alessandra stoicescuJurnalistul Robert Turcescu publică pe blogul personal o dezvăluire care plasează Antena 3 într-un nou scandal cu iz penal, după afacerea ICA (în care a fost deja condamnat mogulul Dan Voiculescu), dosarul de șantaj RCS-RDS (în care este implicat și numele lui Mihai Gâdea personal) și tunul cu Teatrul Excelsior – patrimoniu de stat închiriat la preț de nimic pentru emisiunile ”Sinteza zilei” și ”Acces Direct” prin semnătura unui politician conservator interpus al aceluiași Dan Voiculescu (Sabin Cutaș), scrie reportervirtual.ro

Informația prezentată acum de Turcescu arată că Antena 3 a primit bani de la o firmă din Elveția, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, pentru a promova anumiți candidați. Afacerea a fost parafată de Alessandra Stoicescu, director executiv al televiziunii al de știri a familiei Voiculescu, care și-a pus semnătura pe un contract de sponsorizare, fie din prostie, fie cu bună știință, la comanda șefilor săi. Căci nenorocirea în care s-a băgat Alessadra Stoicescu riscă s-o trimită și pe ea în fața justiției, așa cum s-a întâmplat deja cu Mihai Gâdea (chemat deja să dea declarații în cazul șantajului Antena Group-RCS&RDS).

În ambele cazuri, directoarea executivă și-a cam făcut-o cu mâna ei, pentru că legea interzice sponsorizări din străinătate pentru campaniile electorale din România! Să nu fi știut Alessandra Stoicescu așa ceva? Greu de crezut, căci jobul unui manager executiv este, printre altele, și să dirijeze afacerile respectând legislația, nu încălcând-o. Atunci, ce s-o fi împins să-și pună semnătura pe un contract ce poate intra rapid în vizorul procurorilor anti-mafia? Nu știm, până când nu va răspunde oficial.

Dar dincolo de implicarea, cu bună-știință sau nu, a Alessandrei Stoicescu în acest caz, mai aflăm despre o altă conexiune-șoc, din dezvăluirile de pe Turcescu.ro. Că firma care a dirijat bani din Elveția către trustul lui Dan Voiculescu are ca acționari  două personaje captive pe axa Dan Voiculescu-Victor Ponta: Camelia Moletta și Aurelian Duica, ambii fiind implicați în cheltuirea fondurilor CoNAS – instituție publică, înființată pentru a-i pregăti pe managerii de spitale, care a aruncat sute de mii de euro pe deplasări în țări exotice, excursii efectuate prin firma fiicei lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu.Iată ce scria ”Evenimentul zilei despre misterioasa Camelia Moletta:

„Surse confidenţiale au dezvăluit, pentru Evenimentul Zilei, că afacerea CoNAS ar putea genera un cutremur de proporţii în întreaga politică românească. Cheia afacerilor derulate în jurul CoNAS se află în mâinile unei doamne numite Camelia Molletta, cetățean elvețian de origine română,prezentată la un moment dat în presă ca fiind apropiată şi de Dan VoiculescuMolletta ar ști, spun sursele, ce s-a întâmplat cu milioanele de euro dispărute de la CoNAS, în afară de cei 600.000 euro cheltuiți pentru deplasările de lux ale șefilor. Reporterii EVZ nu au reuşit să dea de urma Cameliei. Aceasta s-a pierdut în Elveţia, unde ar fi cercetată pentru înşelăciune şi deturnare de fonduri. „În stare de arest preventiv”, susţin aceleaşi surse. Ea, împreună cu o altă româncă, consilier local la un sector din Bucureşti, s-a ocupat şi de organizarea la CoNAS a unui curs pentru viitorii evaluatori de spitale. Cele câteva sute de cursanți ar fi fost selecționați din rândul oricărui naiv care avea de cheltuit în jur de 1.000 de euro. La sfârșit, pentru cei mai mulți, banii s-au dovedit aruncați pe fereastră pentru diplome fără valoare”. 

Până când s-o lămuri ce rol a jucat Camelia Moletta și în păparea banilor CoNAS și în cadorisirea Antenei 3 cu bani elvețieni pentru campania electorală din 2012, știm sigur cine e Aurelian Duca. Nimeni altul decât tatăl Oanei Duca, om responsabil cu banii la CoNAS, care nu poate fi străină de faptul că instituția i-a plătit sume grase firmei Camelia Voiculescu pentru excursiile sale și ale altor angajați CoNAS, din banii românilor de rând, desigur. De altfel, într-o poză sugestivă plasată pe contul său de Facebook (alăturat) din respectivele sejururi, Oana Duca ne arată tuturor degetul mijlociu, semn că poate face orice pe banii noștri, inclusiv să ne arate cât de mult îi pasă cum se toacă banii pe care ea îi numără contabilicește la CoNAS. Scrie Robert Turcescu pe blog:

„Asadar: Oana Duca, prin Conas, ii da un contract de milioane de euro firmei de turism a fiicei lui Voiculescu, iar tatal Oanei Duca promoveaza electoral pe sute de mii de euro, printr-o firma din Elvetia, niste politicieni-candidati in campania din 2012 (abia astept sa aflam care!) tot la grupul de presa al familiei Voiculescu. In plus, Academia Romana, despre ale carei afaceri cu terenuri date in arenda firmelor lui Voiculescu am scris de mi-a cazut mina, are oameni in structura colegiului de conducere al CoNAS, iar directorul de marketing al SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL care plateste sute de mii de euro pentru advertoriale la Intact media Group, apare in poze la o “masa elvetiana” cu fostul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc”.

Intrați pe Turcescu.ro pentru a vedea documentele în facsimil care arată filiera elvețiană în care a fost implicată Antena 3, în campania electorală din 2012, prin semnătura Alessandrei Stoicescu, dar și conexiunea firmei finanțatoare cu de-acum faimosul CoNAS.

Comentariile sunt închise.