Intrebat ce va face dupa ce va termina mandatul de presedinte, in contextul in care Vladimir Putin a acceptat rolul de premier, inainte de a deveni pentru a treia oara Presedintele Rusiei, Traian Basescu a raspuns transant; „In ziua in care plec de la Cotroceni, voi pleca si din viata politica”.

„Chiar cred ca angajamentul si implicarea asta mi-au facut foarte mult rau. Eu mi-am asumat politic ceea ce a trebuit facut intr-o perioada
de criza. In prima zi cand plec de la Cotroceni plec din viata politica. Din 2007 pana acum a fost cea mai umilitoare perioada din viata mea. Functia de presedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinta a vietii mele”, a spus Presedintele, adaugand ca este greu pentru oricine sa vada ca este injurat de dimineata pana seara, de oricine, indiferent de subiect sau de motiv. El a mai adaugat ca a fost fost un om demn, care nu a fost jignit, un bun meserias, un om care si-a făcut meseria cu placere si cu demnitate, iar jignirile de dimineata pana seara de după 2007 nu au facut decat sa il umileasca.

„Am compensat totul cu ceea ce se numeste misiunea functiei. Doamne fereste, nu e o misiune sfanta. E misiunea functiei, un presedinte trebuie să inghita, dar trebuie sa va spun ca totul are o limita”, a adaugat el.

Despre faptul ca manifestantii din Piata Universitatii i-au cerut demisia, Traian Basescu a precizat: „Presedintii nu pot sa abdice”.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”6916″]

52 COMENTARII

  1. da , asa e
    cu sprijinul lui Voiculescu din plin

    grav este ca le-a iesit celor de la antene,etc

  2. Dl Presedinte Traian Basecu eu va multumesc pentru tot ceea ce ati facut pentru noi, si pentru faptul ca ati reusit ca tara noastra sa nu ajunga la fel ca si Grecia in groapa.
    V-am votat pentru ca sunteti un luptator, aveti onoare si nu cedati santajului.
    In ultimul timp limbajul politic a devenit ca o „galeata de laturi”, dar Romania tacuta v-a sustinut, chiar daca masurile luate au fost dure si ne-au afectat pe toti.
    Eu va doresc multa sanatate si puterea de a suporta acest an de campanie electorala si sa va duceti mandatul pana la capat.

  3. Ca si la mineriade, si cand se urla (iesi afara..), mi se facea rusine ca sunt roman. Numai activitatea lui Basescu a aparat demnitatea de Roman. Bine ca a avut si are desteptaciunea sa rabde si sa schimbe ce nu e european in societatea noastra. Mama mea spunea, ca numai oamenii destepti au rabdare. Credeti ca nu putea sa triasca bine fara noi, dar numai oamenii destepti pe langa minte au si onoare. Oamenii care pe langa minte nu au onoare, se numesc smecheri, inconstienti sociali, e plina tara. Omul acesta v-a fi laudat dupa se societatea se v-a spala de toate prostiile, mai precis dupa ce procentul de inconstienti sociali, smecheri, v-a fi mai mic.

  4. Domul Presedinte a avut un discurs cerebral,este un om politic pe care multi il vor regreta.La noi romanii sunt obisnuiti sa creeze eroi,,post-mortem” va fi prea tarziu cand vor realiza ca au pierdut un politician de valoare. Sincer va spun in ce locatie publica intri ex.PECO,,restaurant,etc tv. sunt ori pe antene ori pe realitatea, ce sa mai…

  5. PRESEDINTELE BÄSESCU ; aratä f. bine, nu e un cartofor isteric si bihäit , precum Crin
    SI NICI FATÄ DE HANDICAPAT CA PONTA

    PRESEDINTELE BÄSESCU; ESTE BÄRBAT SI ARA CARISMÄ, nu ca papagali isterici si mitocani

