ioana petrescuComuna Cornu e oaza de liniste a politicienilor PSD de frunte. Adrian Nastase, recent eliberat conditionat din inchisoare, Victor Ponta, Daciana Sarbu, Ilie Sarbu, Serban Mihailescu alias Micky Spaga, un fost prefect de Prahova de pe vremea cand Adrian Nastase era prim-ministru, diferiti oameni de afaceri implicati in numeroase afaceri cu familia Nastase, Misu Negritoiu, actualmente sef la ASF dar fost deputat PSD in urma cu 10 ani etc. Comuna Cornu e condusa fara intrerupere din 1992 de un singur om: Cornel Nanu, bun prieten cu Adrian Nastase, fostul premier care-si executa inca o pedeapsa de inchisoare pentru fapte de coruptie. Conform localnicilor, primul care a pus ochii pe Cornu a fost socrul fostului premier, Angelo Niculescu, fost demnitar in guvernele comuniste ale lui Nicolae Ceausescu.

“Cornenii” inca il iubesc pe Adrian Nastase, (articolul a fost realizat inainte ca acesta sa fie eliberat din inchisoare), pentru fapte de coruptie, insa isi fac timp sa-l fluiere, unii dintre ei ce-i drept, pe Victor Ponta, pupilul fostului premier. Il iubesc pe Adrian Nastase pentru ca prin influenta acestuia din perioada 2000-2004 cand a condus Guvernul Romaniei a drenat resurse uriase atat catre Cornu de Sus cat si catre Cornu de Jos, motiv pentru care aici exista a patra cea mai scumpa sala de sport din Romania, canalizare in toata localitatea, biserici consolidate cu bani de la buget, drumuri asfaltate pana la vilele fiecarui demnitar etc.

Dictatura politica din comuna Cornu

Ma indrept catre comuna Cornu acolo unde actualul ministru al finantelor, Ioana Petrescu, declara ca si-a petrecut copilaria. Doi-trei corneni pe care ii intreb de numele strazii pe care se afla casa ministrului finantelor din Romania nu stiu unde se afla insa cand le spun de casa lui Adrian Nastase instantaneu imi spun teleghidati unde se afla mosia acestuia. Strazile din Cornu iti trezesc invidia: sunt drepte peste tot pe unde am umblat si mai ales asfaltate si fara nici o groapa, starnindu-mi o invidie pe care cu greu mi-o stapanesc. Canalizarea de care se bucura toti cornenii serpuieste fara sincope pe langa drumul asfaltat. Poate din acest motiv orice intrebare legata fie de fostul sau actualul premier primesc raspunsuri monisilabice iar prezenta mea acolo este atent scrutinizata de localnicii mai in varsta.

Politic, comuna Cornu este rosie ca Romania anilor ’80: primarul Cornel Nanu este in functie din 1992, fiind acum la al saselea mandat. Ca sa vedeti cam cum se conduce la Cornu nu trebuie sa mergeti pana acolo ci doar sa intrati pe pagina de internet a acesteia si sa mergeti la componenta Consiliului Local unde troneaza pozele a 8 consilieri locali din partea PSD, unul de la PNL si alti patru de la PD-L. Acestia din urma au pozele blurate/opacizate intentionat adica pe primii 9 de la Putere ii puteti identifica insa pe ultimii 4 nu pentru ca cineva a decis ca acestia nu trebuie sa fie nici macar cunoscuti.
“La noi in comuna este pur si simplu dictatura. Primarul si cu majoritatea PSD dar si cu cel de la PNL, care-i vopsit in rosu, decid totul. Faptul ca ne-au pus pozele asa in ceata nu face decat sa intareasca dictatura politica a actualului primar pe care-l consider o sluga a lui Adrian Nastase si datorita influentei caruia isi datoreaza extrem de multe din investitiile facute de Primarie”, ne spune o sursa locala. Din considerente de securitate fizica a acestuia nu-i dam nici numele si nici functia. Viata politica a comunei se duce cu metode specifice lumii interlope departe de parfumul spilcuit al discursurilor curate al PSD-istilor de frunte care isi au vilele la Cornu.

