elena udreaMihai Răzvan Ungureanu îi răspunde extrem de dur Elenei Udrea publicând o a doua scrisoare deschisă în ziarul Adevărul. Fostul Premier îi explică ce înseamnă adevărata loialitate şi o acuză că a adus pagube ireparabile Dreptei, comparând-o cu Dan Voiculescu şi baronii PSD.

MRU îi mai reproşează Elenei Udrea că duce o luptă de înfierare a duşmanilor „invizibili”, o acuză că are un discurs demn de „Scânteia” anilor 50 şi îi recomandă să-i ceară scuze public Monicăi Macovei pentru denigrare.

„Vă explic din nou, în speranţa că veţi curma şirul de injurii pe care mi le adresaţi: datorez loialitate celor care au avut şi au încredere în mine, începând cu preşedintele Traian Băsescu, alături de care am avut onoarea de a lucra zece ani şi încheind cu toţi cetăţenii României. Loialitate care nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Loialitate garantată şi de faptul că am depus de trei ori jurământul de credinţă faţă de Patrie.

Dumneavoastră înţelegeţi cu totul altceva prin „loialitate”: servilism şi cultul personalităţii. Nu am semnat vreun pact şi nu am făcut înţelegeri dubioase de dragul voturilor. Nu cred în feudalismul politic, ci în libertatea opiniilor, chiar şi contrare. De altfel, nici Traian Băsescu nu mi-a cerut astfel de lucruri vreodată, spre meritul său si având toată admiraţia mea. Până la a estima „oportunismul” sau „dezicerea” mea de Traian Băsescu, vă invit iar să măsuraţi pagubele produse de dumneavoastră Dreptei.

Şi cred că îi datoraţi scuze Monicăi Macovei. Fără dânsa, ceea ce se numeşte „independenţa Justiţiei” – pe care vă închipuiţi că o apăraţi de una singură – nu ar fi existat. Momentan, vă aflaţi pe aceeaşi listă selectă de denigratori ai Monicăi Macovei alături de Dan Voiculescu şi baronii PSD”, scrie fostul Premier.

1 COMENTARIU

  1. Totusi,m-am saturat sa tot aud cum d-l Presedinte,D-na Macovei,mai nou si numita udrea elena,isi aroga titlurile de salvatori ai justitiei romane.Este o „blasfemie” adusa acesteia(justitiei),negand,astfel,eforturile depuse de catre marea majoritate a magistratilor-judecatori si procurori-de a aplica in mod corect dispozitiile legale.Daca aceste eforturi(ale magistratilor) coincid-ca intensitate si perioada-cu cele depuse de catre persoanele sus-mentionate,care nu sunt singurele in acest demers,si carora nu trebuie sa le negam bunele intentii,cu atat mai bine.In aceasta simbioza de intentii bune a constat,pana la urma,cheia succesului.Dar,principala fortza motrice a obtzinerii independentei justitiei a fost realizarea „constintzei de sine” a acestei categorii profesionale(nu singura,desigur) vitale intr-un „Stat de drept”.Asa ar trebui sa procedeze,in politica,de data asta,si D-na udrea,si anume:sa se emancipeze fata de teoriile(care predomina,in detrimentul practicilor)politice ale D-lui Presedinte,cel care poate-ca nimeni altul-sa si le sustina singur.Atunci,si cele afirmate de catre D-na Udrea,in nume propriu,ar capata,poate,destula(sau oarecare)greutate.Cred ca reiese din acest comentariu:recunosc si apreciez contributiile celor doi mentionati mai sus-D-l Presedinte si D-na Macovei-dar ma agaseaza lipsa acestora de modestie,ca sa nu zic arogarea totala a acelor demersuri juridice(si judiciare).

Comentariile sunt închise.