  6. DOMULE PRESEDINTE BASESCU,
    Va inteleg umilinta dar va rog sa va uitati la cei care v-au injurat zi de zi cit sunt de GAUNOSI.Va multumesc pt efortul de a rezista pe baricade atita timp. Daca nu i-ati fi „impulsionat” constant n-ar fi facut nimic, asa macar ceva s-a miscat. MULTUMESC…
    Fiat Nicoleta

  7. Cu nemernicii nu poti lupta cu mijloace corecte.
    Intr-o tara unde leguma este starea naturala, esti fortat sa te pliezi la tactica si metodele adversarului, daca doresti sa castigi.
    Ce ce te incalzeste faptul ca presedinte s-a comportat demn, daca utilitatea este nula ?
    Intrebare retorica.
    Cu asemenea specimene nu ai ce discuta. Ii distrugi sa nu.

  8. Da nu imi imaginez sa fi fost orice alt politician atat de jignit cat este presedintele,consider ca un copac care nu arata bine estetic dar are fructe este lovit .A fost puternic si inca face fata .

    • …numai „perle”…au depasit orice limita…nici nu-i de mirare ca presedintele s-a saturat ! ….astia doi isi fac planul sa conduca tara ???….e tragicomic.

  9. Cu un asemenea presedinte ca DOMNUL TRAIAN BASESCU sintem mindrii ca sintem ROMANI!Va multumim din suflet pentru tenacitatea de a nu va lasa infrint de acest ticalosit sistem, mostenit de la comunisti si apoi neocomunisti, in care numai propriile interese au contat si nu bunul mers al tarii si al neamului ROMANESC !Va dorim multa sanatate si toate cele bune, in transpunerea ideilor si reformelor necesare in drumul spre o ROMANIE moderna si prospera in anii viitori!!!!

  10. cel mai räu s-a simtzit PRESEDINTELE,
    nu pt. ticälosia mafiotzilor si mogulilor
    USL.

    ci pt. faptul cä numai 1 singur om a iesit pe stradä, a avut curajul sä spunä
    TRAIAN NU ESTI SINGUR; SUNT CU TINE

    unde sunt ceilaltzi romani?

  11. Televizunile, fara exceptie, sunt comparable cu cele cateva berarii Muncheneze din 1823-1924, la care se slavea NAZISMUL. Peste tot sudalma ingrozitoare, minciuna, ura venala. Si ca in Germania nazista nu am auzit protestand biserica, Academia, elitele intelectuale („care este” !). Cine poate sa-mi dea un exemplu european de posturi tv similare, ma inchin ! Fac asa posturile lui Berlusconi ????

  12. stau si va urmaresc dde multa vreme si va citesc comentariile,dar n-am avut curaj sa scriu pt ca am scris odata si am fost luat la bascalie ca nu ma exprim corect,….dar acum nu pot sa tac,am citit un comentariu mai sus ca domnul presedinte nu este singur in lupta aceasta,dar eu stau si ma intrb oare n-a ramas singur?si va dau doar cateva exemple,cand s-a facut referendul initiat de domnul presedinte referitor la modernizarea romaniei,casdigat cu un proncentaj mare, unde am fost toti aceea care am votat acest referendum?nu este suficient sa votezi si trebuie sa sprijin mai departe,unde am fost toti aceea care spunem ca-l sprijinim pe domnul presedinte,cand s-a dorit printro lege demogratica taierea salariilor si pensiilor nesimtite si cand mafia din curtea constitutionala a anulat lege pe motiv ca un drept castigad nu-l mai poti sa-lei,unde am fost va intreb dragi prieteni,daca dorim intradevar modernizarea ROMANIEI nu este suficient sa stam si sa comentam numai ci trebuie fapte.Va cer iertare ca intradevar ca exprimarea mea este mai greoaie dar si din faptul ca sant prea mahnit si prea badjocorit de ani de zile de toate leprele care arunca atatea jigniri si atata noroi in domnul presetinte pentru ca l-am votat,pentru ca atunci cand se arunca cu noroi in DOMNUL PRESEDINTE AL ROMANIEI arunca si in mine