Si totusi, in ciuda acestui lucru, unii corneni isi mai gasesc curaj sa-l fluiere pe Victor Ponta la ultima festivitate tinuta aici in urma cu doua saptamani si unde li s-a spus ca viitorul presedinte va fi dat de aceasta comuna.
Cum era de asteptat, Cornel Nanu are numai cuvinte de lauda la adresa lui Adrian Nastase pe care-l considera un premier extrem de bun care a drenat resurse bugetare uriase catre comuna Cornu. Cum explica ca oamenii Opozitiei au pozele blurate:” Pe pagina de internet au fost postate pozele consilierilor locali care au raspuns solicitarii de a furniza fotografii in acest scop. Desi solicitarea a fost adresata tututor consilierilor locali, cei 4 consilieri la care faceti referire nu au trimis aceste poze pana in prezent”, se arata intr-un raspuns oficial al al primarului din Cornu catre mine. Unul dintre cei patru sustin ca nu le-a fost solicitate niciodata poze pentru pagina de internet a primariei.

Si Stefan Carciu, consilier PNL in Consiliul Local al comunei Cornu, sustine ca iesirea lui Adrian Nastase din puscarie a fost intampinata cu entuziasm de corneni. “Da, a fost foarte bine primita vestea ca domnul Adrian Nastase a fost eliberat din inchisoare pentru ca v-am spus ca a facut multe lucruri bune pentru comuna”, afirma consilierul PNL.

Casa familiei Petrescu la doi pasi de cea a lui Adrian Nastase. Ministrul o viziteaza constant

Drumul principal din Cornu serpuieste duios, trece de Primarie, trece de Biserica si de cimitir si pe partea stanga se face Strada Provincian. Dupa o panta blanda ajungi pe strada unde se afla casa ministrului finantelor publice, unde conform localnicilor, ajunge des, aproape saptamanal. In aceasta casa locuieste misteriosul domn Petrescu, tatal ministresei, “un domn inalt si grizonat” care locuieste aici impreuna cu sotia sa. Nici consilierii locali si nici localnicii nu par sa-l cunoasca pe misteriosul domn Petrescu insa unii din lumea politica locala il plaseaza in proximitatea lui Adrian Nastase. “ Tatal actualului ministru al finantelor este un apropiat al lui Adrian Nastase”, sustine aceeasi sursa locala a carei identitate tin sa o protejez.

Casa familiei Petrescu este in renovare pe partea dreapta a strazii: are un singur etaj cu un balcon de Romeo si Julieta, un gard de piatra de rau cu grilaj de fier forjat, termopane fiind aproape finisata. “Casa familiei Petrescu din Cornu, la care faceţi referire figureaza pe numele sotilor : Maria-Luminita si Marin Petrescu. Nu s-a solicitat autorizatie pentru lucrari de modernizare/renovare a acestui imobil”, spune primarul din Cornu.

Nu am reusit sa aflu daca s-au taiat facturi pentru cimentul, termopanele, nisipul si celalte acareturi pentru casa doamnei ministru astfel incat sa nu incurajeze tocmai domnia sa sau familia domniei sale evaziunea fiscala in Romania (va mai amintiti celebrul articol semnat de aceasta in ZF despre taranca care-i cerea sa-i cumpere usturoiul) insa sper intr-un raspuns oficial al acesteia in care sa ne aduca toate detaliile legate de achizitia si modernizarea acestei case.

La doar doua minute de mers pe jos de casa ministrului Ioana Petrescu se afla o mosie si un conac al fostului premier al Romaniei, Adrian Nastase. Casa acestuia se afla pe o strada cu semn de Acces interzis, plina zilele acestea de jurnalisti avizi de informatii. Eu n-am gasit motive reale pentru amplasarea acestui semn de circulatie altul decat ingradirea accesului romanilor pe strada premierului Adrian Nastase, supranumit “El Insusi”. Victor Ponta, pupilul sau, si-a capatat porecla de “Unicul”.

Sursele locale sustin ca una din firmele care au lucrat la casa doamnei ministru ii apartine unui consilier local PNL, Stefan Carciu, singurul politician teoretic din Opozitie a carui poza nu este blurata de pe site-ul primariei Cornu. Conform datelor de la Registrul Comertului, acesta detine firma Liderfan Electric SRL al carei obiect de activitate este lucrari de instalatii electrice. Firma a avut in 2013 o cifra de afaceri de 613.000 lei si un profit de 11.000 lei. Stefan Carciu neaga insa ca ar fi lucrat la casa doamnei ministru al Finantelor. “Am lucrat la multe case in comuna Cornu, chiar in zona respectiva, dar la casa aceea nu am lucrat”, afirma Carciu.

