD!

Schema schismei

Decriptarea schemei (vezi facsimil) prezentată la Realitatea TV, în direct, luni seară, la emisiunea lui Rareş Bogdan, „Jocuri de putere”, imediat după ce Sebi Ghiţă a solicitat suspendarea din PSD a binomului Viorel Hrebenciuc-Dan Şova trebuie „citită” de sus în jos.

Se observă că PSD este împărţit în două de o linie discontinuă. În dreapta este zona deţinută de Victor Ponta, iar în partea stângă arealul de influenţă al lui Liviu Dragnea.

Sebi Ghiţă, tovarăşul lui Victor Ponta, prin solicitarea de suspendare emisă luni seară a atacat, prin Hrebenciuc, mulţimea veteranilor şi, prin Şova, pe cea a tinerilor lupi care vor să fie stăpânii stânii pesediste.

Se mai observă că Sebi Ghiţă nu i-a dat un cartonaş roşu şi lui tata-socru, Ilie Sârbu, deşi senatorul este în aceeaşi situaţie ingrată de corupţie cu binomul Hrebe-Şova. Atenţie! „Liderii locali” şi „baronii PSD” stau, deocamdată, în spatele lui Liviu Dragnea, în timp ce „afaceriştii serviciilor” sprijină tandemul Ponta-Ghiţă.

Vrăjeala suspendării lui Ghiţă

Sebi Ghiţă l-a executat pe Dănuţ Şova precum „antisemitul” l-a condamnat la „moarte politică” pe Mircea Geoană: nu a avut voie să se apere, a fost anunţat în direct, la România TV, că este trimis la ghilotină! În ambele cazuri, Geoană şi Şova, ordinul plutonului de execuţie a fost dat de generalul Victor Ponta. Pentru a salva aparenţele, Sebi Ghiţă s-a autosuspendat din funcţia deţinută în PSD, – de şef online!!! -, la pachet cu Dănuţ Şova şi Marian Vanghelie până la primul Comitet Executiv. O vrăjeală ieftină. Dar, cine a câştigat ceva, ceva la imagine? Victor Ponta!

Şarada demisiei lui Hrebe

Vali Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost prins la mijloc în bătălia dintre rechinii din PSD. Pentru a se delimita de binomul Hrebe-Şova, Vali Zgonea s-a grăbit marţi dimineaţă să anunţe primul demisia combinatorului din Parlament. Abia după o oră deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a confirmat demisia sa din Camera Deputaţilor anunţată în premieră de Vali Zgonea!

Deocamdată demisia lui Viorel Hrebenciuc nu este validă din punct de vedere legal. Este nevoie ca Parlamentul să ia act de demisia sa pentru ca Hrebenciuc să nu se mai bucure de imunitate. Dacă luni, când Vali Zgonea a fixat o şedinţă de plen, nu se va întruni cvorumul în Camera Deputaţilor, Hrebe va rămâne parlamentar cu drepturi depline! Va fi nevoie de o altă şedinţă de plen… ş.a.m.d…. până după alegeri, când, ce să vezi, Hrebe va renunţa la demisie şi va rămâne deputat inviolabil de către DNA!

 

Sursa: puterea.ro

Comentariile sunt închise.