    • H.M. te exprimi cat se poate de corect si mai ales „din suflet” si ai perfecta dreptate. Noi de ce nu reactionam in apararea presedintelui pe care l-am ales? Suntem lasi, indiferentzi sau doar neorganizati? Caci trebuie sa recunoastetzi ca vuvuzelele sunt foarte bine organizate in a face rau…

    • Cita dreptate ai H.M.! Presedintele nu simte sprijinul nostru pentru ca nu sintem organizati! Poate sintem si putin lasi, oripilati de atita ura si manipulare credem ca nu putem face nimic! Eu il apar si-l sustin in orice situatie, insa din nefericire prea multi isi lasa creierele la „masinile de spalat”!Au sabloane in exprimare – imediat stii la ce vuvuzele stau hipnotizati! Ar trebui sa facem si noi ceva!

    • Stai linistit, sunt cativa opariti care se rup in figuri…in rest, toata lumea de pe-aici e ok :;

  13. romanii sunt f. mandrii de dl. PRESEDINTE
    BÄSESCU SI CEA MAI FRUMOASÄ SI DELICATÄ PRIMÄ DOAMNÄ A ROMANIEI MARIA BÄSESCU.

  14. A REUSIT F: MULTE,POATE FII MULTZUMIT
    CÄ SARCRIFICIUL DUMNEALUI,ESTE RECUNOSCUT
    DE ROMANII ADEVÄRATZI

    MAFIA USL-KGB, sigur a fost deranjatä,
    dar se vor cäii romanii care i-a ascultat.

  15. nu pot sä nu felici, pe presedintele romaniei. este un politician exceptzional,
    si un mare roman

    dumnezeu sä-i dea sänätate si fericire cu fam.MARE OM; MARE ROMAN:

    iar acestor cäläi di USL; SÄ LE DEA DUMNEZEU CE MERITÄ

  16. felicitari ptr munca depusa D-LE PRESEDINTE , si la fel si ptr echipa cu care munciti, ptr o tara cu nume frumos ROMANIA. Tara al carei nume este confundat de catre vuvuzele cu o afacere sau o femeie, idiotii astia de va umilesc nu au mama, tata,frati, tara, vor decit bani, bani,si sa nu uitati un lucru:sintem milioane de romani de va iubim si va stimam,spor la treaba in continuare.

  17. Cunosc acest sentiment.O bună parte din umilinta Presedintelui am incercat-o și eu.M-a umilit NEDREPTATEA ce i se făcea acestui om.
    M-a revoltat nerusinarea afisata public prin MINCIUNA.M-a durut faptul că se repercuta in imaginea mea ca român,in imaginea Romaniei ca țară!SI NU ERA DREPT!Cred că umilinta l-a durut pe Presedinte pentru că a fost lovit cu NEDREPTATE!
    Traian Băsescu a reusit să scormone mușuroiul mafiot al sistemului ticălosit implementat de Ion Iliescu,in perioada 1990-1996.Timp suficient ca institutiile de autoritate ale statului să fie căpusate cu profitori,falsificatori sau pur si simplu hoti legitimati!Mi-am imaginat deseori o caracatită uriasa cu tentacule multiple, lăbărțată pe harta Romaniei,dincolo spre Moldova,Rusia,via Transnistria!UN OM,un singur om,un marinar s-a impotrivit să mai accepte convietuirea cu monstrul!Romanii,multi dintre ei,cu capacități limitate in analize,in studii privind starea natiunii in etapele 1989,1996,2004,2012 nu realizeaza ce a insemnat pentru Romania presedintele Traian Băsescu.Ce luptă continuuă,la baioneta, a dus-o cu sistemul institutional anume creat spre a servi caracatita!Mafia!Il mai văd pe Traian Băsescu cu picioarele bine infipte in glia romanească,ținute strins in ISTORIA neamului romanesc.Altfel nu ar fi rezistat,nu ar fi RABDAT umilinta la care a fost supus.NEVOIA sa de a-si servi țara,IUBIREA sa fată de neam,de natiunea romană l-au determinat să continuie lupta sa impotriva dusmanilor din afara,din interior,ori aceste sentimente se gasesc RAR și totdeauna se plătesc cu umilintă!
    Sunt unii care privind din afara,fără implicare politică nu reusesc să determine ce anume ii dă PUTERE acestui om modest,responsabil și capabil să reziste la MURDARIA si MINCIUNA aduse la rang nobil de trepădusii relationali ai celor lezati,intr-un fel sau altul de actiunile presedintelui.Paradoxal,eu am descoperit că DEMNITATEA este motorul care intretine rezistența și tenacitatea presedintelui.Se servește de umilință să meargă mai departe!

