Preşedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, ca nu exclude o eventuala candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale a premierului Mihai Razvan Ungureanu, cu sustinerea PDL, insa acesta trebuie, mai intai, sa aiba rezultate ca prim-ministru.

„Nu exclud acest lucru, dar e mult prea devreme sa discutam. In primul rand, pentru a fi candidat la presedintie, sa spunem chiar independent, Ungureanu trebuie sa reuseasca ca premier (…) Ar fi foarte greu sa ai un esec ca prim-ministru si pe urma sa vrei sa candidezi la prezidentiale”, a spus presedintele.

Intrebat daca, atunci cand l-a desemnat pe MRU ca prim ministru, s-a gandit la faptul ca acesta ar putea fi candidatul la următoarele alegeri prezidenţiale, Traian Basescu  a raspuns: „Stiti ceva ce mie ar putea sa nu imi treaca prin minte in politica?”.

Presedintele a precizat ca succesul ca premier a lui Ungureanu  va fi dovedit daca Executivul va reusi , in acest an, sa absoarba cele sase miliarde de euro de la Uniunea Europeana.

„In primul rand, sa absoarba cele sase miliarde de la UE anul acesta si putem spune toti ca am avut un premier perfect. Sa stiti ca o absorbtie de sase miliarde ne da o crestere economică de 3%. Nu am alt criteriu, e cel mai important, nu doar pentru primul-ministru, dar si pentru fiecare ministru in parte”, a declarat presedintele.

 

16 COMENTARII

  1. Ne mandrim cu Dl MRU. pana in prezent si sunt sigura ca nu ne va dezamagi,este un politician de care Romania are nevoie acum.
    Sper sa apara cat mai multi in viitorul apropiat asemenea domniei sale.

  2. @ndumiritu,11/03/2012 19:33
    Nu trebuie amânată deloc.
    Pusă în prima fază în dezbatere pe TV, fără nimic concret pe hârtie, cu toate punctele plus şi minus, explicat cu subiect şi predicat de specialişti, sociologi, tehnocraţi fără invazia politicului, arătate avantajele sociale şi economico-structurale, lăsat la latitudinea specialiştilor să explice efectele fără implicaţia politică.
    Aici politicul nu are ce-şi băga nasul. MRU trebuie să adune specialiştii în domeniu şi să-i trimită prin intermediul miniştrilor pe la TV-uri cu „sorcova” reformării statale. Dacă nu e în stare mai bine … pas.

  3. lui deniscasian.pct 1 trebuie amanat pana cand ne-om linisti…,restul sunt bune.doar la puncul 3 amintesc ca acest raport era declarat oficial si inainte de 89,dar care cred ca nu se respecta de vreme ce aveam o gramada de umflati,gusati,pantecosi si latifundiari,in timp ce in industriile textile ,metalurgica,minerit,se lucra in relaxantul schimb trei.cuvantul,latifundiar,si-a schibat obiectul vechi ,acela de a numi pe cel cu mosii,latifundii,cu unul nou,adica asa il numea pe cel cu tarna lata,latita de noile si istovitoarele muncii de batere a apei in piua ale noului ev,adus de sovietici.pentru cine nu este clar despre ce e vorba,traduc tarna lata ca fiind bazinul latit cu fesele umflate ale unui activist de partd,de sindicat,militian,frecangiu,barbiolog etc

  4. doamne daca candideaza MRU la presedinte atunci porumbacul antonescu poate sa doarma in continuare…

  5. 1. Regionalizare, pe criterii de performanţă, geografice, culturale, etnice, etc.
    2. Reformatarea funcţiilor la nivelul instituţiilor de stat, pe criterii de performanţă.
    3. O nouă lege a salarizării, normată corect pe funcţii şi importanţa muncii, pregătire profesională, acelaşi salar pe aceeaşi funcţie indiferent de studii pentru acelaş volum de muncă. Maxim 6 salarii între salariul cel mai mic şi cel mai mare.
    4. Corectitudine în afacerile statului şi contractele de la stat, transparenţa acestora.
    5. 300-400 de km de autostradă şi vreo 1000-1200 de drumuri naţionale modernizate.

    Şi atunci mai poate spera în mod sigur, altfel… visuri nene, visuri…

  6. Am mai spus si ma repet MRU este un om care se respecta ,are coloana vertebrala si stie ce vrea .

  7. Devine pe zi ce trece mai explicabil delirul tremenes al uslasilor de cand MRU a fost numit. Cantitatea de spume a astora nu o poate egala nici compania Dero Lever 🙂 Nu au in mintea lor bolnava decat razboaie, demisii, anticipate si alte avioane! O intrebare pentru ei: Baaaa atarnatorilor? Da Romania si romanii, unde sunt in conceptia voastra?

    • Pe ultima treapta DEDE…nu-i intereseaza de noi,ci doar puterea,au multe datorii,au nevoie de bani…..

  8. da,f corect.si ne obismuim si cu noul legat de sfori cand el va fi deconectat, asta si pentru ca e mereu in cautarea prin munca a excelentei care-l deosebeste de victor.excelenta prestatie a lui boc va fi negresit depasita cu cel putin 5-8%de catre mru,nici intr-un caz ca cea tipica a d-lui goe centrifugatul la r max a vietii.

  9. Raspunsul confirmă maturitatea politică dar si responsabilitatea asumată in promovarea lui Mihai Ungureanu.Nu am avut niciodata neincredere in gindirea și viziunea de perspectivă a presedintelui Traian Băsescu.Nu putea lăsa la voia sortii ,la hazard ȚARA pe care o respectă și o iubeste atit de mult.Cred că a fost obsedat de găsirea unui predecesor,care să ducă mai departe ceeace domnia sa a inceput să configureze pentru viitorul Romaniei.Care să nu cumpere și să vindă.Care să nu facă troc cu constiinta natională.Care să fie capabil să inlăture jegul antiromanesc si jaful national.Premierul va fi capabil să isi prelungească mandatul,pină la ziua cind isi va depune candidatura la Presedentia Romaniei.Spre deosebire de prezumtivi candidati are asii in manecă, cei care il vor determina cistigător din primul tur!

    • nici mie nu-mi vine a crede ca va lasa tara la voia sortii,respectand-o atat de mult.la un moment dat mi s-a parut si mie ca e obsedat de gasirea unui predecesor .caci un urmas nu cred ca ar fi putut sa duca mai departe ceea ce domnia sa a inceput, sa configureze pentru viitor,care sa nu cumpere si sa vanda,si nici troc sa nu faca cu constiinta nationala.fara doar si poate ca va fi capabil sa inlature,sa rada jegul antiromanesc si jaful national.normal,ca va trebui sa-si prelungeasca mandatul,de unul singur,caci altfel va ajunge ca d-l boc.inbucurator este si faptul ca are in maneca asi,spre deosebire de prezumtivii candidati ,care-l vor obliga sa castige din primul tur.

  10. Am observat si eu ca nu a negat dar nici nu a confirmat candidatura lui MRU la presedintie.
    Ce a facut? A conditionat-o printr-o buna prestatie ca prim-ministru. Foarte corect.

  11. « Qui cherche la perfection obtient l’excellence. »

    Premierul Mihai Razvan UNGUREANU.
    cauta perfectiunea prin munca si excelenta, aceasta il deosebeste de cel care se pretinde deja premier, victor ponta.

    Pentru Presidentie nici nu se poate vorbi de un antonescu care pe zi ce trece DISPERAREA si COMPORTAMENTUL tipic domnul GOE il centrifugheaza la periferia vietii politice din ROMANIA.

Comentariile sunt închise.