Poliția Rutieră acționează abuziv în cartierul Băneasa din Capitală, la câțiva pași de sediul Antena 1 și Antena 3, pentru a-l proteja pe Mircea Badea de protestele motocicliștilor. Mai multe echipaje au organizat un filtru pe șoseaua București-Ploiești, pentru a-i trage pe dreapta și a-i legitima pe motocicliștii care anunțaseră pe Facebook că îl vor bruia pe realizatorul emisiunii „În gura presei”.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”81136″]

Imaginile au fost publicate pe Facebook de Simona Ionescu, redactor șef la Evenimentul zilei.

„Mi s-a spus ca acum, in fata la Antene, langa masuta lui Badea, sunt puhoi de politisti si bodyguarzi. Pe partea cealalta a soselei, sunt parcate vreo 10 motociclete. Plimbarile astea nocturne in zona Baneasa incep sa nu mai semene cu plimbarea de la Cotroceni, iar prin sufletele unora s-a instaurat frica de libertatea de exprimare a partii adverse. Sa vedem ce relatare face Mircea Badea despre ce se intampla acum pe acolo. I-a crescut audienta cu motociclistii astia basisti!”, a scris Simona Ionescu pe Facebook.

În această seară, Mircea Badea scria pe Facebook că se așteaptă să fie protejat de instituțiile statului.

„Cand se anunta o adunare publica, fie chiar si o actiune de linsaj a unor scelerati, prin lege, jandarmeria se sesizeaza din oficiu. Nu mi-e mie frica de Basau, daramite de forma cea mai joasa a slugilor acestuia…”, a scris Mircea Badea pe Facebook înainte de emisiune.

Motocicliștii s-au organizat pe pagina de facebook Claxonați-l pe Mircea Badea. Tot acolo, ei povestesc ce s-a întâmplat aseara în fața sediului Antena 3. Se pare că Badea i-a chemat în ajutor pe polișiștii de la Rutieră, în ciuda faptului că în trecut îi ironiza în cadrul emisiunii pe care o realizează.

Discuție între Mircea Badea și un motociclist:

„Motociclist: Mircea, rămâne sau nu valabilă provocarea?
Badea: Mă, tu acum ce vrei exact?
Motociclist: Să vad ce demonstrezi. Că ești bun, că faci, că dregi. Ca tu te bați
Badea: Pai prietene știi ce am zis sau nu știi ce am zis?
Motociclist: Da, că sportivii K1 sunt niște ratați”

„Tu m-ai amenințat pe mine, tu mi-ai spus mie pe post național că îmi faci, că îmi dregi, că mă îndoi. Am venit aici, pune în aplicare”, i-a spus bărbatul prezentatorului.

„M-am răzgândit, am reevaluat”, i-a replicat Mircea Badea.

Şi, în timp ce dădea înapoi, Mircea Badea a chemat în ajutor polițiștilor de la Rutieră şi jandarmii. Care au venit imediat. Zeci de polițiști şi jandarmi au făcut un cordon de apărare în jurul lui Mircea Badea, dovedind că trăim deja într-o ţară în care forțele de ordine implică legea cu dublă măsură.

Unul dintre participanții la ”bruiaj” spune că ”Au fost 20 de echipaje de poliție și vreo 10 de jandarmerie…..plus radare de la Piața Presei la mall Baneasa….i-a fost frica rău”.

„N-ai cu cine. Iti pierzi timp, asculti cretinisme, suporti tupeu infantil, pusti care vor sa devina celebri, te straduiesti sa fii intelegator si conciliant…etc. Ei par ca sunt ok in final, dau mana, pleaca, dupa care in secunda doi te injura pe youtube. Eu am gresit ca i-am bagat in seama. Sa-mi fie de bine!”, a scris Mircae Badea pe Facebook după emisiune.

În seara zilei de miercuri, aceștia s-au mulțumit să tureze bolizii parcursul emisiunii, care are loc în aer liber, lângă studiourile Antena 3, de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, joi seară plănuiau să-i boicoteze emisiunea cu un joc de lumini și lasere.

Pentru modul în care îi amenință și limbajul violent, motocicliștii au lansat o petiție și se cere CNA-ului să ia măsuri, pentru că o astfel de atitudine este inacceptabilă pe un post de televiziune. Polițiștii de la Rutieră și jandarmii i-au sărit însă în ajutor realizatorului TV.

Comentariile sunt închise.