laura codruta kovesiEste clar, disperarea „baronilor” care cad pe capete in urma „jihadului” declansat impotriva lor de procurorii anticoruptie nu mai are limite, daca au ajuns la asemenea gesturi extreme cum ar fi ordonarea unor actiuni ilegale de intimidare a celor care ii ancheteaza.

Insa si mai stranie este hotararea unor ofiteri DIPI care, pentru a-si pastra functiile sau in schimbul unor importante avantaje materiale, au fost de acord sa-si pericliteze nu doar cariera, ci chiar libertatea, acceptand sa execute ordinele politicienilor corupti. Iar in isteria creata de presiunile tot mai puternice ale celor care voiau musai un „pont” pe care sa-l exploateze mediatic pentru a incerca schimbarea „inamicului public numarul unu”, nimeni alta decat chiar sefa DNA, cei de la „Doi s’un sfert” nu s-au sfiit sa treaca la un filaj pe cat de desantat si agresiv, pe atat de inutil deopotriva.

„Sifoneli” la nivel inalt

Nu mai este un secret pentru nimeni dintre cunoscatorii sistemului ca, de atata amar de vreme, „fisa postului” pentru prea multi dintre agentii sub acoperire ai DIPI include doar filarea si interceptarea tuturor celor care prezentau cat de cat interes, indiferent ca este vorba de politiceni, demnitari, oameni de afaceri sau ziaristi. Si o tineau cu filajul ilegal, fara mandat, pana ce le cadea ceva in plasa, dupa care incercau sa valorifice informatiile astfel obtinute. Insa nu din prima in scop profesional, prezentandu-le organelor de ancheta abilitate. Asa ca numarul „sifonelilor” catre cei vizati au crescut intr-un ritm ametitor in mandatul „puiului de Vulpe” Gelu Oltean. Care, la randul sau, desi era ditamai seful de serviciu secret, nu a avut nicio greata sa recurga la aceleasi metode, fiind chiar surprins cum la chefurile de la „Barlogul Lupilor” ii avertiza pe politicienii de la guvernare urmariti de DNA despre toate miscarile procurorilor anticoruptie.

Au inceput de la Ilfov…

Insa doar „ciripitul” catre politicieni nu era singura indeletnicire a unora dintre ofiterii DIPI care s-au pretat la astfel de practici. Pentru ca unii chiar au plusat, incercand sa le satisfaca unora dintre „baronii” atotputernici din teritoriu cea mai teribila dorinta a lor: sa scape, in orice mod, de actuala sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi. Sperand astfel, oricum in zadar, ca asa vor putea sa-si faca mai lesne jocurile subterane pentru a scapa nepedepsiti si a ramane in postura de ”Dumnezei pe pamant”. Iar un exemplu concludent este cel al fostului sef al SIPI Ilfov, Mihai Vlad, care isi folosea inalta functie si relatiile din sistem pentru a incerca sa afle lucruri compromitatoare despre procurorii care anchetau faptele de coruptie din „RAI”-ul ilfoveran. Cum intre timp anchetele nu doar ca nu s-au oprit, dar „baronii” continua sa fie pur si simplu decimati de catre anchetele DNA, acestia le-au cerut insistent „colaboratorilor” de la „Doi s’un sfert” sa foloseasca tehnica din dotare nu doar pentru a-i avertiza, dar si pentru a le oferi „materie prima” informationala. Cu care sa poata declansa o contraofensiva mediatica si politica virulenta prin care sa obtina debarcarea celor pe care ii considerau principali vinovati de ”prigoana” declansata impotriva lor…

Tot ce misca!

Si astfel au ajuns unii dintre ofiterii fideli lui Gelu Oltean – care, la randul sau, a ramas profund loial mentorului Virgil Ardelean – sa dea iama in viata unor demnitari, magistrati sau colegi de la alte structuri, fara niciun drept legal, doar pentru a afla acel „ceva” pe care sa-l poata furniza „baronilor”. Iar dupa cum sustin sursele noastre, acestia au depasit orice limita, ajungand sa-i fileze pe oameni cu functii cheie in sistemul de siguranta nationala, ba chiar sa-i monitorizeze pana si familia premierului Victor Ponta! Cel care, cel putin scriptic, era seful lor direct, odata cu trecerea DIPI in subordinea Cancelariei Guvernului. Iar in toata aceasta nebunie in care au tras dupa ei si „slugi” de la alte structuri ale Ministerului de Interne (vezi cazul generalului Adrian Romanica de la IGJR), „puii de Vulpe” de la „Doi s’un sfert” au incercat inclusiv sa o prinda in plasa si pe sefa DNA. Sau, mai bine spus, acesta a si fost principalul lor obiectiv. Numai ca in tot acest timp, „beneficiarii” filajului ilegal fie au fost dusi cu vorba, fie s-au trezit ca li s-au servit diverse inventii neacoperite de realitate, anchetele DNA continuand neabatute. Dupa cum au simtit-o pe propria lor piele chiar unii dintre „baronii” care comandasera operatiunea lui Gelu Oltean si oamenilor de incredere ai acestuia.

Teren de la „imparatul plajelor”

Insa, in unele cazuri, s-a depasit pana si aceasta relatie „profesionala” dintre ofiterii DIPI si politicienii suspectati de coruptie. Este si cazul legaturii primejdioase dintre unul dintre cei mai statornici „clienti” ai DNA, primarul PSD din Navodari, Nicolae Matei, supranumit si „Imparatul Plajelor”, si seful SIPI Constanta, George Dorel Popa. Acesta din urma face parte din asa numita „fratie a ofiterilor de legatura”, el fiind bun prieten cu Gelu Oltean, ambii activand in trecut ca atasati ai Ministerului de Interne. Popa, in Japonia, iar „Gelutu”, in Italia. Interesant este insa ca procurorii DNA au descoperit ca printre beneficiarii care au primit terenuri de casa in cele mai cautate zone din nordul statiunii Mamaia si a caror retrocedare a fost „smenuita” de primarul Matei se numara si actualul sef al SIPI. Iar conform expertizei DNA, pretul respectivelor terenuri intrate ilegal in posesia unor apropiati ai edilului din Navodari si revandute apoi de acesta pe ochi frumosi numai unor clienti cu importante functii publice a fost de 16 ori mai mic decat cel real! Pai asa, sa tot faci afaceri imobiliare, mai ales ca si predecesorul lui Popa de la conducerea „Doi s’un sfert”, celebrul „nepot” Dan Secareanu era un as al acestor tranzactii ilegale. Pana sa fie retinut de DNA, ce-i drept…

 

Sursa: enational.ro

Comentariile sunt închise.