gadea - voiculescuCe facea Gadea Emanuel-Mihai inainte sa ia imprumutul de 200.000 de Euro de la Voiculescu Dan: Sotia vindea cosmetice intr-un apartament de 94 mp inchiriat de realizatorul „Sintezei Zilei” cu 3 Dolari/luna de la Biserica Adventista de Ziua a Saptea. Gadea Emanuel-Mihai si-a introdus recent in insolventa singurul SRL din cauza datoriilor catre stat ce echivalau cu salariul sau pe o luna

Prima afacere a familiei realizatorului emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gadea, a pornit pe 15.04.2004 intr-un spatiu de 94 de metri inchiriat chiar de catre acesta cu 5 Euro/luna de la Uniunea de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea. Sotia sa s-a ocupat pe persoana fizica de vanzarea produse cosmetice ale companiei Forever Living Products Romania SRL. La trei luni de la demararea acestei afaceri, Gidea Mihai Emanuel infiinteaza ca asociat unic firma M.G.Media Production SRL, o companie, care a raportat cifre de afaceri marunte catre stat si in general pierderi, si care este in acest moment in insolventa din cauza unor datorii neplatite catre bugetul de stat, care sunt echivalente cu salariul pe o luna al realizatorului tv.

Conform declaratiei de avere a patronului trustului Intact din care face parte si Antena 3 condusa si manageriata editorial de Mihai Gidea, Voiculescu Dan, care isi ispaseste o condamnare de 10 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani in dosarul privatizarii frauduloase a fostului Institut de Cercetari Alimentare (ICA), a imprumutat in anul 2010 familiei Gidea suma de 780.000 lei (aproximativ 200.000 euro).

Mihai Gadea inchiriaza 94 mp de la Biserica Adventista pentru afacerea sotiei

In 2004 sotia lui lui Mihai Gadea, Gidea Agatha-Kundry punea bazele unei mici afaceri cu vanzari de produse cosmetice prin sistemul MLM (Multi Level Marketing) al firmei Forever Living Products Romania SRL. Sediul acestei afaceri a fost pentru cinci ani de zile un apartament de 3 camere de 94 de metri patrati situat in Bucuresti, pe strada Breaza in zona Vitan Mall, si care se afla in proprietatea Uniunii de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea. Conform contractului de inchiriere nr. 268 din data de 11.06.2001(vezi documentul in facsimil), Uniunea de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea inchiriaza apartamentul de 3 camere ,din strada Breaza, chiriasului Gidea Mihai Emanuel pentru suma de 100.000 lei vechi/luna echivalentul a 3 Dolari/luna (la un curs mediu de 29.000 lei/dolar in 2001). In contractul respectiv de inchiriere, Gidea Mihai-Emanuel nu isi facuse inca mutatia in Bucuresti, avand domiciliul in municipiul Campina, strada Carol I nr. 64.

O chirie medie pentru un apartamente de 3 camere in zona Vitan Mall din Bucuresti variaza astazi intre 400-600 Euro/ 3 camere, ceea ce face ca suma pentru care a primit respectivul apartament Mihai Gidea sa fie extrem de mica echivaland mai degraba cu o subventie primita de la Uniunea de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea.

Conform unei declaratii a Uniunii de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea din data de 19.04.2004 (vezi documentul in facsimil) aceasta isi dadea acordul ca, in apartamentul inchiriat lui Mihai Gidea, sotia acestuia Gidea Agatha-Kundri sa-si desfasoare activitatea ca persoana fizica autorizata in perioada 11.06.2001-10.06.2006.

Conform contractului, chiriasul era obligat sa plateasca lunar chiria stabiita, sa intretina locuinta in buna stare, sa faca reparatiile necesare, sa nu efectueze modificari de natura a schimba destinatia incaperilor si sa nu schimbe destinatia locuintei, aceasta fiind numai pentru locuit. Conform adresei inaintate de Gidea Agatha Kundri catre asociatia de locatari (vezi documentul in facsimil) aceasta solicita acordul respectivei asociatii „pentru desfasurarea activitatii mele ca persoana fizica autorizata al SC Forever Living Producs Romania. Activitatea mea domestica consta in pregatirea documentatiei si in contacte telefonice pentru desfasurarea activitatii de teren: consultanta, marketing si promovare de produse naturale terapeutice. Precizez ca activitatea mea din incinta locuintei nu presupune contacte publice”.

Desi contractul incheiat intre Uniunea de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea si Gidea Mihai prevedea ca apartamentul de 3 camere era destinat exclusiv pentru suprafete cu destinatie de locuinta, sotiei acestuia i-a fost ingaduit sa-si desfasoare si activitati comerciale.

Sotia lui Mihai Gadea nu a facut publice catre ANAF cifre privind vanzarile de cosmetice pe care le-a facut din respectivul apartament.