    • Subscriu Mark,la tot ceea ce a-i spus,adaugind o rugaminte presedintelui Romaniei,sa duca mai departe nava,sa fie puternic,sa nu-i mai bage in seama pe imbecilii care-l jignesc,ca au creerii imbicsiti de mindrie si rautate.Asa cum a spus in interviu,”un presedinte nu abdica”,ii doresc sanatate,putere de munca si sa nu uite ca a fost ales de o majoritate covirsitoare ,de romani de buna credinta,am fost si vom ramine alaturi de dinsul.Multumesc,domnule presedinte TB, pentru tot ceea ce ati facut pentru modernizarea Rominiei si a o scapa de mafioti,multumesc pentru ca existati si luptati pentru binele acestei tari si binele nostru.Multumesc,multumesc multumesc!!!

    • Subscriu din tot sufletul! Mark parca ai fi geamanul meu asa imi exprimi gandurile!

      • @Multumesc,Libelula!Sunt bucuros pentru ce imi spui!Să dea Dumnezeu să se umple tara cu Libelule,Fluturi Liberi,cu oameni curati la suflet și iubitori de țară si de neam!

  18. Tocmai pentru a-mi arata solidaritatea, alaturi de alti bucuresteni, am decis sa particip la meetingul care trebuia sa aiba loc pe 3 martie. Nu va puteti imagina ce mailuri am primit de la opozantzi, ce orori, ce vorbe inveninate…si nu eram decat o femeie simpla care nu vroia sa faca nimic rau. Doar sa fie alaturi de presedintele tarii prea hulit si nerespectat de o parte a populatziei care nu i-a inteles demersul curajos, nu l-a apreciat si nu l-a vrut. Stie cineva de ce acest meeting s-a anulat? ca eu nu prea am inteles si am ramas cu un gust amar. Cred ca Nasul ar putea sa-i transmita dlui.Traian Basescu mesajele voastre, ca tare bine i-ar face…

  19. Era mai bine daca tragea in tepe si arunca cu napalm. Asa, ramane doar cu umilinta. A crezut ca poate misca ceva prin mijloace democratice.
    Nu a reusit. Poate in viitor, daca turma de vot va avea o tresarire de constiinta, alegand un alt tip de presedinte decat ne baga pe gat si ne spala creierele nonstop Antenele, Realitatea, RTV si alte grupari de mercenari.

  20. Uitandu-ma azi la interviul lui Basescu am doua concluzii:

    – poporul roman nu merita conducatori ci merita ceea ce isi doreste, oameni cu doua fete. Nu merita deoarece nu ii apreciaza, nu ii sustine si , la limita, nu au incredere in nimic si in primul rand in ei. Suspiciunea pentru cei sinceri, dorinta de a distruge pentru cei nesinceri … hm, numai calitati

    – umilinta pe care a simtit-o TB si pe care o banuiam, dealtfel – este cel mai clar exemplu pentru mine de buna alegere in a nu ma implica in politica.

    Cum de am ajuns astfel, daca este bine sau rau , vom vedea in anii care vin.

  21. tina70,
    NU este oare bine sa luam modelul american dupa ce esti presedinte sa te ocupi de alta ceva.

