Grigori CeharticiviliFaimosul scriitor rus Grigori Ceharticivili, care semneaza insa cu pseudonimul Boris Akunin, afirma ca totul in tara sa i se pare strain, motiv pentru care a decis ca locul sau nu mai e in Rusia. Acesta prevede un viitor sumbru pentru tara sa, anunta ziare.com

„Nu am puncte comune cu Rusia lui Putin. Totul, aici, imi e strain. (…) De aceea, chiar daca nu intentionez sa emigrez, probabil voi incepe sa petrec mai mult timp in afara tarii”, arata o postare online a acestuia, citata de Euromaidan Press.

Acesta face o comparatie destul de sugestiva, afirmand ca „un om treaz se simte inconfortabil sub acelasi acoperis cu betivii”.

„Voi vizita (Rusia – n. red.) periodic sa vad daca betia s-a terminat. Voi ramane parte din ceea ce numesc ei Rusia”, mai scrie Grigori Chkhartishvili.

Despre recentele evenimente din Ucraina, scriitorul spune ca rusii par sa le ignore cu buna stiinta: „Ma plimb pe strazile din Moscova, ma uit la oameni, le ascult conversatiile si sunt terifiat. Nu vad, nu vor sa stie, nu gandesc.

Oamenii nu sunt de vina. Au vietile lor, necazurile de zi cu zi. Insa a fi orb, a nu gandi si a fi neutru costa mult in astfel de momente istorice. Vremuri grele asteapta tara mea. Posibil mai grele decat cele din Ucraina. Aceasta este opinia mea in ceea ce priveste evenimentele recente. Nu va puteti imagina cat de mult mi-ar placea sa ma insel”.

Anterior, scriitorul a prezis ca Rusia se va confrunta cu o lovitura de stat.

Ucraina si Occidentul au acuzat Rusia ca trimite arme si oameni in estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatistii pro-rusi. Acestia se lupta cu trupele Kievului de la jumatatea lunii aprilie. Luptele s-au soldat cu mii de morti si zeci de mii de persoane au fost dezradacinate de violente. Miercuri dimineata insa s-a anuntat un armistitiu permanent, mai scrie ziare.com

1 COMENTARIU

  1. Rus ?!? De unde si pana unde ?
    Dupa nume, ar putea fi ori gruzin (georgian), ori azer.
    In nici un caz NU este rus !
    Aaa… ca traieste in rusia si are SI cetatenie rusa, e cu totul altceva …

Comentariile sunt închise.