Întreb și eu: e prea dur dacă lansarea Elenei Udrea cu caschetă galbenă pe cap, printre ruinele fostei Uzine Republica, o calific drept pornografie electorală? Cum ar putea fi apreciat altfel, decât revoltător, scenariul ăsta? Ce legătură are Elena Udrea cu clasa muncitoare, alta decât cea de a contribui la decăderea ei?
Am văzut atâtea în două decenii de presă, am învățat să nu fiu luat prin surprindere de ce se întâmplă în societatea și politica românească, dar tot îmi rămâne o bucățică de uimire disponibilă când îi văd pe Elena Udrea și Victor Ponta continuându-și campania electorală după izbucnirea Scandalului Microsoft. Un scandal în care sunt implicate personaje eterne, ba din anturajul unuia, ba din al celuilalt, dacă nu din al ambilor. Sunt doar vreo două explicații pentru care cei doi nu s-au retras încă. Una ar fi că, poate, grozăvenia acestui scandal e atât de mare, încât oamenilor încă nu le vine să creadă că ar fi adevărat, astfel că își spun că ”așa ceva” poate exista doar în filme. A doua ar fi că oamenii nu înțeleg cu adevărat ce înseamnă Scandalul Microsoft. Poate nu conștientizează că zecile și sutele de milioane de euro care s-au scurs către offshore-urile apropiaților Elenei și ai lui Victoraș sunt bani cu care sute și mii de profesori, sau sute și mii de medici ar fi putut rămâne în țară. Banii cu care s-ar fi putut termina toaleta școlii în care a murit un elev săptămânile trecute. Banii care, dacă ar fi rămas în bugetul public, ar fi putut diminua impactul tăierilor de salarii cu 25% (dacă ar fi fost cu adevărat necesare). Banii cu care s-ar fi putut utila sau moderniza cel puțin una sau două uzine precum fosta Republica (că tot veni vorba: recuzita și scenariul îmbrăcării Elenei Udrea în muncitor echivalează cel puțin cu bugetul de supraviețuire pe un an a familiei unuia dintre foștii muncitori de la Republica).
Oare chiar își poate închipui cineva că Ponta habar nu avea ce se întâmplă în jurul lui (încă de pe când era șef al Corpului de Control al primului ministru Adrian Năstase, repet: al Corpului de Control), ori Udrea, al cărei soț se împrumuta cu sute de mii de euro de la un șpăgar, nu știa de unde vin banii pentru Vuittoanele ei? Ori crede cineva că niciunul miile de angajați ai SRI n-a aflat și nu i-a ”informat” pe Ponta și Udrea cu stă treaba cu Microsoft?
Ca să pun și sare pe rană, nu pot să nu mă uit și la situația din mass-media autohtone. Și să nu mă gândesc că dacă ar fi fost măcar la nivelul de acum zece ani (și nici atunci nu o ducea strălucit, iar Năstase și șobolanul rozaliu o călcau pe gât cum apucau), atât Elena Udrea, cât și Victor Ponta ar fi fost la finalul carierei politice, și s-ar fi gândit mai degrabă la ultima reprezentație, cea în costum cu multe dungi verticale și cu hârdăul în colț, nu la fotoliul de la Cotroceni. Acum au mai rămas vreo maxim zece locuri (din care cel puțin două-trei sunt bloguri) în care Scandalul Microsoft e despicat și investigat serios, dincolo de preluarea cu copy-paste (cu tot cu greșelile aferente) a referatului DNA.
Comparativ, ca număr de articole și poziționări, non-știrea despre revenirea lui Robert Turcescu în presă ca jurnalist și nunta lui ocupă cel puțin tot la fel de mult spațiu, dacă nu mai mult, cât aprofundarea Scandalului Microsoft, că ajungi să te întrebi serios, nu doar în glumă, dacă nu chiar ăsta a fost scopul auto-demascării: o petardă care să distragă atenția de la bomba reală.
Cu toate acestea, eu rămân optimist și îmi permit să pariez că Afacerea Microsoft este cea care va revărsa paharul și va termina cariera politică a cupului Ponta-Udrea. Temerea mea se leagă doar de faptul că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul imediat. Dar asta au mai pățit-o și alții. Că și Nixon a fost reales președinte DUPĂ izbucnirea Afacerii Watergate. Însă, până la urmă, tot i-a adus Watergate sfârșitul politic.
***
Citiți aici ce legături are Udrea cu personajele din Afacerea Microsoft. Și rămâneți aproape, că-i vine rândul și lui Ponta.
Sursa: romaniacurata.ro
Comentariile sunt închise.