Procurorii DNA au anuntat, vineri, ca Ioan Andreica si celalalte cinci persoane implicate in dosarul de coruptie privind mita de 1,8 milioane de euro, vor fi cercetate in libertate din cauza unor greseli ale anchetatorilor. Cei sase urmau sa fie arestati preventiv pentru deturnare de fonduri.

In cazul primului cap de acuzare, procurorii au intocmit un dosar stufos in care se dovedea, prin probe, ca Andreica a primit mita pentru aranjarea licitatiilor si dirijarea fondurilor de la Ministerul Dezvoltarii. Procurorii doreau o modificare a incadrarii juridice de la luare de mita la luare de mita in forma continua, insa pentru cea de-a doua fapta anchetatorii nu au detaliat si nici nu au precizat probele pe care sunt intemeiate acuzatiile. In raportul DNA, greselile procurorilor au fost catalogate drept scuzabile.

In consecinta, mandatul de arestare preventiva pentru 29 de zile a fost neintemeiat, iar inculpatii in dosarul Andreica vor fi cercetati in libertate. Procurorii vor reintocmi documentele si vor face recurs pentru retinrea preventiva a celor sase.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Victor Ponta: “Opozitia va avea majoritate de un vot la Senat”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, astazi, ca, de luni, Opozitia va avea majoritate de un vot la Senat. Acest lucru este posibil odata cu inscrierea in PNL a senatorului de Caras-Severin, Iosif Secasan si odata cu demisia din Senat a lui Radu Alexandru, membru CNA.

Copresedintele USL a mai declarat ca eventuala majoritate a Puterii va fi verificata la Camera Deputatilor in urma unei actiuni de revocare si de inlocuire a presedintelui Camerei, Roberta Anastase.

Situatia politica se va schimba in momentul in care Guvernul nu va mai avea majoritate in Senat, dar si in Camera Deputatilor. Ponta a mai spus ca este foarte important ce vor face dupa motiunea de cenzura, intentia USL fiind ca alegerile, organizate de un guvern corect si “nepolitic”, sa aiba loc cat mai repede.

 

2 COMENTARII

  1. Asta da platforma program a USL pentru alegeri,Jos Roberta,Jos Basescu,Jos Udrea.Aceste 3 personalitati le provoaca celor dn opozitie o mare lene,numai persoanele mai sus numite ii fac pe cei din opozitie sa stea in continuare acasa pe bani nostri, Ponta placa asta este veche gaseste si tu ceva mai nou.

Comentariile sunt închise.