Elena.UdreaPoţi face politică la nivel înalt chiar dacă nu cunoşti limba română. Deputata Elena Udrea a făcut praf regulile de scriere într-un text al unui proiect de lege, atrăgând observaţii dure din partea reprezentanţilor Consiliului Legislativ, semnalează ziarulring.ro

Fostul ministru al turismului vrea ca statul să se poată implica în consolidarea tuturor clădirilor cu „bulină” aflate în proprietatea privată a românilor. În acest sens, Elena Udrea a scris un proiect de lege, însoţit de expunerea de motive aferentă. Cu toate că vorbim despre documente importante, o simplă lecturare scoate la iveală multe greşeli. În ceea ce priveşte proiectul, Consiliul Legislativ chiar i-a făcut parlamentarului o serie de observaţii usturătoare. „Pentru o corectă exprimare, sintagma «Pentru locuinţele proprietate privată a persoanelor fizice» trebuie înlocuită cu sintagma «Pentru locuinţele aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice». (…) Este necesară scrierea corectă a termenului «annualcu». (…) Pentru claritatea textului, sugerăm redarea corectă a termenului „unifamilkale»”, precizează reprezentanţii Consiliului Legislativ referitor la proiectul redactat de Elena Udrea. În plus, cu toate că nu acesta este scopul proiectului, Udrea reuşeşte să „înfiinţeze” şi un nou minister, acela al „Adiministraţiei Publice”. De asemenea, Consiliul Legislativ îi atrage atenţia Elenei Udrea şi că nu este la curent cu anumiţi termeni folosiţi de noul Cod civil.

Probleme cu legea fundamentală

Un alt aspect semnalat de Consiliul Legislativ vizează câteva probleme de conţinut: „Stabilirea obligaţiei de a restitui, la finalizarea lucrărilor de consolidare, a sumelor alocate de la bugetul de stat şi bugetul local doar «în măsura în care lucrările au vizat modernizarea locuinţei, nu structura de rezistenţă», contravine art. 16 alin. (1) din Constituţie”. Greşeala se repetă şi la un alt punct al proiectului. Astfel, se creează, după cum explică reprezentanţii Consiliului, „în mod descriminatoriu, un beneficiu unor persoane care nu au fost diligente cu proprietatea deţinută”.

„Datorită” sau „din cauza”?

Elena Udrea a făcut o serie de greşeli şi în expunerea de motive aferentă proiectului legislativ. Printre altele, aceasta a scris „legislastiv”, în loc de legislativ, „datorită crizei financiare”, în loc de „din cauza crizei financiare”, „risculuui” şi „ricscului”, în loc de „riscului” şi „progame” în loc de programe.

Acuzată de plagiat

În urmă cu doar câţiva ani, mass-media a semnalat că un articol care apăruse, în 2006, în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, fiind semnat de Elena Udrea şi de încă o persoană, cuprinde mai multe fragmente dintr-o lucrare publicată în 2005 de Institutul European din România. Acuzată de plagiat, Udrea a spus, la „Gândul Live”, că „probabil a fost eroarea unor colegi care m-au ajutat la vremea respectivă”.

„Se impuse (sic!) ca statul să se implice în punere (sic!) în siguranţă a fondului construit.”, ELENA UDREA, parlamentar

motive

lege

 

Sursa: ziarulring.ro

Comentariile sunt închise.