Cum isi explica consilieri locali ascensiunea Ioanei Petrescu : ” Este mana lui Adrian Nastase”

Stefan Carciu, vecin gard in gard cu primarul comunei Cornu, sustine ca ascensiunea domnisoarei Petrescu la Ministerul Finantelor este datorata legaturii apropiate dintre tatal acesteia si fostul premier de abia eliberat din puscarie. Acesta mi-a prezentat casa ministrului finantelor precizandu-mi ca sunt vecini cu Adrian Nastase:”Atat stiu ca a copilarit la Cornu (n.r. despre ministrul finantelor publice), e o fata desteapta. Parintii ei locuiesc aici, ea vine din cand in cand la aceasta casa. Bunica ei se trage din Cornu. Ea a plecat cu parintii la Bucuresti si de acolo a plecat catre SUA unde si-a facut studiile. Sunt vecini, va dati seama daca tatal ei s-a dus la Adrian Nastase si i-a spus ca am o fata desteapta, acesta i-a spus adu-o la mine. Probabil ca si fata a contat ca degeaba ai relatii daca nu esti destept. Adrian Nastase mai are o inraurire puternica asupra lui Victor Ponta pentru ca se stie ca Adrian Nastase e mentorul lui Victor Ponta. Acesta din urma are si el casa la Cornu impreuna cu socrul sau iar pe cei care au grija de casele lor ii stiu”, spune Stefan Carciu.

Acesta intreste spusele primarului comunei Cornu referitoare la simpatia cornenilor pentru Adrian Nastase. “Se stie ca cornenii sunt PSD-isti pentru ca Adrian Nastase are mare influenta asupra lor. Faptul ca Cornu e o zona frumoasa si cu oameni gospodari iar lui Adrian Nastase i-a placut zona si s-a stabilit aici. Si Adrian Nastase are un aport destul de mare la realizarile comunei”, sustine Carciu.

Si unul dintre consilierii locali din Opozitie a carui poza este blurata pe site-ul primariei din Cornu sustine faptul ca ascensiunea doamnei Petrescu la Finante este datorata legaturii cu Adrian Nastase. “Si eu stiu faptul ca domnisoara Petrescu a ajuns ministru al finantelor pentru ca tatal domniei sale are o relatie speciala cu Adrian Nastase. Ei doi au propulsat-o la conducerea Ministerului Finantelor Publice”, spune sursa respectiva.

In schimb primarul comunei Cornu sustine ca nu stie care sunt motivele ascensiunii guvernamentale a Ioanei Petrescu. “Nu cunosc motivele ascensiunii guvernamentale a d-rei Ioana Petrescu. Nu stiu care sunt relatiile dintre parintii d-rei Ioana Petrescu şi fostul premier al României. In opinia mea, cornenii se mandresc ca ministrul finanţelor provine din localitatea noastra, precum si cu faptul ca aceasta comuna atrage personalitati marcante din viata politica, economica, culturala , etc. a Romaniei”, afirma intr-un raspuns oficial edilul comunei Cornu.

Varianta oficiala furnizata de Ioana Petrescu a fost ca l-a cunoscut pe Victor Ponta in 2012 si ca a ajuns ministru al finantelor dupa o alegere grea intre Washington si Bucuresti. “”L-am cunoscut pe domnul Ponta in Washington, în 2012, in cadrul unei intalniri cu economisti de la American Enterprise Institute, unde eu lucram. De atunci am ramas in relatii de colaborare, chiar daca multe fraze ale mele incepeau cu: <> . Am tinut asadar legatura, mai dadeam ceva sfaturi, fara sa fiu platita, dar realizam ca nu este posibil sa fac lucrurile pe intreg, de la distanţa. Chiar în decembrie 2012, dupa alegeri, venita în tara, m-am plimbat pe langa Palatul Victoria, cu o cafea în mana, si ma gândeam: <>. Nu m-am decis pana in iunie, cand stiam clar ca vreau sa fiu consilier de stat. Acesta era planul pentru un an, dar s-a schimbat odata cu oferta de ministru, asa ca mi-am înghetat doi ani universitari la Marryland, unde predam, si m-am angajat la ceva care incepe încet, incet, sa se miste”, a povestit pentru revista “The One”, Ioana Petrescu.

In mass-media a circulat o informatie conform careia Ioana Petrescu ar fi fiica lui Marius Petrescu, seful ORNIS, insa acesta a negat informatia.

P.S. Trilogia Cornului mai contine doua episoade

 

Sursa: voxpublica.realitatea.net

Comentariile sunt închise.