john doe 1Ziua Veche a obţinut două sondaje de opinie prelucrate şi predate la cheie în urmă cu doar câteva zile, ce arată că Monica Macovei poate reprezenta cea mai mare supriză a acestor alegeri prezidenţiale. Deşi candidatura Monicăi Macovei era una prospătă în momentul în care au fost făcute cele două sondaje, ea a reuşit să îşi consolideze locul al treilea, în faţa unor politicieni mult mai mediatizaţi şi cu mult mai multe resurse financiare, precum Elena Udrea sau Călin Popescu Tăriceanu.

Primul sondaj la care facem referire a fost realizat deINSCOP, la sfârşitul luni august, pe teren. Datele sunt următoarele:

Victor Ponta 34%

Klaus Iohannis 29%

Monica Macovei 11%

Popescu Tăriceanu 10%

Elena Udrea Udrea 9 %

Kelemen Hunor 4%

Sondajul a fost comandat de PSD şi este ţinut secret de partiddeorece arată un Victor Ponta sub scorul partidului. Sursele noastre dinPSD ne-au declarat că în prezent se lucrează la o campanie de denigrare a candidatului Macovei, deoarece aceasta este văzută ca un pericol cel puţin la fel de mare ca şi Iohanis. Strategii PSD se tem că pe măsură ce se apropie alegerile, Macovei ar putea fi văzută ca o soluţie de electoratul neutru sau indecis. Analizele interne ale PSD arată că Monica Macovei are şanse de a aduna voturi din toate zonele, iar asta îi sperie la culme pe social-democraţi.

Al doilea sondaj pe care vi-l prezetăm astăzi în în exclusivitate a fost realizat de IRES, institutul lui Vasile Dâncu. Datele au fost culese prin telefon, la finalul lunii august, şi arată în felul următor:

Victor Ponta 30 %

Claus Iohannis 28 %

Monica Macovei 15 %

Popescu Tariceanu 10 %

Elena Udrea 8 %

Kelemen Hunor 4 %

În sondajul realizat de IRES distanţa dintre Monica Macovei şi locurile 4 şi 5 este şi mai mare. Ce surprinde este faptul că Macovei are aproape dublu faţă de Elena Udrea. Sondajul făcut de IRES este transmis către mai mulţi clienţi din sfera politică şi nu numai, mai scrie ziuaveche.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.