Conform datelor disponibile pe internet sistemul de vanzari al companiei Forever Living Products presupune ca pentru vanzarea diferitelor produse ale acestei companii – geluri de dus, sapunuri, etc – cel care doreste sa intre in acest sistem este nevoit sa plateasca o suma de bani unui superior pentru a putea sa aiba dreptul sa vanda astfel de produse. Conform datelor de la Registrul Comertului Forever Living Products Romania SRL a avut in 2013 o cifra de afaceri de 47 miloane lei si un profit de aproape 500.000 lei. In lumea specialistilor in vanzari, sistemele MLM sunt echivalate cu niste scheme piramodale prin care „o persoana recrutata plateste o taxa de inregistrare in scopul de a primi pe viitor bani sau ale avantaje care deriva din taxa de inregistrare a altor persoane recrutate pe parcurs, si nu din vanzarea produselor catre consumatori”.

Conform paginii de internet http://www.adventist.ro „crestinii adventisti de ziua a saptea din Romania, fara deosebire de nationalitate, limba sau cultura se inchina si slujesc in 1.121 de biserici reunite in sase organizatii administrativ teritoriale, numite conferinte, care la randul lor formeaza unitatile constitutive ale Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania”.

Gidea Agatha-Kundri a mai fost asociata din 2007 cu Laurentiu Butuc in firma Dust Free System SRL, companie radiata in prezent si care a raportat cifre de afaceri nesemnificative catre Fisc.

Mihai Gadea asociat intr-un singur SRL cu datorii la stat

Numele realizatorului emisiunii „Sinteza Zilei” apare oficial ca asociat intr-o singura firma M.G. Media Production SRL infiintata pe 06.09.2004 la cateva luni dupa ce sotia sa isi incepuse afacerile cu cosmetice in apartamentul cu trei camere inchiriat pe o suma extrem de mica de la Uniunea de Conferinte a Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea.

Conform actului constitutiv al M.G. Media Production SRL (vezi documentul in facsimil) obiectul principal de activitate era activitati de radio si televiziune. Compania era detinuta 100% de Gidea Emanuel-Mihai si fusese infiintata cu un capital social minim de 200 de lei.

M.G.Media Production isi avea sediu social intr-o garsoniera de 27,69 metri patrati, in care domicilia Gidea Emanuel-Mihai , pe care acesta o cumparase de la bunica sa (vezi in facsimil contractul de vanzare-cumparare) in octombrie 2000 cu suma de 100 de milioane de lei vechi (aproximativ 44.000 de dolari, moneda Euro a intrat in circulatie in 2002).

La fel ca si sotia sa, Gidea Emanuel-Mihai le le solicita si primeste acceptul vecinilor respectivei garsoniere sa isi desfasoare acolo activitatea firmei (vezi documentul in facsimil):” Subsemnatul Gidea Emanuel Mihai domiciliat in (….) va rog sa binevoiti a-mi da acordul pentru desfasurarea activitatii societatii mele, M.G.Media Productioniones SRL (n.r. o eroare aparuta chiar in actul oficial semnat de vecinii realizatorului tv). Activitatea mea domestica consta in pregatirea emisiunilor si contactelor telefonice in vederea desfasurarii activitatii de consultanta si productie. Precizez ca activitatea mea in incinta locuintei nu presupune contactele publice”.

Avand in vedere cutuma din trustul Intact, este foarte posibil ca sumele rulate prin M.G.Media Production SRL sa constituie o parte din sau poate chiar integral veniturile pe care Gidea Emanuel-Mihai le primea initial pentru emisiunile pe care le realiza la vremea respectiva.

Voiculescu Dan a imprumutat familia Gidea cu 200.000 Euro

Cele doua afaceri ale familiei Gidea – a sotiei si a realizatorului tv – au fost inchise inainte ca in declaratia de avere a fostului senator al Partidului Consernvator, Voiculescu Dan, sa apara imprumutul de 780.000 de lei (circa 200.000 de euro) acordat lui Gidea Emanuel-Mihai si Gidea Agatha-Kundry conform declaratiei sale de avere din data de 04.11.2010. (vezi declaratia de avere in facsimil).In ultima declaratie de avere a lui Voiculescu Dan, familia Gidea mai figureaza cu o datorie de 695.000 lei catre Voiculescu Dan semn ca fie si-a platit diferenta de 85.000 de lei, fie a fost convertita in altfel de servicii catre acesta.

Realizatorul tv nu a facut niciodata declaratii publice legate de acest imprumut luat de familia sa.
Conform datelor de la Ministerul Finantelor Publice, M.G.Media Production a avut cifra de afaceri de 65.000 lei in primul an de functionare si un maxim de 175.000 lei in 2005 iar profiturile aferente acestor doi ani s-au ridicat la 45.000 respectiv 140.000 de lei. Compania a avut un maxim de doi angajati iar din 2009 incoace a avut cifre de afaceri zero si chiar daca in 2010 Gidea Emanuel-Mihai a decis suspendarea activitatii societatii, aceasta a inceput sa raporteze pierderi constante catre Fisc.

