Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la Suceava, că nu renunța la suspendarea lui Traian Basescu si s-a declarat ferm convins ca PSD-istii vor semna pentru ca “nu pot sa-i banuiesc ca ar fi favorabili lui Basescu”, anunță stiripesurse.ro

Mai multi lideri PSD, printre care Liviu Dragnea, Victor Ponta si Ilie Sarbu, au declarat ca trebuie analizate foarte bine riscurile unei a treia suspendari a lui Traian Basescu.

Tăriceanu s-a declarat încrezător că PSD va fi alături de acest demers.

PSD a explicat prin vocea preşedintelui că vor analiza şi vor lua o decizie. În ceea ce priveşte poziţionarea lor, mie mi s-a părut lipsită de echivoc. Nu pot să-i bănuiesc pe cei de la PSD că ar fi favorabili lui Băsescu. Unde aveam dubii şi mi s-au risipit, era în zona PNL şi ACL cu Iohannis în frunte. Dubiile s-au risipit. S-au pronunţat foarte clar“, a spus Tăriceanu.

Nu cred că Băsescu trebuie lăsat aşa nepenalizat. Un referendum de demitere încheiat cu succes va pune punct carierei sale politice. Altfel, ne trezim cu el că zburdă din 2014 şi o să ne vorbească ce bine a făcut el ţării“, mai spus Tăriceanu care crede că este nevoie de o atitudine de sancţiune.

El a mai arătat că în fiecare zi Traian Băsescu nu face altceva decât să confirme că demersul său de a-l suspenda este corect.