Oil-Terminal-ConstantaFostul prezidenţiabil PDL, Cătălin Predoiu avertizează pe o reţea de socializare că se pregăteşte o MEGA-HOŢIE care să-i asigure succesul „doctorului” Ponta în vizita din China. Potrivit informaţiilor publicate de Predoiu, o companie chineză se pregăteşte să preia, cu ajutorul ANAF, compania de stat Oil Terminal din Constanţa, aflată în execuţie silită pentru neplata unor datorii istorice. Oil Terminal este o companie strategică a statului român care, potrivit conducerii, nu are nicio datorie fiscală fiind cu plăţile la zi.

„Ceva informații care mi-au parvenit, precum şi instinctul, îmi spun că se pregătește o nouă MEGA-HOŢIE: OIL TERMINAL. E o companie strategică de interes național. Metoda hoţiei e simplă: executare silită forţată şi abuzivă de către ANAF (vezi link), privatizarea ca metodă de “salvare”, evident la un preț scăzut, că doar vorbim de faliment, nu-i aşa? Şi, ca din întâmplare, cumpărarea ei de către o companie chineză sau cu capital chinezesc. Fără comisioane nelegale, bineînțeles. În cinstea vizitei Dr. Ponta în China!

P.S. Mă tot întreb, când o să lovească Adrian Nastase, înainte sau după înscrierea Dr. Ponta în cursa prezidențială?”, scrie Cătălin Predoiu pe Facebook.

Potrivit replicaonline.ro, directorii societăţii susţin că executarea silită a Oil Terminal de către ANAF pentru o datorie de 73 de milioane de lei din 2003, plătită însă integral cu ani în urmă, fapt atestat atât de comisiile Fiscului, cât şi de instanţa de judecată, reprezintă un abuz, o acţiune artificială şi nelegală, care aduce prejudicii foarte grave, atât companiei constănţene, cât şi statului.

„Nu am făcut-o până acum, dar nu se mai poate. Atrag atenţia autorităţilor statului că trebuie găsită o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme, care aduce mari prejudicii de imagine şi de funcţionare a Oil Terminal. Nu avem nici 1 leu datorii, nici măcar către clienţi. Plătim anual peste 10 milioane de euro la bugetul de stat, nu putem distruge o astfel de companie”, a declarat marţi directorul general Sorin Viorel Ciutureanu. „ANAF se leagă de faptul că instanţa doar a constatat inexistenţa datoriei, dar nu a dispus şi anularea acesteia. E absurd”, a mai spus Ciutureanu.

„ANAF continuă să ceară la nesfârşit această datorie, care nu mai există, fiindcă a fost plătită. Deja vorbim despre însuşire de foloase necuvenite. Autorităţile statului pun în pericol terminalul României, obiectiv strategic. Avem în stoc mărfuri de 500 de milioane de dolari, nu acceptăm ca cineva să-şi bată joc de această societate, pe baza unor chestii artificiale”, a completat şi directorul Gabriel Daraban.

La rândul său, liderul de sindicat Nicu Androne a spus ceea ce toată lumea, inclusiv din conducerea Oil Terminal ştie, dar nu are voie să spună: Statul îşi dă cu dreptul în stângul, ca de obicei. Se urmăreşte falimentarea Oil Terminal şi privatizarea sa la un preţ foarte mic. Sindicaliştii de la Oil Terminal vor picheta în cursul săptămânii viitoare sediul Ministerului de Finanţe, dacă problema nu se va rezolva între timp, a mai anunţat Androne.

1 COMENTARIU

  1. …cred ca nu a inebunit lupul ,sa dea portul pe mana chinezilor ? ,ce intalegere ce spaga ,a iesit nastase din puscarie sarac ?…..ce sa aduca din china oua falsificate …indepartati cat mai puteti pe acest vanzator de tara ….au venit la putere sa vanda ce a mai ramas ca sa se imbogateasca hotii si mafiotii !….romanilor treziti-va ca ne ia drakul !

Comentariile sunt închise.