  22. Daca retragerea proiectului de lege a sanatatii initiat de presidentie insemna una din umilinte pentru presedinte, eu spun ca noi romanii suntem permanent umiliti de fortele obscure care se opun modernizarii si bunastarii Romaniei, iar Presedintele Basescu prin afirmatia lui atrage atentia unora ca Felix, Iliescu, Antonescu, Patriciu … ca lupta continua.

  23. Da eu consider ca presedintele ar dreptate sa se retraga din viata politica .O alta functie mai inalta decit presedinte care poati fi.Iar cit priveste comparatia cu iliescu nu are sens e din alt material construit.Eu ma rog sa fie sanatos, si puternic ca sa termine mandatul ,si sa modernizeze ROMANIA,si pentru atit eu personal ii multumesc.

    • lae49

      Eu nu-l compar pe Presedinte cu Iliescu, poate nu m-am facut bine inteleasa , eu ma refeream la faptul ca Dl Presedinte chiar daca nu va mai ocupa nici o functie (sunt de acord cu tine nu are sens), persoana lui si experienta le poate pune in continuare in slujba Romaniei astfel ca cei ce vin din urma sa tina drumul drept spre Modernizarea tarii de care spui tu si pe care el a inceput-o.Drumul este inca lung si anevoios ! 🙂

  24. v-am votat inteligenta, simtul umorului, resposabilitatea ca de la om la om, cu drag! nu ati fost singur domnule presedinte in aceasta lupta, au fost multi oameni in aceasta tara si in afara tarii care au inteles cat de important ati fost in aceasta misiune foarte, foarte grea!

    • fRUMOS!
      Vorbe de suflet pe care, PRESEDINTELE ar trebui sa le citeasca personal.

  25. Aloooo Dl Presedinte intelegem si va dam dreptate INSA referitor la iesirea din viata politica, cred ca datoria dvs nu se sfarseste odata cu terminarea mandatului ci trebuie sa continuati ceea ce ati inceput , adica cum ?????? Iliescu la 80 de ani nu se gandeste sa se retraga si dvs ce faceti ???????Ati spus ca veti duce nava Romania pe tarmuri mai bune, stati ca mai e drum……..

    • tu nu cred ca ai rezista la un om care sa te injure de mama moarta si sa te blesteme … de ce crezi ca el poate rezista la milioane ?

      problema noastra, ca romani, este ca exista intr-adevar acele milioane

      • Cristian,
        Se pare ca milioanele incep sa se diminueze ca numar (si eu sper ca vor tinde spre minim). Am auzit cateva persoane, care in 2010 erau anti Boc, Basescu etc., ca si-au schimbat optica: „Daca nu se luau masurile alea, soarta Greciei statea scris pe fruntea noastra”.

  26. « C’est pendant l’orage qu’on connaît le pilot.»

    Presedintele Traian BASESCU si-a demonstrat calitatile sale MANAGERIALA la Institutia Presidentiala.
    DUSMANII MODERNIZARII ROMANIEI AU incercat UMILIREA fara succes, Presedintele s-a CALIT si CONTINUA fara ezitare programlul inceput.

    FELICITARI si continuati programul, ORDINE & DISCIPLINE in ROMANIA !!!

    • Bon jour, monsieur Radoveano! Dar vedeti dvs. ca presedintele are deja un gust amar si va ramane cu acest gust amar toata viata. Din pacate cine isi rade inca in barba(pana la adanci batraneti) este tov. Iliescu. Nu are nici un regret, nici o mustrare de constiinta.

