protest

Mai multi jurnalisti si cameramani au fost agresati de sustinatorii lui Dan Voiculescu la Palatul Cotroceni. Potestatarii sunt violenti, dar fortele de ordine nu au intervenit. Un jurnalist de la Realitatea TV, Cristi Dorombach, unul de la B1 TV, Mădălina Dicu, şi doi de la România TV, Flaviana Marcu şi Cristina Dediu au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de protestatari, iar mai mulți cameramani au fost și ei agresați fizic şi verbal de manifestanți. O parte din jurnaliștii și-au scos cuburile de pe microfoane, pentru a nu fi expuși unor noi violențe din partea celor care manifestau pentru… „libertatea presei”. Protestatarii au agresat chiar și echipa Antena Stars, despre care nu știau că aparține grupului Intact.

protest antena. 3

Deși protestul trebuia să fie o simplă plimbare pașnică, așa cum anunțau Mircea Badea și Mihai Gâdea, protestatarii lui Voiculescu au ocupat strada și au blocat circulația și mijloacele de transport în comun. Forțele de ordine din zonă au fost suplimentate.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”79279″]

UPDATE (17:30): La actiune participa in jur de 700 -800 de persoane, potrivit estimarilor reporterului HotNews.ro aflat la fata locului. Acestia s-au deplasat o vreme pe carosabil, dupa care, la apelul lui Mircea Badea, s-au adunat pe trotuar, indreptandu-se dinspre Eroilor spre Academia Militara. Se scandeaza „Jos Basescu” si „Antena 3 e aici”.

Protestul de la Palatul Cotroceni nu este autorizat

Cele aproximativ 400 de persoane aflate acolo au iesit din casa la indemnul lui Mircea Badea si a colegilor lui de la Antena 3. Reporterii, prezentatorii și „vedetele” Antena 3 încearcă să umfle numărul participanților, unii vehiculând 800 de persoane, alții chiar 2.000.

„Plimbarea libertății” convocată de vedetele și angajații Antena 3 au adunat în zona Palatului Cotroceni mai puțin de 400 de persoane. Oamenii s-au strâns în zona Pieței Leul și au blocat o trecere de pietoni. Nu au lipsit nici incidentele dintre demonstranți și nici ciocnirile cu jurnaliștii altor televiziuni.

Jurnaliștii B1 TV, Realitatea TV și România TV prezenți la fața locului au fost agresați verbal și fizic de susținătorii Antenei 3, adunați la ”plimbarea” de la Palatul Cotroceni.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”79291″]

”Flaviana Marcu, de la România TV a fost lovită cu pumnul în spate de o femeie. După ce ea s-a întors, femeia și-a cerut scuze și a spus că a crezut că e ”aia” de la B1TV”, a declarat reporterul B1 TV Mădălina Dicu. ”Noi am ajuns acolo să ne facem meseria. Un protestatar m-a lovit cu piciorul în spate. I-a jignit și pe ceilalți jurnaliști. Mulți operatori au spus că sunt de la Antena 3 și au fost lăsați în pace, deși nu toți erau de la această televiziune. De asemenea au fost jigniți și alți protestatari”, a mai spus Mădălina Dicu.

Jurnalistul Realitatea TV Cristian Dorombach, cel care a sărit s-o apere pe colega sa Mădălina Dicu, a declarat că „nu a fost numai un individ, a fost o grupare de agitatori care au venit și pur și simplu au atacat și îmbrâncit orice altă echipă a oricărei alte televiziuni ce relata de aici. Câțiva oameni au venit, au făcut cerc în jurul reporterilor și au început să îi agreseze și să îi lovească. Am intervenit în momentul în care Mădălina a luat un picior în spate, în acel moment am intervenit și am tras de acolo o persoană care era recalcitrantă și mai departe alte persoane au venit și ne-au dat la o parte. Nu au fost forțe de ordine în zonă, după cum se poate vedea sunt doar câțiva agenți de la poliția rutieră. La câteva minute bune au apărut trei jandarmi”.

Reporterul România TV Cristina Dediu a fost lovită în cap, în timp ce operatorul său a scăpat doar pentru că le-a spus protestatarilor că este de la Antena 3. În acel moment a fost lăsat în pace după ce până atunci protestatarii au încercat să-i spargă camera de filmat.

Protestatarii au agresat și echipa Antena Stars, despre care nu știau că aparține grupului Intact.

Antena 3 şi-a mobilizat angajaţii

Pentru „eveniment”, Antena 3 a mobilizat nu mai puțin de 6 echipe de filmare, dotate cu care de transmisie prin satelit și echipamente mobile de transmisie, potrivit unor surse din interiorul postului. Acestea ne-au comunicat că mulți angajați aflați în zilele libere au fost chemați de acasă, pentru a lua parte la „mobilizare”.

Forțele de ordine nu au intervenit

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Brigăzii Rutiere care încearcă să fluidizeze traficul în zona, dar şi poliţişti ai secţiilor de Poliţie din sectoarele 5 şi 6. Potrivit unor surse din Jandarmerie, la Palatul Cotroceni se află deja efectivele care în mod normal supraveghează zona, însă în cazul în care acţiunea va lua amploare, la faţa locului vor fi trimişi jandarmi pentru ca lucrurile să nu degenereze şi să fie păstrată liniştea şi ordinea publică.

Comentariile sunt închise.