antena-3-cnnAntena 3 a incheiat cu TV Antena 1 SA contractul de inchiriere 164 in data de 01.06.2010 (vezi facsimil contract) prin care a inchiriat o suprafata de 12,5% din turnul Grivco – Grivco Business Center – din strada Garlei nr. 1B, sediul afacerilor lui Voiculescu Dan, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani in dosarul ICA. Contractul este semnat din partea Antena 3 de catre directorul ei general, Mihai Gadea, in timp ce din partea TV Antena 1 SA (actualmente Antena Group SA trimisa in judecata in primul dosar de santaj al Antenelor vs RCS&RDS) acesta este semnat de catre directorul ei general, George Sorin Alexandrescu, concubinul Cameliei Voiculescu ( una din cele doua fiice ale lui Voiculescu Dan) al carui nume este implicat in dosarul de santaj RCS&RDS.

Pentru o suprafata de 1003,43 mp, care reprezinta in principal birourile sefimii de la Antena 3 printre care se numara si biroul lui Mihai Gadea de la etajul 9 din turnul Grivco unde a fost vecin pana de curand cu Codrut Seres, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu, dar si cu birourile lui Voiculescu Dan si ale fiicelor acestuia, Antena 3 se angajeaza prin contractul de inchiriere sa plateasca o chirie lunara de 12.505 Euro+TVA/luna. Contractul este valabil pana la data de 31.05.2015 , “indiferent daca Antena 3 s-a mutat, integral sau partial, in respectiva cladire.

Conform contractului de inchiriere Antena 3 suporta toate cheltuielile cu amenajarile si cu dotarea birourilor dar si cele legate de utilitati. “Antena 3 va folosi locatia pentru activitati de birouri si in scopuri administrative, tehnice, de prestari servicii si prezentare”, se precizeaza in contractual de inchiriere.

Printre conditiile de reziliere a acestui contract de catre Antena 1 se numara neplata chiriei pentru o perioada mai mare de 30 de zile, neplata utilitatilor pentru o luna, neindeplinirea altor obligatii ale chiriasului.

“Orice litigiu aparut in legatura cu prezentul contract, si care nu a putut fi rezolvat amiabil, va fi rezolvat prin arbitraj la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert a Romaniei din Bucuresti. Procedura de arbitraj se va desfasura in limba romana si in conformitate cu regulile Curtii. Decizia Curtii de Arbitraj va fi finala si obligatorie” se precizeaza in contractul de inchiriere. Relatia apropiata intre Voiculescu Dan si Mihai Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei unde se judecau aceste procese ale Curtii de Arbitraj, este de notorietate. Mihai Vlasov se afla in arest la domiciliul dupa ce a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta intr-un dosar in care a fost prins in flagrant luand mita 200.000 de euro. De altfel, chiar Mihai Gadea a tinut o serie de emisiuni “Sinteza Zilei” intr-un spatiu pus la dispozitie de Romexpo SA o companie controlata de Mihai Vlasov.

Printr-un act aditionat semnat tot de catre Mihai Gadea si Sorin Alexandrescu pe data de 30.06.2011 suprafata inchiriata a fost marita la 16,38% din cea a intregii cladiri Grivco, fara existe modificari si in privinta chiriei.

Antena 1, la randul ei chiriasa la Grivco SA

La randul ei TV Antena 1 SA a semnat pe data de 01.06.2010, aceeasi zi in care Antena 3 a inchiriat birourile din turnul Grivco de la Antena 1,contractul de inchiriere nr. 471 (vezi facsimil contract) prin care inchiria intreaga cladire Grivco Business Center de la Grupul Industrial Voiculescu si COmpania (Grivco) SA. Suprafata totala a cladirii este de 7.856mp pentru o chirie lunara de 100.000 Euro +TVA. Contractul are o valabilitate de 5 ani pana pe 31.05.2015. Contractul a fost semnat din partea Antena 1 de catre Sorin ALexandrescu iar din partea Grivco SA, de catre Mihai Lazar, mana dreapta a lui Voiculescu Dan.

Cheltuielile de functionare a cladiri sunt impartite intre chirias si proprietar, in functie de natura acestora.
“In cazul in care piata de inchiriere a spatiilor pentru birouri din Bucuresti, pentru cladiri la standard similare, va suferi cresteri sau scaderi care depasesc 10%, fiecare din parti are dreptul sa solicite o revizuire a cuantumului chiriei. Daca cealalta parte nu este de acord cu aceasta renegociere, partea care a solicitat renegocierea poate solicita incetarea contractului, dar numai cu o notificare prealabila (3 luni) inainte de data efectiva a incetarii”, se precizeaza la alineatul b al articolului 7.1 Incetarea prin acordul partilor.

La fel ca si Antena 3, si Antena 1 se poate considera ca nu mai este chiriasa in cladirea de birouri a Grivco SA daca nu-si plateste chiria mai mult de 90 de zile, daca nu-si plateste utilitatile mai mult de o luna si daca nu-si indeplineste o serie de obligatii asumate in contract.

La fel ca si in cazul celuilalt contract de inchiriere, orice litigiu aparut in legatura cu acest contract urma sa se judece la Curtea de Arbitraj a lui Mihai Vlasov.

Turnul Grivco a fost inchiriat pentru 5 ani companiei de telefonie Romtelecom care a platit o chirie anuala de 1,8 milioane de dolari, conform datelor de la Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare.

Cine a construit cladirea Grivco si cum recupereaza statul prejudiciul de peste 60 milioane de euro

Turnul Grivco a fost construit de o alta firma din imperiul lui Voiculescu Dan, Bioprod SA carea incheiat contractul de vanzare cumparare nr. 174/15/06.1999 (vezi facsimil contract) a cladirii pentru suma de doar 323.144,48 dolari catre o alta firma a mogulului Antenelor, Grivco SRL. Cladirea a fost construita pe terenurile Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a carei privatizare frauduloasa i-a adus lui Voiculescu Dan o condamnare de 10 ani de executare pentru spalare de bani. Acesta impreuna cu ceilalti 11 inculpati din dosar trebuie sa returneze statului un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro.

Conform deciziei AGA din 28.01.2000, Grivco SRL a devenit Grivco SA (vezi facsimil).

Conform minutei Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost condamnat Voiculescu Dan si ceilalti 11 inculpati, instanta de judecata a decis pentru recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro confiscarea, printre alte cladiri, terenuri si conturi ale lui Voiculescu Dan si a fiicelor acestuia, si a turnului Grivco Business Center.

Vedetele Antenei 3 s-au plans in mod repetat de un asa zis abuz al statului care le-ar confisca sediul, in care opereaza, fara sa mentioneze ca postul tv nu este proprietar pe respectivele cladiri ci doar chirias iar adevaratul proprietar este implicat in dosarul ICA in care Voiculescu Dan a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

 

Sursa: voxpublica.realitatea.net

Comentariile sunt închise.