Spusele mele joi seara la Jocuri de putere de la Realitatea Tv potrivit cărora, dacă aș ști că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE, l-aș vota au stîrnit nedumeriri în rîndurile telespectatorilor anti-PSD, atît de înverșunați anti că le scapă nuanțele.

Totul a pornit de susținerea mea că după interviul lui Traian Băsescu de la TVR mi-e tot mai limpede care ar fi numele fostului ofițer acoperit, dacă președintele îl va spune în public vreodată: Victor Ponta.

Ziceam însă că, spre deosebire de candidații Opoziției, cu excepția Elenei Udrea, deconspirarea lui Victor Ponta ca fost ofițer acoperit i-ar spori capitalul electoral candidatului PSD:

Electoratul lui Victor Ponta admiră pînă și pe foștii ofițeri de Securitate aflați în misiuni peste hotare. Cum să nu-l admire pe Victor Ponta care, la o vîrstă tînără, a avut o misiune patriotică?
Un ofițer acoperit – spuneam în emisiune – presupune calități pe care Victor Ponta nu pare a le avea. Dacă Traian Băsescu va spune c-a fost ofițer acoperit, atunci Victor Ponta ar apărea într-o altă lumină, mult mai bărbătească. Zvonurile despre Traian Băsescu c-ar fi fost ofițer acoperit la Anvers i-au dat președintelui o imagine bună.
Evident, Victor Ponta ar nega. Nici n-ar avea cum să procedeze altfel, deoarece legea interzice și foștilor ofițer auto deconspirarea. Momentul ar fi folosit de propaganda PSD pentru a relua tema dușmanului de moarte al lui Victor Ponta în persoana lui Traian Băsescu.
Din ce știu eu despre serviciile secrete – și unele lucruri le știu, pentru că am acasă un dulap întreg cu cărți despre serviciile secrete din istorie și din lume – chiar dacă Traian Băsescu va da numele lui Victor Ponta nu vom ști niciodată dacă premierul a fost sau nu ofițer acoperit.

Din acest punct de vedere, nu există riscul să-l votez.
Rămîne, totuși, pentru cititorii acestui blog întrebarea:
Dacă ați afla că Victor Ponta a fost ofițer SIE, l-ați vota?

2 COMENTARII

  1. Inutila intrebare. Ponta este nevotabil. A demonstrat deja ce poate si cine este. Nu mai conteaza ca si-a ascuns o parte, alba sau neagra, din trecut.

  2. Constat ca si presa noastra-canalele TV frecventate de noi-au rastalmacit afirmatiile D-lui Presedinte,cel care a spus inca de la inceput:NU este nicio rusine,niciun impediment,daca cineva a fost ofiter al vreunui serviciu secret si vrea,acum,sa candideze la presedintie.Obligatia aceluia este doar aceea de a face publica acea functie,detinuta candva,in scopul reliefarii sinceritatii aceluia,in sensul ca nu este un mincinos,componenta importanta a (ne)caracterului uman(comportamental)al respectivului candidat.Daca asupra catorva milioane-vreo 3-4- aceasta minciuna nu ar avea vreun efect,asupra celorlalti alegatori,ar ridica mari semne de intrebare,mai ales astazi,cand minciuna a atins limite nebanuite,chiar si de catre unele persoane mai optimiste,printre care ma numar si Subsemnatul.Deci,nu profesionalismul este pus in discutie,ci onestitatea,si in special sinceritatea,candidatului.

Comentariile sunt închise.