SRL-ul lui Gidea Emanuel-Mihai bagat in insolventa din cauza datoriilor catre stat

Gidea Emanuel-Mihai a decis in 2010 sa suspende activitatea SRL-ului sau dupa care in 2013 decide sa o reia pentru ca recent sa hotarasca sa isi introduca firma in insolventa din cauza datoriilor catre stat.
Conform datelor ANAF (a carei pagina de internet se afla in aceste zile in lucrari de mentenanta), M.G. Media Production inregistra datorii catre bugetul de stat la data de 31.12.2012 de 74.476 lei, motiv pentru care a fost inceputa procedura executarii silite. Catre bugetul asigurarilor sociale firma avea , la aceeasi data, o datorie de 3.389 lei. Conform http://www.reportervirtual.ro, veniturile lunare ale lui Gidea Emanuel-Mihai s-ar ridica la 15.000 Euro/luna, o suma putin sub totalul datoriilor catre stat ale fostei sale firme pe care a decis sa o radieze anul trecut in urma deschiderii procedurii insolventei. SRL-ul realizatorului TV intrase in insolventa tocmai din cauza datoriilor pe care le acumulase catre Administratia Financiara a Sectorului 6.

„S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care Creditorul Administratia Finantelor Publice sector 6 prin consilier juridic arata ca a formulat cerere de repunere in termenul de depunere a creantei. Invedereaza instantei ca a fost inscris in tabel. Instanta constata ca cererea de repunere in termen este ramasa fara obiect, constatand ca declaratia de creanta a creditorului AFP sector 6 a fost verificata si inscrisa in tabelul obligatiilor debitoarei. Administratorul judiciar depune raport de activitate. Arata ca nu sunt incidente dispozitiile prevazute la art.2. Solicita intrarea in faliment. Instanta retine cauza spre solutionare”, se arata in buletinul insolventei”, se arata in buletinul insolventei nr. 6241/2014.

“Dezbaterile pe fond au avut loc la data de 28.05.2014 si au fost consemnate in incheierea de sedinta de la acea data ce face parte integranta din prezenta hotarare, cand Tribunalul avand nevoie de timp pentru a delibera a amanat pronuntarea la data de 04.06.2014 cand a pronuntat prezenta hotarare.
Tribunalul, Prin cererea, legal timbrata, inregistrata pe rolul acestei instante sub nr. 13299/3/2013 debitorul SC MG MEDIA PRODUCTIONS SRL a solicitat, in baza Legii 85/2006, deschiderea procedurii generale a insolventei. Destinat exclusiv beneficiarilor publicatiei Buletinul Procedurilor de Insolventa pe baza de abonament sau furnizare punctuala in conformitate cu prevederile HG nr. 460/2005, modificata si completata prin HG nr. 1881/2006 si prevederile HG nr. 124/2007. In drept, a invocat dispozitiile Legii 85/2006. Prin incheierea din 17.04.2013 Tribunalul Bucuresti-sectia a VII-a Comerciala, prin judecatorul sindic, a admis cererea debitorului; in temeiul art. 32 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 a deschis procedura generala a insolventei impotriva acestuia; a desemnat administrator judiciar cu atributiile prevazute de art. 20 din lege. Prin sentinta civila nr. 9257/06.11.2013 judecatorul sindic a dispus intrarea debitorului in faliment prin procedura generala conform dispozitii”, se arata in buletinul insolventei nr. 12555 din 02.07.2014.

Conform datelor Kantar Media SRL, firma care masoara audientele televiziunilor, emisiunea „Sinteza Zilei” moderata de Gidea Emanuel-Mihai ramane cel mai urmarit talk-show politic din Romania, avand in iunie 2014 un rating mediu in zona urbana de 5,1%, ceea ce corespunde unui numar de 523.000 de persoane.

Asa cum am aratat in anchetele anterioare legate de modul cum s-a construit imperiul media al lui Voiculescu Dan – Antena 1, Radio Romantic, Jurnalul National, Gazeta Sporturilor – pe banii firmei Securitatii lui Nicolae Ceausescu, reprezentanta in Romania chiar de Voiculescu Dan, rolul lui Gidea Emanuel in acest imperiu media creste exponential incepand cu anul 2010, de cand dateaza si imprumutul pe care l-a luat de la mogulul media care se afla astazi in spatele gratiilor pentru spalare de bani. Cea mai importanta parte a acestui imperiu media a fost cladita fie cu banii Securitatii lui Ceausescu, fie prin contracte de inchiriere incheiate la preturi extrem de mici cu diferite companii de stat, fie prin acordarea unor inlesniri la plata unor datorii catre buget, fie prin acordarea de publicitate de stat etc

In mass-media au existat numeroase voci care au pus la indoiala independenta editoriala si obiectivitatea lui Gidea Emanuel-Mihai ca director general al Antena 3 dar si ca realizator al emisiunii „Sinteza Zilei” in raport cu interesele economice si politice ale lui Voiculescu Dan pe numele caruia procurorii DNA au mai deschis doua dosare penale de santaj de presa. De altfel, insusi Gidea Emanuel-Mihai a fost citat la DNA pentru a se prezenta ca martor intr-unul dintre cele doua dosare de santaj.

Documentele AICI

Sursa: steliannegrea.wordpress.com

Comentariile sunt închise.