Ce veți citi in aceste randuri e investigația documentată și scrisă pentru ziarul Gândul în februarie 2009, după ce am fost racolat de serviciile secrete să îmi torn colegii. Am lăsat textul original neatins (chiar dacă are greșeli și putea fi rescris mai bine pentru un impact mai bun). Adnotările mele, scrise cu caractere italice și subliniate, sunt necesare urmare a trecerii unor ani peste această poveste, perioadă în care s-au întâmplat multe și în care mie mi s-au clarificat anumite elemente, care în acele momente fierbinți (pentru mine), nu erau limpezi. Precizez de la bun început, că singura mea armă prin care pot certifica povestea de mai jos este testul poligraf. Veți râde. Eu nu. Sunt dispus ca orice trust media credibil din România sau de aiurea, să mă supună (pe cheltuiala sa) la câte testări poligraf vrea, legat de autenticitatea și sinceritatea experienței descrise mai jos. Atâta timp cât milionarii dâmbovițeni dorm mai liniștiți și mai siguri de credincioșia consoartelor lor, după ce le-au dus la poligraf, la fel și presa poate apela la acest instrument pentru a se convinge dacă subsemnatul e sincer. E o provocare deschisă pe care v-o lansez și căreia îi voi da curs bucuros, dacă vine din partea unui trust media credibil.

  1. Mi s-a dat să semnez angajament și mi s-a arătat legitimație cu emblema SRI?
  2. Am semnat doar din interes pur jurnalistic, cu intenția de a-mi definitiva ancheta de presă?
  3. Am semnat ca să torn?
  4. Am turnat măcar o singură dată?
  5. Am ieșit cu această poveste acum ca să fac jocul altcuiva, persoană, partid politic, grup de interese economice sau de altă natură?

Mai precizez, de asemenea, că nu e un atac la Gândul și nici la adresa lui CTP. E doar o relatarea unei experiențe dure din viața mea de jurnalist.

Gata cu vorbăria, e timpul să citiți povestea…

 

Daniel Befu

 

 

Va recomandăm să intraţi şi pe site-ul lui Daniel Befu  investigatiicenzurate.wordpress.com, pentru a citi povestea integrală a racolării sale de către SRI, dar şi alte investigaţii dure despre corupţia morală din politică.

Citește și contextul meu de viață ca ziarist, de până în momentul racolării

 

Comentariile sunt închise.