Baza Cutezătorii a fost construită în 1972, pe malul Lacului Tei din Bucureşti. Baza avea o suprafaţă totală de 57.009 metri pătraţi şi aşa cum a semnat însuşi Nicolae Ceauşescu ea urma să aparţină pe termen nelimitat elevilor. A venit Revoluţia, iar Baza habar nu avea câţi stăpâni urma să aibă. Ministerul Educaţiei a jucat un adevărat ping-pong, punând-o sub conducerea unor agenţii şi centre din propria-i ogradă. Ajunge şi pe la RA-APPS o vreme, dar revine din nou la minister, relatează puterea.ro

În Dosarul „Microsoft” apar, printre altele, şi numele: Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu şi Dinu Pescariu.

Abramburicăi i se aduc acuzaţii de luare de mită şi trafic de influenţă legate de modul în care Dinu Pescariu a pus mâna pe „Cutezătorii” în 2009, când Baza era la ministerul condus de Andronescu, pentru 25 de ani. Cati a sărit în sus când a auzit ce i se pune în cârcă şi l-a acuzat pe Mihnea Costoiu, secretar general în Ministerul Educaţiei acum 5 ani, că i-a falsificat semnătura.

Aici intervine Bursa Zvonurilor, care ieşită prin târg la o plimbare, a pus cap la cap anumite informaţii.

În primul mandat de ministru al învăţământului românesc al Ecaterinei Andronescu, prin anii 2001-2002, pe vremea guvernului Năstase, Baza Cutezătorii a fost dată, cui credeţi, lui Dinu Pescariu. Cine era secretar de stat la Educaţie? Acelaşi Mihnea Costoiu. Tot atunci, şefă la juridic în minister era o oarecare doamnă Vasilica Icociu, despre care presa vremii scria că semna acte cu alt prenume pe care nu îl avea în buletin şi astfel, actele iscălite de dumneaei erau lovite de nulitate. Pe aceeaşi doamnă Icociu o regăsim în 2009, consilier personal la Abramburica, pentru că pe postul de director general la juridic se afla Gabriel Liviu Ispas.

În 2014, Costoiu e ministru delegat pentru Învăţământ Superior, iar Icociu s-a cocoţat pe un post de secretar general adjunct la Educaţie, la fel ca şi Ispas.