cristian-diaconescu1Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. Diaconescu a amintit că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie. El a spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă.

”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Diaconescu. El a precizat că este normal ca un partid să ia propriile decizii, dar că trebuie ”să suporte şi consecinţele”.

Cristian Diaconescu a mai declarat că nu vrea să aştepte decizia care se prefigurează a fi luată marţi de PMP. ”Îmi anunţ candidatura de independent la Preşedinţia României. (…) Nu voi mai fi membru PMP”, a anunţat Cristian Diaconescu. El a spus însă că rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

 
Cristian Diaconescu, susținut de Traian Băsescu

La finele lunii trecute, presedintele Traian Basescu a semnat lista pentru sustinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la presedintia Romaniei. La acesa vreme, Diaconescu a precizat ca programul sau prevede „continuitatea fata de programul de tara sprijinit si aparat” de Traian Basescu, iar printre punctele esentiale figureaza democratia, statul de drept si independenta justitiei.

„Sunt convins ca trebuie ca astazi partidele politice, candidatii la presedintia Romaniei sa isi ia angajamente ferme in fata societatii ca incidentele din vara anului 2012, martea neagra, atitudinea politicienilor, care spun ca vor sa preia politic sistemul judiciar, vor fi contracarate. Aceste garantii care intarzie trebuie neaparat prezentate in spatiul public pentru ca oamenii sa stie la ce sa se astepte de la cei care doresc sa ocupe scaunul de la Cotroceni”, a spus Cristian Diaconescu, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune.

 
Elena Udrea: „Il pot bate pe Victor Ponta”

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, şi-a exprimat regretul pentru decizia colegului său, precum şi disponibilitatea de a fi ea însăşi candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.

”Regret decizia lui Cristian de a candida ca independent, cât și decizia de a pleca din PMP, cu atât mai mult cu cât se întâmplă înainte de ședința de mâine din partid. Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP, dar nu a fost și votat, iar statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul Național”, a comentat Elena Udrea.

Aceasta a precizat că este ”pregătită” să își asume candidatura din partea PMP în cursa pentru Cotroceni.

”PMP va avea mâine o analiză a acestui moment, a pregătirii partidului pentru prezidențiale și spun că suntem pregătiți de această campanie, de această competiție, iar eu sunt pregătită să îmi asum candidatura la președinția României. Așa cum am spus-o de mult timp, sunt candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta, îl pot bate în orice competiție, inclusiv cea pentru președinția țării”, a completat liderul PMP.

 
Elena Udrea, cosntestată de Elena Băsescu

Zilele trecute, Elena Băsescu – fiica președintelui Traian Băsescu – a atacat-o deschis pe Elena Udrea pe care o acuză că le interzice filialelor PMP să strângă semnături pentru Cristian Diaconescu, pe care vrea să-l scoată din cursa prezidenţială pentru a candida ea. Reacţia sa vine după ce şefa femeilor din Mişcarea Populară, Ruxandra Dragomir, a invocat posibilitatea unei candidaturi pentru Cotroceni a Elenei Udrea, susţinând că prezidenţiabilul partidului are probleme în a strânge cele 200.000 de semnături necesare înscrierii în alegeri.

Șefa organizaţiei de femei a declarat că Diaconescu nu este popular şi are probleme în a strânge cele 200.000 de semnături necesare înscrierii oficiale în cursă. „Dacă atât conducerea PMP, cât şi marea majoritate a membrilor cer un alt candidat, noi nu ne putem împotrivi. Nu vreau să facem aceaşi greşeală noi, PMP, cum a făcut PDL în 2012 când a aruncat în bătălia pentru Primăria Capitalei un candidat care nu a avut nicio şansă şi membrii PDL o cereau pe Elena Udrea. Eu nu vreau să fiu parte la o altă greşeală majoră. De ce să nu fie România pregatită să voteze o femeie?”, a spus Dragomir.

Declaraţia a stârnit reacţia dură a Elenei Băsescu, fiind prima oară când aceasta o atacă deschis pe Elena Udrea.

„Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au „probleme” în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”, a scris EBA pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Sunt convins ca Nutzy este pe blat cu mitomanul. Prin „ambatzul” ei deschide posibilitatea intrarii in turul 2 a „iepurasului” cu cinci neveste. Vai de zilele noastre.
    Eu votez CRISTIAN DIACONESCU. Nu ma intereseaza ca nu e vizibil. In contextul evenimentelor din Ucraina acest om este unicul candidat valabil si benefic pentru Romania. Restul sunt plevusca (unul mai incompetent decat altul). Daca vom continua in paradigma „cine aduna mai multe voturi” chiar daca e loaza, sa nu ne miram ca o ducem din ce in ce mai prost.

Comentariile sunt închise.