liga-1-romaniaDirectorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, are un comportament ciudat: a plecat în concediu, în Grecia, fără a semna contractul aprobat de Consiliul de Administrație al propriei companii. Este el calul troian al RCS/RDS?
Și directorul adjunct, Vlad Enăchescu, a dispărut subit în concediu, astfel încât într-un moment-cheie sunt plecați ambii directori cu drept de semnătură.

În redacția Dolce Sport se vorbește de disponibilizări masive.

Seism de proporții la Dolce Sport! Potrivit unor surse credibile din redacția televiziunii de sport a Romtelecom, angajații trustului sunt în mare derută. Motivul? Conform contractului negociat cu reprezentanții posturilor Look TV și Look Plus, începând din 1 august 2014, erau agreate două prevederi esențiale:
1. furnizarea în grilele de programe aparținând Romtelecom și NextGen a celor două posturi TV, care prezintă în direct și în exclusivitate toate meciurile din Liga 1 și din Cupa Ligii în următorii cinci ani;
2. canalele Dolce Sport au dreptul de a difuza câte 3 meciuri pe etapă, în paralel cu deținătorul drepturilor.
Astfel, angajații Dolce Sport erau mulțumiți că-și păstrează locurile de muncă, în ciuda faptului că Dolce Sport nu a mai cumpărat aceste drepturi direct de la LPF.

Directorul Ghiman s-a ascuns în Grecia!

În data de 15 iulie 2014, Consiliul Director al Romtelecom a ratificat contractul în acest sens cu englezii de la Intel Sky Broadcasting (ISB), care devin posturile Look TV şi Look Plus în România, iar semnarea contractului ca formalitate a rămas în sarcina directorului Ovidiu Ghiman. Numai că, surpriză: Ghiman a plecat imediat în concediu, fără a semna contractele!
Coincidenţă sau nu, subordonatul direct al acestuia, directorul Dolce Sport, Vlad Enăchescu, a plecat şi el în concediu, lăsând televiziunea fără şef şi fără contractul pentru fotbal. Dacă despre Ghiman se ştie că este în Grecia, despre Enăchescu se bănuieşte doar că ar fi în aceeaşi locaţie.
Nesemnarea contractului cu posturile Look Plus şi Look TV va obliga proprietarul acestora, ISB, să oprească de urgenţă furnizarea programelor către Romtelecom şi NextGen, iar abonaţii acestora vor avea o surpriză cumplită în acest week-end, nemaiavând acces la meciurile din Liga 1 (de exemplu, Steaua – Universitatea Craiova, care s-a nimerit să fie şi fără spectatori, deci cu un interes crescut pentru telespectatori)..

Romtelecom și NextGen au majorat deja prețul abonamentelor, promițând fotbal!

Iminenta dispariție a meciurilor de fotbal din grila Romtelecom și a NextGen are loc în condițiile în care cele două platforme au mărit deja prețurile abonamentelor la pachetele TV și au comunicat în piață includerea în grilă a posturilor Look TV și Look Plus.

Directorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, a crescut în pepiniera RCS/RDS

Ceea ce pentru angajații Dolce Sport poate părea o gravă neglijență de serviciu din partea directorilor, iar pentru abonații rețelelor Romtelecom și NextGen o neplăcere majoră, pentru amatorii de conspirații pare mai degrabă un plan diabolic. Un detaliu din biografia lui Ovidiu Ghiman, coroborat cu mișcările ciudate ale acestuia, prin care își sfidează propriul Consiliu de Administrație, susține această teorie.
În ultimele două săptămâni au apărut mai multe știri conform cărora RCS/RDS a început negocierile cu englezii de la ISB, proprietarii canalelor Look TV și Look Plus, pentru a le avea în grilă, precum și, asemenea Romtelecom, pentru a achiziționa un număr de meciuri din Liga 1 pentru Digi Sport. RCS/RDS a avut grijă să “transpire” aceste informații, aparent liniștitoare, pentru propriii abonați. Numai că nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu englezii în termenii dictați de RCS/RDS, așa că abonații au început să migreze la alte rețele, fiind înregistrate mii de asemenea solicitări în fiecare zi.
Coincidență: directorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, a fost crescut ca directoraș al RCS/RDS, iar de când ocupă funcția de director la cel mai mare concurent al lui Zoltan Teszari (proprietarul RCS/RDS), colaborarea și afacerile comune ale celor două companii au căpătat amploare. RCS/RDS și Romtelecom au făcut alianță – să nu zicem cartel! – atât pentru cumpărarea drepturilor de fotbal românesc în ultimele sezoane, cât și pentru fotbalul din Italia și Franța, Liga Campionilor, precum și pentru alte sporturi.
Dacă facem analiza conținutului și a sumelor plătite, de fiecare dată – ce ghinion! – RCS/RDS a ieșit mult mai bine din combinații. Nici nu e de mirare: acolo proprietari sunt Teszari și ai lui, nu statul român și Deutsche Telekom. Trăiască prietenul Ghiman!

„Stai liniștit, că nu semnează Dolce…”

Zilele trecute a avut loc o discuție pe o terasă din București, între un director important de la RCS/RDS și un prieten din aceeași breaslă. Discuția a alunecat spre drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1. La întrebarea partenerului, „Măi, voi când luați drepturile?”, directorul RCS/RDS \i-a răspuns: „Mai încolo, pentru că nici Dolce nu semnează și vom negocia mai bine”. Celălalt: „Cum, dar Dolce, din ce știu, a semnat deja!?!” Directorul RCS/RDS, foarte sigur pe el: „Îți zic eu, nu semneaz`ădeocamdată…”

Neamțul Beckers a făcut curățenie, dar l-a uitat pe “grecul” Ghiman

Punând totul cap la cap, nu mai pare o coincidență, ci o înțelegere privată de amploare, făcută între proprietarii RCS/RDS cu directorul Ghiman de la Romtelecom, în detrimentul Look TV și, indirect, al abonaților Dolce.
În toamna acestui an, Romtelecom și Cosmote, respectiv Dolce TV, vor fi rebranduite cu însemnele Deutsche Telekom și T-Mobile. Evenimentul se dorește a fi marcat în mod corespunzător, prin multe milioane cheltuite pentru marketing și publicitate. În acest sens, pentru a asigura calitatea germană, la mijlocul anului trecut a fost numit neamțul Nikolai Beckers ca președinte al Romtelecom. Acesta și-a început activitatea prin înlăturarea căpușelor care, în cea mai mare parte, erau firme grecești, aflate în strânsă prietenie cu directorii vechi, tot greci în marea lor majoritate. Singurul supraviețuitor al curățeniei nemțești, până în ziua de azi, este directorul Ghiman, prietenul RCS/RDS.

 

Sursa: reportervirtual.ro

Comentariile sunt închise.