bercea mondialuDarius Vâlcov este începând de joi ministru delegat pentru Buget în Guvernul Ponta. Președintele Traian Băsescu afirma miercuri seară că fostul primar al Slatinei „ar putea fi cu probleme”, potrivit unor rapoarte pe care le are de la Servicii de informații.

Nu este vorba de faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal. Nu este vorba de așa ceva. Dar sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar pentru care au fost sesizate la diverse parchete, și care trebuie văzut ce se întâmplă, în ce stadiu sunt”, afirma președintele.

Dar despre ce fel de „probleme” să fi fost vorba? O ipoteză ar putea fi legată de deja extrem de celebrul interlop Bercea Mondial, care acuza în trecut faptul că i-ar fi dat bani lui Vâlcov, relatează Reporter Virtual pe paginadepolitica.ro

În iulie 2009, interlopul Bercea Mondial făcea niște declarații despre care presa locală a relatat pe larg la acel moment. Concret, Bercea susținea că i-ar fi dat lui Darius Vâlcov 800 de milioane de lei și că cei doi ar fi făcut afaceri imobliare.

Afirmațiile au fost făcute  într-o conferință de presă filmată în 28 iulie 2009, iar Bercea Mondial spune (n.r. – la minutul 1.22): ”Am cumpărat un teren de la el (n.r. – viceprimarul Vali Matei) și de la primar (n.r. – Darius Vâlcov) cu o sumă foarte mare și cu o condiție –  luăm terenul dacă ne dați și autorizația de construcție”.

Bercea continuă (n.r. – la minutul 2.08): ”La alegeri atunci, i-am dat niște bani, după aia a zis că-mi dă o funcție. Nu mi-a dat nici funcție, nu mi-a dat nici banii. Este o sumă foarte mare, cu un contract la notariat. A semnat Gabi Diaconu (n.r. – fost viceprimar PD). Au fost amândoi pe mână. Primarul i-a dat un teren vicelui să mi-l vândă mie ”.

La minutul 3.44, Bercea mai spune: ”L-am împrumutat pe el (pe Vâlcov, n.r.) și pe Gabi Diaconu și a zis că-mi dă un teren. Și după ce a luat funcția în primire, nu mi l-a mai dat”. ”Câți bani i-ați dat?”, întreabă presa. ”În jur de 800 de milioane. Acum 5 ani. Nu mi-am recuperat banii”, susține Bercea.

darius-valcovVâlcov, neagă

Suma se regăsește într-un carnețel în care Bercea își ținea contabilitatea împrumuturilor. Vâlcov a negat aceste informații și a susținut că își va da demisia dacă se va dovedi că a luat un singur leu de la interlop. Ministrul spune că ar fi avut o singură înâlnire cu Bercea Mondial, când interlopul a intrat peste el într-o conferință de presă.

Declarațiile lui Darius Vâlcov le puteți urmări aici.

Afirmațiile lui Darius Vâlcov privind numărul întâlnirilor cu Bercea Mondial sunt însă contrazise de fostul viceprimar Gabi Diaconu. Acesta recunoaște  în presa locală că: „În preajma alegerilor din 2008, eu am fost mediatorul unei întâlniri între cei doi (n.r. – Darius Vâlcov și Bercea Mondial), la un restaurant din București”. Declarația detaliată a lui Gabi Diaconu o puteți citi pe www.linia1.ro

Și tot presa locală a relatat că Darius Vâlcov și-ar fi înregistrat și șantajat colegul de partid, pe deputatul PSD Daniel Bărbulescu, pe care a vrut să-l transforme într-o cârtiță, în încercarea de a-l infiltra în filiala PSD Olt. (n.r – la acel moment Darius Vâlcov era primar PDL). Potrivit www.indiscret.ro, mișcarea ar fi eșuat, dar Vâlcov l-ar fi plătit pe Bărbulescu pentru eforturile sale,  chiar dacă nu cu suma stabilită iniţial (n.r. –  5 miliarde de lei). Toată această tranzacție ar fi fost înregistrată și pusă la păstrare de Vâlcov pentru un eventual șantaj.

 

Sursa: reportervirtual.ro

Comentariile sunt închise.