tarcMascați, luptători de intervenție rapidă și garduri ca la proteste sau meciurile de fotbal. Asta a pregătit Jandarmeria la Tribunalul Ilfov, unde se judecă eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase.

Dând dovadă de mobilizare și de un exes de zel ieșite din comun, Jandarmeria a instalat garduri, pentru a-l feri pe Năstase de întrebările indiscrete ale jurnaliștilor. Pentru reprezentanții presei, jandarmii au amenajat un țarc din garduri, astfel încât cameramanii și reporterii să nu se poată apropia prea tare de fostul premier și lider PSD condamnat pentru fapte de corupție.

 
Premieră: Jandarmeria apără imaginea unui condamnat

Acest comportament al jandarmilor este o premieră, fiind pentru prima dată când aceștia folosesc gardurile pentru a opri accesul presei la un proces public. De asemenea, Adrian Năstase este primul deținut din România care are parte de o astfel de protecție din partea autorităților statului, iar Jandarmeria protejează vizibil imaginea unui condamnat pentru fapte de corupție.

Măsurile de securitate fără precedent sunt extrem de greu de justificat, având în vedere că la toate procesele pe care Adrian Năstase le-a avut până acum nu au existat incidente.

Jurnaliștii de la fața locului susțin că forțele de ordine au primit ordin din partea conducerii Jandarmeriei să-l protejeze pe Adrian Năstase de jurnaliști și de alte persoane care ar fi putut să intervină în momentul transferului din dubă în instanță. Dispozitivul a fost instalat de jandarmi încă de la primele ore ale dimineții de oamenii din subordinea lui Mircea Olaru. Nu se cunoaște, încă, cine este persoana care a dat acest ordin pentru măsurile extraordinare de siguranță.

Nici șeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, nici purtătorul de cuvânt al instituției nu au comentat situația.

 
Administrația Penitenciarelor încalcă flagrant procedurile

adrian-nastase-detinutAdrian Năstase a fost scos din duba Administrației Penitenciarelor fără cătușe, fiind astfel încălcată procedura legală de către gardienii care îl escortau.

Năstase a intrat pe ușa din spate a Tribunalului după ce a zăbovit minute bune în duba de poliție cu care a fost adus. El a ascultat întrebările jurnaliștilor aflați după garduri, a zâmbit ironic, dar nu a oferit niciun răspuns. Năstase a rostit o singură propoziție : ”Sper să vorbim diseară”.

O dată ajuns în sala de judecată, Năstase s-a lansat ironii la adresa procurorilor DNA.

2 COMENTARII

  1. Asa trebuie numit de acum inainte PUSCARIAS….pana acum era „puscariabil”
    PUSCARIASUL Adrian Nastase…………

  2. nu era normal ca acolo sa se afle doar presa aservita?
    Acest tip de gunoaie umane trebuie marginalizate, ignorate nu readuse in viata publica. Ce intrebari poti adresa unui PUSCARIAS?

Comentariile sunt închise.