Premierul Mihai Razvan Ungureanu, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, vicepremierul Marko Bela si ministrii Educatiei, Justitiei si Finantelor Publice au avut, luni, o sedinta la Palatul Victoria, in care au cazut de acord in privinta Hotararii de Guvern privind UMF Targu Mures.  Hotararea de Guvern va fi dezbatuta in sedinta de marti a Executivului.

„Ne-am vazut la premier. Au participat la discutie, alaturi de premier, vicepremier si mine, ministrul Justitiei, ministrul Educatiei si ministrul Finantelor Publice si am convenit pe un anumit text, un anumit continut al Hotararii de Guvern pentru ziua de maine, conform discutiilor in Coalitie: aplicarea Legii educatiei in spiritul si litera ei, nu altceva. Hotarare de Guvern pentru a infiinta o facultate de medicina si farmacie pentru predarea in limba maghiara si engleza”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vicepremierul Marko Bela a facut precizari in legatura cu continutul Hotararii de Guvern: „Guvernul va adopta, marti, o hotarare privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie. Va fi o noua facultate care va functiona in limbile maghiara si engleza si va cuprinde medicina si farmacia in limba maghiara, dar si medicina in limba engleza si alte cateva specialitati, deci va fi o facultate mai ampla”.

Marko Bela a mai precizat ca infiintarea noii facultati reprezinta atributia Executivului si ca nu crede ca Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures are motive sa se opuna.

Mai cititi si Udemeristii se fac ca pricep doar in limba lor: cazul UMF Targu Mures

5 COMENTARII

  1. Stiti care este diferenta dintre un acumulator electric si un ungur?
    Acumulatorul are autonomie….. 🙂

  2. Ce este mai important, NATIUNEA cu :
    1. Legea sanatati
    2. Re Organizarea Teritoriala
    3. Revizuirea Constitutiei

    Deci IGHEN la UMF Targu Mures !!!

    Va rog sa fim PRAGMATICI, daca s-a ajuns la negocieri trebuie negociat !!!

    ROMANIA a ajuns tara pietei in loc sa fie a consensului pentru VIITORUL NATIUNII !!!

    Bien Cordialement

    • mai,mosule!fii om serios si las-o mai moale cu trasnaile tale .esti departe si de problemele romanilor si de patrie.nu mai ai pulsul interior asta in situatia ca-l vei fi avut vreodata.nu sesizezi ca ma obosesti?

  3. ce nu inteleg eu, de ce nu se propune si invatarea in limba romanes, oricum numarul romilor este extrem de mare, de ce sa-i discriminam????! ,de ce sa invatam si engleza, de romi zic, e destul ca franceza ne-a terminat, s’il vous plait, Monsieur!!!, ce noi traim in Anglia?, de acolo se aduce materia prima pentru ..palatele cu turn! Sa moara ma-sa, maneaua ei de viata, hai salam, hai adi, hai vijelie, hai minune….!, integrarea ne mananca.

Comentariile sunt închise.