Monica MACOVEI a făcut o propunere de natură să sperie marea majoritate a politicienilor, anunţă psnews.ro Într-o conferință de presă, candidatul independent la prezidențiale, Monica Macovei face o propunere șoc.

În contextul anchetei DNA privind dosarul Microsoft în care sunt inculpați 9 miniștri, Macovei cere referendum pentru a ridica imunitatea miniștrilor, parlamentarilor și Președintelui.

Întrebarea pe care o propune Macovei este: „Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și Președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice? ”.

„Ancheta DNA in cazul Microsoft ne arată fața hâdă a clasei politice. Ne arată că această corupție este transpartinică, ne arată că și atunci când îi vedem pe politicieni la tv prefăcându-se că se ceartă, în realitate, toți lucrează împreună și toți iau mită și toți fac aranjamente, toate acestea, pe banii noștri.

Cea mai mare parte a clasei politice a ajuns o cangrenă care ne suge de bani, care ne mită, ne înșeală, ne păcălește.

Și până la urmă, vedem că nu e nici o diferență între cum au acționat oamenii din aceste partide. Toate lucrează împreună și se duc la bani, să fure din banii noștri.

Mă bucur că DNA e puternică, face o astfel de anchetă de mare amploare, îi felicit pe cei de acolo. Am creat DNA în 2005 și ca președinte, îi voi asigura independența în continuare până stârpim toată corupția din această țară. Pentru a continua investigațiile, e nevoie de aprobări politice. E nevoie de aprobarea Parlamentului pentru cei care sunt parlamentari sau pentru miniștri care au fost parlamentari și experiența din ultimii ani e foarte proastă și foarte îngrijorătoare. Parlamentul României a respins cererile DNA cu privire la Vosganian, Cosma sau Dobre. Nu e vorba decât de a merge la procurori să dea declarații, nu era vorba de arestare preventivă. Acești oameni au cerut colegilor din Parlament să rupă firul anchetei pentru că le era frică să meargă la procurori să explice.

Mă aștept ca și de această dată să meargă foarte greu aceste cereri ale DNA și să aibă un sfârșit astfel încât să închdă ancheta. Fac un apel la Parlament să dea avizul pentru cercetare. Să lase DNA să afle adevărul în aceste dosare, să lase inculpații să dea declarații. Nu e vorba despre arestare. De asemenea, fac un apel către președintele țării să avizeze cererile care potrivit Constituției sunt de competența lui.

Dacă nu se dau aceste avize, noi cetățenii obișnuiți mai primim o palmă fiind împărțiți în două categorii: cei care se duc la organele de anchetă, altfel sunt amendați, și alții, demnitarii, care nu se duc că nu vor ei și colegii lor.

Având în vedere această realitate în care trăm și comportamentul instituțiilor, îi solicit președintelui României să facă toate demersurile pentru organizarea unui referendum pe data de 16 noiembrie 2014 cu următoare întrebare: Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice? Iar răspunsul trebuie să fie simplu: DA sau NU. Solicitarea pleacă și în scris către Președinte. Am ales această dată pentru că sondajele arată că vom avea un tur II al prezidențialelor iar costurile vor fi mult reduse pentru acest scrutin.Sper ca răspunsul să fie favorabil și sper ca românii să fie chemați să rezolve ei problema imunității demnitarilor, miniștrilor și Președintelui și să îi facă egali cu toți ceilalți români”, a declarat Macovei.

 

 

3 COMENTARII

  1. In cazul in care v-a scapat de la linkul de mai sus: „Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie” (Corneliu Turianu). Nici vorba de DNA-ul infiintat de Monica Macovei!

  2. De ce a iesit Monica Macovei cu ideea referendumului? Pentru ca sa isi asume un merit ce nu ii apartine, deoarece CONSTITUTIA nu este meritul ei. Prin faptul ca l-a inclus si pe Presedinte, castiga la imagine, doar candideaza la Presedintia Romaniei. Mesajul ei este: „Uitati-va la mine, ma includ si pe mine – viitorul presedinte -, nici eu nu sunt IMUNA! Hai, votati-ma, numai si numai pe mine!

Comentariile sunt închise.