Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Cristian Gheorghe Latcau a fost demis din functie, joi, anunta surse oficiale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Cristian Gheorghe Latcau a fost instalat in functia de director general al DGIPI in data de 22 decembrie 2010 printr-un ordin de numire semnat de Traian Igas, Ministrul de Interne de atunci.

Numele lui Latcau apare intr-un dosar DNA in care acesta era cercetat pentru camatarie si perceperea de taxe de protectie intre anii 2005 – 2007. Dosarul care il implica pe fostul sef Doi si-un sfert, alaturi de camatari cunoscuti din Zalau, a fost inaintat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, unde a fost solutionat cu neinceperea urmaririi penale, camataria nefiind, atunci, clar incriminata in Codul Penal.

In 2010, Latcau a inaintat un raport prin care solicita functia de director al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Salaj, care, insa, a fost respinsa, motivarea fiind implicarea acestuia in actiuni de camatarie. Refuzul venit de la Ministerul de Interne, condus pe atunci de Vasile Blaga, a fost facut public de fostul sef al DGIPI, chestorul Stefan Pop. “Domnul Ministru Blaga a avizat negativ cererea lui Latcau si mi-a spus ca infractorii si escrocii n-au ce cauta in aceasta unitate”, declara pe atunci Pop.

Intrebat despre motivele care au dus la demiterea sa din functia de director al DGIPI, Cristian Gheorghe Latcau a declarat ca nu a fost informat oficial si ca a aflat din presa. “Nu am nicio informatie oficiala in acest sens. Astept sa iasa domnul Ministru din sedinta CSAT pentru a avea o discutie”, a raspuns Latcau.

 

 

9 COMENTARII

  1. Dl Latcau a stiut cu ce s-a ocupat din start nu trebuia sa accepte functia. Cat tupeu a avut ?

  2. De obicei cind e revocat cineva din asemenea functie este imediat inlocuit. Cine e inlocuitorul?

  3. Moaca astuia,mi-a speriat toate suratele. 😆 😆 😆
    Lua-i-ar draqu,de tartani,cu numirile lor,mi-au speriat verisoarele. 😆 😆 😆

  4. Si eu spun la fel. Seamana destul de mult cu senatorul voicu, arestatul de la PSD. Parca sunt din aceasi clica de mafioti.

  5. “Domnul Ministru Blaga a avizat negativ cererea lui Latcau si mi-a spus ca infractorii si escrocii n-au ce cauta in aceasta unitate”
    Nu trebuie sa fii psihiatru sa constati ca mecla / sfecla astuia chiar arata 100% a excroc!

    dec

Comentariile sunt închise.