baconschi_papahagiAdrian Papahagi şi-a făcut publică decizia pe o reţea de socializare. Anunţul lui a fost însoţit de un comentariu în care o desfiinţează pe Elena Udrea.

„Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generații de politicieni; nu văd nicio diferență morală, politică sau mediatică între ea și Victor Ponta.

Regret nesfârșit eșecul proiectului inițial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut țara și televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am mințit.

Adio, PMP!”, a scris Papahagi pe pagina personala de Facebook.

Anterior, fostul membru fondator al PMP  mai făcuse câteva observaţii:

1. Ponta și Udrea se legitimează reciproc. Regie ieftină, într-un interviu servit, acum la B1.

2. Mă tem că rolul lui Udrea e dinamitarea tuturor potențialilor candidați ai dreptei pentru a netezi calea lui Ponta: MRU, Predoiu, Johannis, Diaconescu.

3. Ponta pescuiește în bazinul electoral al dreptei mai abil decât o fac pletora de (pseudo)candidați ai dreptei.

4. La toamnă vom avea cea mai jalnică alegere după impasul Iliescu-Vadim.

Adrian Papahagi este cel de-al doilea intelectual care părăseşte în scurt timp PMP. La sfârşitul lunii trecute, Teodor Baconschi îşi anunţa şi el demisia.

„Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile”, anunţa atunci Baconschi.

Plecarea intelectualilor din Mişcarea Populară a fost provocată de faptul că aripa Udrea a reuşit să-i tragă pe fondatori pe linie moartă la Congres, monopolizând astfel partidul. Mai mult decât atât, imediat după alegerea ei în funcţia de Preşedinte al PMP, Elena Udrea spunea că „acesta nu este partidul celor cu doctorate la Sorbona”, referindu-se la Adrian Papahagi, Teodor Baconschi şi Toader Paleologu.

1 COMENTARIU

  1. Nu va alarmati!Pana la toamna-iarna,PMP-ul ajunge la 1-2%.Nu inteleg cum nu intelege(!)D-l Basescu ca D-na Udrea ii injumatateste procentele.Si la europarlamentare,D-l Presedinte avea,si are,inca,cel putin 10-12% din alegatori.E treaba Domniei sale daca vrea sa-i risipeasca asa de usor.

Comentariile sunt închise.