valentin-jucanValentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a anunat că va cere retragerea licenței postului Antena 3, pentru incitare la violență și incitare la acțiuni care au drept scop disoluția autorității de stat. Jucan compară situația cu cea în care unii membrii ai CNA au cerut retragerea licenței Nașul TV pentru criticile lui Laurențiu Primo împotriva statului israelian.

„Într-una din ședințele CNA s-a propus măsura retragerii licenței audiovizuale pentru un post de televiziune a cărui audiență probabil nu depășește cinci mii de telespectatori. Motivul: în două fraze rostite de realizatorul unei emisiuni s-a pus la îndoială buna credință a măsurilor luate de statul israelian, fără a se aduce ofense. Licența nu a fost retrasă. Totuși, simpla propunere a fost cât se poate de penibilă și exagerată. De fapt politica editorială a postului nu era pe placul unor membri ai Consiliului”, a scris Valentin Jucan pe pagina de Facebook.

Valentin Jucan critică dubla măsură aplicată de conducerea CNA, care sancționează doar anumite posturi care nu convin puterii, în timp ce protejază altele.

„Vă întreb acum, în timp ce urmărim „plimbarea” organizată de Antena3, un radiodifuzor care se supune acelorași legi ca toate celelalte televiziuni și radiouri, ce ar trebui să facem? Jurnaliști de la alte posturi de televiziune sunt agresați pentru simplul motiv că nu sunt „de ai lor”!”, a mai scris Jucan.

„De ce sunt acei oameni în stradă? Pentru că Antena3 i-a chemat. De ce i-a chemat? Pentru a protesta împotriva unei hotărâri definitive a unei instanțe judecătorești, adică împotriva autorității statului. Ce s-a întâmplat în stradă? Au avut loc violențe, jurnaliștii altor televiziuni fiind aproape bătuți pentru că ar avea o altă orientare politică. Ce înseamnă toate acestea din punct de vedere a Legii audiovizualului? RETRAGEREA LICENȚEI AUDIOVIZUALE PENTRU ANTEA3. Și o voi propune oficial Consiliului”, a subliniat Valentin Jucan.

cna

O altă reacție a venit, pe Facebook, din partea unui alt membru CNA, Narcisa Iorga.

„De ani de zile spun in CNA ca agresivitatea limbajului duce la agresivitate fizica. Am fost luata peste picior, cel mai adesea. Mi s-a spus ca nu inteleg democratia (Christian Mititelu) sau ca sunt impotriva libertatii de exprimare (Radu Calin Cristea). Antena 3 difuzeaza zilnic emisiuni cu limbaj agresiv. Tinte sunt inclusiv jurnalisti de la Realitatea, B1, Evenimentul zilei, Gandul, Hotnews s.a. Mircea Badea ameninta in mod evident persoane precis identificabile, descriind agresiunile la eventuale intalniri cu acestea. Ce reactie sa aiba telespectatorii Antenei 3 atunci cand chiar intalnesc jurnalistii impotriva carora aud zilnic amenintari? Pun in practica indemnurile realizatorilor tv pe care-i urmaresc. Iata de ce eu cred ca CNA este complice la agresiunile petrecute la „plimbarea” Antenei 3 fata de jurnalisti. Prin pasivitate”, scrie Narcisa Iorga pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Astept ca Parchetul General sa se autosesizeze si sa deschida dosar penal incitatorilor. Probe video si scrise (Radu Tudor) sunt har Domnului. Si asta urgent pana nu e prea tarziu.

Comentariile sunt închise.