Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu il contrazice pe presedintele Traian Basescu, declarand ca o alianta intre democrat-liberali si liberali nu poate fi luata in calcul, avand in vedere ca PNL este implicat in proiectul USL. „Aceasta ipoteza nu poate fi luata in niciun fel in calcul, avand in vedere ca Partidul National Liberal face parte din Uniunea Social Liberala. Ne-am dat cuvantul in fata partenerilor nostri cu care am facut un proiect politic cu care mergem in alegeri”, a mentionat Tariceanu, la RFI, subliniind ca orice discutie pe acest subiect este “inutila”. Tariceanu este de parere ca pdl-istii au demonstrat ca nu pot fi parteneri decat pentru presedintele Traian Basescu.

„Cunoastem bine cine sunt personajele din Partidul Democrat Liberal, care din pacate nu au demonstrat ca pot sa fie partenerii cuiva. Ei sunt partenerii lui Traian Basescu si daca asta isi doresc, e bine sa ramana pe mai departe in aceeasi formula”, a precizat fostul premier.

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca nu este posibila realizarea unei aliante PSD-PDL dupa alegerile din acest an si ca o eventuala apropiere a democrat-liberalilor ar putea fi de PNL.

De asemenea, fostul premier a mai declarat si faptul ca anuntul pentru majorarea salariilor bugetarilor este o “dubla pacaleala” a sefului statului.

„Din nou, presedintele vad ca se pune in postura de prim-ministru, intrand pe un teren care nu este al lui. Nu vad de ce presedintele intervine in aceste chestiuni. Nemaivorbind de faptul ca declaratiile lui reprezinta o dubla pacaleala, dupa parerea mea. In primul rand, pentru ca este evident pentru toata lumea si toti analistii economici sunt la unison de acord ca nu exista resursele bugetare pentru a se trece la o crestere a veniturilor salariale in acest moment. Deci aceasta miscare este clar cu un scop pur electoral, presedintele considerand ca partidul sau va pierde alegerile si apoi sigur ca urmatorul Guvern va trebui sa faca miscarea inapoi si sa reduca salariile la nivelul prezent. In al doilea rand, este o pacaleala pentru ca ceea ce a anuntat presedintele, o crestere de 15% la veniturilor nu compenseaza nicidecum pierderile salariale care au avut loc in anul 2010, pentru ca intre timp este evident ca inflatia a erodat o parte din puterea de cumparare si in al doilea rand, sunt foarte multe alte sporuri salariale care au fost taiate atunci si care acum in mod evident nu se vor mai regasi la nivelul castigurilor pe care salariatii le vor recapata. Din aceasta perspectiva, mi se pare chiar si periculos acest anunt si aceasta intentie. Este numai un joc politic pe care Traian Basescu il face cu inconstienta, in incercarea disperata de a redresa echilibrul politic în favoarea Partidului Democrat Liberal”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu pentru RFI.

16 COMENTARII

  1. Tariceanu a uitat cine a venit cu el de mina si ni l-a prezentat noua:Basescu a fost acela,pina atunci tariceanu nu-i auzisem glasul niciodata.Dupa ce l-a facut premier,a tradat interesele celui care l-a adus,ne-a tradat si interesele noastre ,pentru a se alia cu cei impotriva carora Basescu le declarase razboi,Voiculescu,vintu si Patriciu.Din acest motiv, Voiculescu este inca la comanda,Vintu n-a platit nimic niciodata pentru devalizarea Romaniei,iar Patriciu si-a vazut doar de interesele lui,toti trei ( si multi altii)contribuind din plin la situatia in care sintem astazi.Nu mai are nici un drept sa vorbeasca,atunci cind putea face ceva,n-a facut,a facut mult insa pentru cei trei.Rusine lor,cu toti „liberalii”lor care nici macar nu mai dorm in parlament, nu mai vin deloc!

  2. PSD,a demonstrat,ca la drum cu ei de mergi, sunt misei, cand se razgandesc, indata te parasesc. PNL la fel, cand mergi cu ei in alianta, daca nu le faci pe plac, indata intelegerea desfac. Deci nu e nici o garantie USL, cum n-a fost DA.
    PSD a parasit intelegerea cu PD-L, cand interesul ii mana in alta directie. PNL, i-a dat afara din Guvern pe PD-listi, cand interesul ii mana spre PSD-isti, niste libertisti,nimic comun cu liberal. Spune-mi cu cine te insotesti,ca sa iti spun cine esti!
    Taricene, spui povesti. Nici tu nu crezi, ce spui. Pofta voastra sta in cui.

  3. Ford! De-aici si-a luat comision maricel- prin intermediul sotiei. A cata? Cred ca pana la urma PNL-ul va mai face ceva opozitie, este posibil. Surpriza va fi, fara indoiala PP-DD, nu e de glumit, Dan Diaconescu chiar va face o figura frumoasa, si chiar o sa vedem pentru prima data in istoria televiziunii, formarea in direct-la OTV, a unui guvern, in alianta cu…ghici ghicitoarea mea!

