UPDATE Jurnalistul Grigore Cartianu a comentat, pe pagina sa de Facebook, informaţiile privitoare la tranzacţia prin care acţionariatul B1 TV a bătut palma cu PSD pentru promovarea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Așa se explică și alungarea lui Ion Cristoiu de la B1 TV, și îndepărtarea „din motive financiare” a Andreei Pora și a lui Sabin Orcan, dar și interdicția pe care Sorin Oancea, la insistențele lui V. V. Ponta, a impus-o de vreo trei luni în privința lui Grigore Cartianu. Ar mai rămâne de rezolvat Robert Turcescu, însă problema e mai complicată. Nu că Mito-Plagi i-ar face lui Oancea vreo concesie, dar nici Oancea nu are interes ca B1 TV să piardă publicul anti-PSD. Că pe cel pro-PSD oricum nu-l poate smulge de la Antena 3 – România TV. Așa că, pentru aparențe, Turcescu e încă util… Dar nici banii de la PSD nu sunt răi!”, a scris Grigore Cartianu.

Articolul iniţial, publicat pe 30 iulie 2014 la ora 11:10

ponta-b1„Acţionariatul B1 TV a ajuns la un acord financiar cu reprezentanţii PSD pentru sprijinirea candidatului acestui partid în campania pentru prezidenţiale”, susține publicația online Comisarul.ro.

Sursele site-ului amintit susțin că „suma negociată, pentru 3 luni şi jumătate, este de 2,5 milioane de euro plătibili în 6 rate egale”.

„În acest fel, după ce Sebastian Ghiţă a ajuns la un acord cu HotNews.ro, un alt bastion important al aşa-zisei drepte trece de partea Puterii. În curând vom prezenta harta completă a achiziţiilor PSD din media”, scriu cei de la Comisarul.ro

Site-ul nu a specificat până în prezent cine dintre acționarii B1 TV ar fi purtat negocierile cu PSD, însă promite că va reveni cu detalii. Informaţia a fost confirmată şi de alte surse de pe piaţa media, care susţin că în spatele acestei reorientări politice a postului s-ar afla un personaj important de la vârful PSD, al cărui nume nu-l vom face public încă, dar care ar controla un procent masiv din acţiunile B1 TV.

actionari-b1Potrivit documentelor de pe site-ul CNA (foto stânga), acționariatul B1 TV Channel este format din Sorin Oancea (50%), fostul director general al televiziunii Antena 3 și SC News Television (România) SRL (50%), ca persoană juridică. Acţionarii societăţii News Television (România) SRL sunt: SC Dac Air SA – 44,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) – 22,858%, SC Pavo SA – 22,571% şi Elan Schwartzenberg – 10%. Conform reprezentanților CNA, firmele Dac Air SA, Brazen Limited Liability Company (SUA) şi SC Pavo SA sunt controlate de familia Păunescu.

Reprezentanții B1 TV nu au comentat până în prezent afirmațiile referitoare acordul financiar cu PSD.

 
Trecerea televiziunilor de partea învingătorului

La jumătatea lunii iunie, săptămânalul Cațavencii scria despre o întâlnire secretă dintre patronii mai multor televiziuni și deputatul PSD Sebastian Ghiță, patronul România Tv și apropiat al lui Victor Ponta.

patroni-tv-de-stiri

„Joi 5 iunie, pe la 14.30, parcul Herăstrău a fost gazda unei reuniuni secrete. Gipuri negre, conduse de șoferi grași, cu uitături de K1, s-au îngrămădit pe aleea care unește lumea senină a parcului cu restaurantul Il Calcio. După numerele de înmatriculare, în spatele geamurilor negre au stat cururile șefilor și proprietarilor unor televiziuni de partid. Mașina lui Sorin Oancea (B1 TV), a lui Cristian Burci (Prima TV), a lui Cozmin Gușă (Realitatea TV), a lui Sebastian Ghiță (Romania TV) și-au vărsat încărcătura la restaurantul lui Gino Iorgulescu, după ce, cu cinci minute mai devreme, mașina lui Bogdan Teodorescu și Adrian Thiess păreau să fi făcut același lucru. Mînați de foame și de spaima de a rămîne pe dinafară după noiembrie 2014, brokerii de pupincurism politic s-au prezentat la chemarea lui Sebi Ghiță ca să-și depună obediența la picioarele viitorului președinte dat de PSD. Cu cîteva zile mai devreme se spune că ar fi avut loc o întîlnire asemănătoare la restaurantul Doina, cam cu aceleași personaje, dar avîndu-l ca invitat special pe Gabriel Oprea. În această perspectivă, adunarea din Herăstrău arată ca o ședință tehnică pentru împărțirea bugetelor după cantitatea, calitatea și importanța muncii depuse. Trebuie spus că de la eveniment a lipsit Rolls Royce-ul lui Dan Diaconescu, dar se pare că mogulul din Caracal așteaptă să i se redeschidă, mai întîi, OTV-ul”, anunțau cei de la catavencii.ro

„Consecințele acestui summit ar trebui să fie vizibile curînd. Stați cu ochii pe B1 și Realitatea, ca să fiți primii martori ai răsucirii. Cele mai spectaculoase se anunță pirueta lui Turcescu, roata țiganului Turturică, tumbele Laviniei Șandru, șpaga(tul) lui Rareș Bogdan și triplul salt mortal al bătrînului Cristoiu”, mai scrie sursa citată.

3 COMENTARII

  1. Sper să fie o glumă !Cine are interesul ca Ponta să fie președinte ? Cine vrea să ieșim din UE ?
    Dacă este adevărat cu b1 tv.nu ne mai uităm ,dar de ce mai mergem la vot ?

  2. B1 este permanent de vanzare. Cu Rosia Montana cat „aur” o fi luat pentru difuzarea reclamelor RMGC si mai ales sa taca?
    In pauzele dintre contracte musca tare sa-i creasca cota.
    Reteta aducatoare de euro este preluata de la antene. Se pare ca Badin a incercat-o primul si beneficieaza deja de rezultate.

  3. Si din asta se poate lesne vedea CAT de disperati sunt ponta&guitza&co. !
    Le fuge pamantul de sub picioare !

Comentariile sunt închise.