duicu-isi-consulta-notele-din-catalog

 

Baronul de Mehedinti, Adrian Duicu, avea in liceu note de 2, 3 si 4, fiind un elev submediocru, fapt care nu l-a impiedicat sa-si treaca mai tarziu in CV un titlu de doctor in stiinte militare. Despre lucrarea sa de doctorat ziarul Gandul a scris ca ar fi un plagiat. Potrivit unor imagini obtinute de HotNews.ro de la o reuniune de absolvire tinuta in 2012, in primul an de mandat la sefia CJ Mehedinti, rezulta ca elevul de liceu Adrian Duicu statea prost cu limba romana, unde a incasat si note de 2 in teza iar media generala o incheia la limita cu 5.

In general, Duicu era submediocru in liceu, cu medii generale putin peste 6. Imaginile provin dintr-o sursa locala, fiind luate acum doi ani cand si-a sarbatorit cu fosti colegi de clasa reuniunea de la absolvirea liceului economic Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin. Duicu a fost prezent la manifestare si, dupa cum se vede din imagini, si-a consultat amuzat catalogul. Potrivit unor martori oculari, profesorii ii spuneau la vremea respectiva: „Nu am crezut niciodata ca o sa ajungi unde esti”.

Notele din catalog:

notele-din-catalog-ale-lui-duicu

 

Ziarul Gandul a sustinut, intr-un articol publicat in 18 iunie, ca lucrarea de doctorat a baronului Duicu ar fi un plagiat. (Vezi detalii aici Da, şi el are doctorat, da, şi el a plagiat! Cum arată TEZA COPY-PASTE a baronului de Mehedinţi Adrian Duicu, „doctor în ştiinţe militare”)”Absolvent de Inginerie în Bucureşti, conform cv-ului public, Adrian Duicu a ajuns doctor după ce a urmat un curs postuniversitar de conducere strategică în domeniul securităţii naţionale, în perioada ianuarie-iulie 2003, la Colegiul Naţional de Apărare, apoi studiile doctorale la UNAp, sub îndrumarea profesorului Mihail Vasile-Ozunu, general în rezervă.Conducerea UNAp a arătat, la solicitarea gândul, că teza de doctorat a lui Adrian Duicu se numeşte „Modalităţi de realizare a securităţii europene la începutul mileniului III”, iar Ministerul Educaţiei i-a acordat în 2006, lui Duicu, titlul de “doctor în ştiinţe militare”, cu numărul 5764/2006. Lucrarea are 166 de pagini şi 57 de surse bibliografice citate”, scrie ziarul Gandul.Gândul a consultat teza de doctorat a fostului lider PSD şi a putut extrage câteva fragmente din ea. Acestea s-au dovedit a fi copiate integral din alte lucrări, uneori cu citarea vagă a sursei, la câteva pagini distanţă, alteori asumate integral de Duicu, fără citare. În lumea academică, politica nu are graniţe: coordonatorul acestei teze de doctorat a fost generalul în rezervă Mihail Vasile-Ozunu, profesor la UNAp şi fost membru al PDL. Profesorul Ozunu nu consideră însă că teza lui Duicu are vreo problemă şi susţine că l-a cunoscut pe liderul PSD doar la cursurile Academiei Militare. (Vezi  integral articolul din Gandul)Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 30 iunie, ca presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa ramana in arest preventiv. Duicu, baron PSD de Mehedinti, e urmarit penal de DNA intr-un dosar in care e acuzat pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita. Potrivit referatului DNA, Duicu ar fi comis trafic de influenta inclusiv in sediul Guvernului, in biroul premierului. Victor Ponta a negat ca ar avea o implicare in acest caz.Procurorii sustin ca Adrian Duicu i-a promis apropiatului sau Stefan Ponea ca isi va folosi influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR) ca sa il mentina temporar pe acesta in functia de sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere la Inspectoratul General al Politiei Romane, si anume, director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe sotia lui Ponea intr-o functie de conducere la DNA.