  4. Călin Popescu Tăriceanu este cel mai putin indreptățit să se mai implice in politici de aliante cu PDL!Onoarea,demnitatea,increderea,cuvinte lipsite de continut pentru acest om!TRADAREA la ordinea zilei!Si nu o oarecare ,bicisnică tradare,ci una de proportii care a aruncat PNL-ul in bratele PSD,odată si pentru totdeauna!Pină in zilele noastre!TRADARE care a aruncat in aer politicile de dreapta!Constiinta liberală a fost depusă la ghena de gunoi comunista!Cu bună știinta si bunăvointa lui Tăriceanu!Să vedem pină in ce punct vor merge dorintele PNL cu cele ale PSD!PNL alias PC si-au manifestat zgomotos si chiar cu tentă oficială instaurarea monarhiei!PSD este oare in măsură să fie,in acelasi timp aristocrat si socialist?Drumurile noastre toate….

  5. In 2006-2007 secretarul guvernului Tariceanu, actualul primar al Oradiei domnul Ilie Bolojan, isi numea prim ministrul „Moliceanu”.
    Tariceanu a fost tratat cu ingratitudine de actualul PNL, care doar si-a schimbat „capul” si „sponsorul” nu si metehnele. In definitiv a fost prim ministrul care si-a dus la capat un intreg mandat, care a reusit sa conduca la retragerea de la guvernare a PDL-ului, sa lase un zero barat in bugetul tarii, sa vireze fonduri importante prin intermediul unor programe fantoma spre comunitatile PNL netezind astfel cei 20% pe care acest partid i-a obtinut la alegeri.
    La alegerile generale nu este exclus ca o aripa PNL sa se alieze cu PDL. Se pot defini doua scenarii:
    1) Daca pentru alegerile locale se va merge in baza conditiilor impuse de protocolul USL, este clar ca PeNeLe vor rupe de la gura PSD-ului un procent consistent de mandate. In acest context PSD se va delimita de PNL pentru a nu pati „rusinea” la alegerile generale. In acest context o rupere in PNL nu este exclusa. Si aici nu ma refer la simpatizantii lui Tariceanu sau Antonescu
    2) Daca protocolul USL se va destrama de la locale (scopul nu a fost atins nu au avut loc anticipate cu toate zbaterile de pene ale lui Antonescu si Fenechiu) in mod similar o parte dintre sobolani vor parasi corabia care se scufunda si vor adera la PDL.

  6. Acest domn ar fi trebuit sa vorbeasca de mult timp de dupa gratii.La cat rau a facut Romaniei impreuna cu prietenul Patriciu , cu Vosganian si altii ca ei, trebuiau sa fie rastigniti la intersectie de drumuri dar cu capul in jos. Dobitocul nu-si da seama ca si Antonescu, ca sunt jucariile lui Iliescu.

  7. Pai normal ca alianta nu se va face, pentru ca nu va mai exista PNL pana sa se ajunga la alianta; probabil vor mai fi niste tristi care sa tina numele Bratienilor in memoria noastra (vezi PNTCD).

  8. PeNeLe este o caricatura a PNL-ului istoric. Dar poate sa-i spuna partidul peste prajit, daca reprezinta interesele unei parti a populatiei si nu interese mafiote de grup. Ne-am invatat cu partidul comunist ca partidul trebuie iubit, stimat pentru ca ne da… Ar fi cazul sa lasam istoria in grija istoricilor si sa ne aparam interesele.

  9. Un liberal adevarat nu poate accepta cizma motanului securist. De altfel, soarta USL se va juca in teritoriu. Episodul „Oana Mizil” este doar varful aisbergului. Nu poti pretinde unui liberal veritabil sa voteze un psd-ist. Valabila si reciproca. In curand vom asista la rasturnari spectaculoase.

  10. Amadeus Lazarescu spunea cu ani in urma ;fereasca D-zeu sa ajunga C.P.Tariceanu la conducerea partidului ,pt ca e un individ f. rau(aprox.asa spunea).Se pare ca a avut dreptate ,ca pm. s-a dovedit agresiv si razbunator si ne-a mai si aruncat in criza.Presedintele si-a spus parerea ,cred ca conf. Constitutiei oricine e liber sa vorbeasca.Presedintele ,nu a intervenit ,nu a fortat PNL sa faca alianta cu PDL,cum abereaza Tariceanu. Referitor la PNL ; adevaratii liberali au plecat sau au fost dati afara.Au ramas niste deseuri,conuse de labaralul Crin ,care este srans tinut in ghearele lui Felix.

  11. „Ne-am dat cuvantul in fata partenerilor nostri”
    Ce gluma buna…asta si-a dat cuvantul si in fata altarului de cateva ori si apoi a uitat… 🙂

  12. Motocicleanu e motocicleanu, ce sa ceri de la „reformatii” partidului, s-a auzit vocea lui Neagu Djuvara…”prostu’ nu e prost destul..daca nu e si fudul”, asta spune totul.

  13. Daca membrii PNL, dorm in papuci, ii vom vedea pe toti defiland cu esarfe rosii, la gat.
    Doar 3 capete, trebuie sa cada, de la conducerea PNL, si PNL, va redeveni Partidul National Liberal.

Comentariile sunt închise.