  27. Astazi la Protv, domnul Basescu a spus: “Functia de presedinte al Romaniei a fost cea mai mare umilinta a vietii mele” !!!!!!!!!!! Cita amarciune poate avea in suflet acest om daca a ajuns sa spuna astfel de cuvinte. Singur s-a convins cit de ticalosit a fost sistemul caruia a cautat sa-i dea lovitura de gratie. El a reprezentat insa un tsunami prea mic pentru un sistem atit de corupt si de gangrenos. Speram totusi sa lupte in continuare pe timpul mandatului ramas si sa nu fie cel de-al doilea presedinte care sa marturiseasca: “M-a invins sistemul”. Parerea mea este ca sistemul nu a putut si nu poate fi invins cu masuri democratice. In aceasta consta greseala. Trebuia ca mai intii de toate sa cada multe capete si sa fie confiscate multe averi obtinute in mod fraudulos. Neghina o sa trebuiasca intotdeauna separata de griul bun. Si arsa in foc. Este singura solutie viabila.

    • Presedintele si -a pus sperantele in popor,dar a omis ca romanii nu pot fi sud-coreeni, de ex. Aceastea au facut coada la banci pt. a-si dona bijuteriile personale ,cand tara lor a fost in criza.Ma bintreb cu tristete,mai suntem noi popor sau doar o populatie manipulabila in marea majoritate?

  28. In ziua in care am auzit sloganul „iesi afara j…a ordinara”(cuvantul nici nu vreau sa-l scriu) mi-a fost rusine de rusinea alora. Este inadmisibil sa injuri si sa jgnesti un presedinte ales de o majoritate. Ma gandesc cu groaza ce li s-ar intampla celor care ar protesta in modul asta fata de madam Merkel…in secunda doi ar putea fi la beci. Cu toate loviturile primite nu a abandonat Romania, a reusit sa o traga la mal, si asta pe timp de criza mondiala. Presedintele nostru e un tip cu coaja tare si miez moale, ii doresc multa sanatate. Sa ne traiti, domnule presedinte ! Peste ani isi vor da seama si dobitocii ca ati salvat tara.

  29. Traian Basescu face parte din lumea in care exista demnitate si onoare. E alta decat cea in care traiesc romanii.

    A trait in mijlocul unor oameni care exersau sacrificiul zilnic si care stiau pretui valoarea umana.
    A fost pus in mijlocul unei cocine in care grohaitorii fac pipi pe ei dea-mpicioarelea si insarcinat sa-i tina-n frau.
    A facut-o si o va face pana la capat.
    Apoi se va retrage probabil in privat sa poata voma linistit.

    Sa vedem ce va face Ungureanu.
    Sper sa le puna pieile pe bat la toti nemernicii. Va avea la dispozitie toate sculele din dotare.
    Cu putin noroc, in alti 8 ani se raneste in cocina si o sa avem niste porci mai curati.

  30. Presedintele are mare dreptate. Chiar deca este o institutie in stat, pana la urma este tot un om. Iar atacurile mizerabile, au reprezentat atac la persoana. Eu cred ca face tot ce ii sta in putinta pentru ca vasul acesta de mare tonaj Romania, sa pluteasca pe drumul cel bun. E pacat ca nu vedem aceasta cei care nu suntem implicati politic. Ar fi cea mai mare recompensa pentru presedinte, aprecierea facuta de omul de rand. E mult oare sa spunem un MULTUMESC?

    • Care om de rand,Maria? Cel care soarbe cu nesat utopiile luI DD-TV,sau aplauda dejectiile verbale de pe Antene?Ei bine,acest tip de om nu stie sa spuna MULTUMESC.

  31. Despre umilinte si jigniri,d-l presedinte are dreptate,se datoresc mogulilor cu trusturile lor,oamenii de rand, chiar daca sunt manipulati pe moment reactioneaza intr-un fel,dar nu uita si stiu bine motivul, pentru masurile luate si asumate

  32. si mie imi pare rau pentru toata umilinta lui pentru ca a fost corect si abia acum o sa vedem cata integritate a avut si cat de cinstit si de onest a fost fata de oamenii acestui popor a facut ce a trebuit ca noi sa ramanem in picioare iar noi l-am huiduit o sa platim noi si astea o sa vina crin si o sa traim ca in rai vai de noi

Comentariile sunt închise.